Det är ju val snart....

Det är ju val snart & man kan förtidsrösta redan nu.
Det är svårt,det känns som om det verkligen är två läger som kastar skit på varann & framförallt får SD ta mycket skit.
Men det finns många andra partier än socialdemokraterna & SD.
Tex abortfrågan som många gapar om att det är så hemskt,den abortlagen har bla norge & flera andra länder så då tycker jag allt att det är lite rasistiskt att fördöma flera länders lagar sådär.
Samt att jag personligen håller med i just den frågan,foster lever alltså när dom aborteras efter v 12 & ibland får läkaren alltså lägga in fostret (som jag väljer att kalla det,alla för inte det) i ett frysrum så organen ska sluta fungera alltså dö snabbare i mina ögon,tål att sägas igen att alla inte tycker att det ens är ett barn då.
Man vill alltså inte förbjuda abort utan ha personal som ska kunna ”neka” abort där ingen särskild anledning finns.
Och som i allt så finns det självklart gråskalor,ingen blir tvungen att föda ett barn som blivit till under tex våldtäkt eller incest som många gapar över,det är alltså inte sant utan sagt av folk som inte riktigt kollat upp SD där.
Dock tycker jag att förslaget om att homosexuella ska få svårare att skaffa barn genom provrörsbefruktning & få svårare att adoptera är helt jäkla förlegad.

Jag tror många tänker rösta på SD för att man vill se en förändring i sverige.
För nu liknar sverige lilla Mexiko!!!
Och kanske tänker att dom får dom här 4 åren att göra en radikal förbättring på & sen röstar man på nåt annat om 4 år igen,kan ju knappast bli värre än det är nu.

Jag råder alla att iaf göra valkompassen,tipsar om den på DN där dom har förklaringar till alla frågor & även för & emot (MA om du är osäker;) själv visste jag inte riktigt innebörden & konsekvenser med tex medlemskap i Nato så då är det bra att få det serverat utan att man måste göra sig dum & fråga nån haha)

Men snälla snälla sverige,reka innebörden med ALLA partier utan påverkan från vänner & bekanta utan läs på själva & rösta med hjärtat.
Alla har rätt att rösta & tycka som dom vill.
Och att kasta skit på andras val & värderingar är ingen lösning,man kan inte ändra andras viljor & alla har rätt till sin egna åsikt.
Jag vill absolut inte att någon som hatar på andra partier ska bestämma i sverige,det är ju att helt ta bort demokratin vi har här.
Blir både förbannad & känner hopplöshet när man ser hur folk hatar,verkligen hatar varandra för deras val.
Jag kan tycka olika som vänner & bekanta politiskt men det ändrar ju inte att jag tycker om dom för det.


Rösta peeps👊🏼

Jag vet iaf att jag kommer följa valet slaviskt i år & det kommer bli spännande & röra upp känslor.
Voi voi!

XOXO J!

Gillar