Tips på förpackningsfritt veganskt och hållbart.

Förpckningsfritt zero waste från Green living Borlänge vegansk butik

*Inlägget är ett samarbete med Green living Borlänge som jag har fått produkterna av.

Butik för vegansk mat och hållbara produkter.

Du som följer mig på instagram vet att jag för en tid sedan fick testa dessa helt fantastiska produkter från Green Living . En supermysig och trevlig butik här i Borlänge. Tjejen som driver den säljer massor av vegansk mat och godis plus veganska väskor och skor. Hon har klimatsmarta zero waste produkter som förpackningsfria bönor och det på bilden ovan som jag beskriver bättre under respektive bild nedan. Vissa helger kör hon/de också event med second hand kläder.

Bor du inte i Borlänge så finns butiken även på webben men har du möjlighet så rekommenderar jag verkligen ett besök. Då kan du ju också ta med egna flaskor att fylla på med tex förpackningsfritt diskmedel och tvättmedel som jag gjorde.

Förpckningsfritt zero waste från Green living Borlänge vegansk butik

Olika återanvändbara sugrör, plastfri rakhyvel och diskborste (som tyvärr var fel för vårt ändamål så den kommer ingen recension på än).

Förpckningsfritt zero waste från Green living Borlänge vegansk butik flytande tvättmedel i egen flaska snyggt i tvättstugan.

Så himla snyggt i tvättstugan med tvättmedel i egen flaska. Går ju att hitta ännu tjusigare på loppis att fylla upp.

Förpackningsfritt flytande tvättmedel.

Så himla mycket snyggare än vanliga förpackningar man köper. Dessutom luktar det jättegott vilket vi har längtat efter då vi slutade med sköljmedel för länge sedan. Tvättmedlen i butiken är veganska och ekologiska men ger ändå lyxen av en väldoftande tvättstuga.

En annan stor fördel är att man behöver så lite. Något jag nyligen via kommentarer på min instagram lärde mig gäller generellt för tvättmedel. Så lite som 10 ml räcker! Jag har alltså överdoserat rejält hela mitt liv trots att jag på slutet trott att jag underdoserat. Vi har tvättat med så här lite i flera veckor nu och det fungerar. Såklart beroende på vilken typ av vatten man har och hur hårt smutsad tvätten är. Men klart värt att testa sig fram. Både för plånboken och klimatet.

Förpckningsfritt zero waste från Green living Borlänge vegansk butik flytande tvättmedel i egen flaska snyggt i tvättstugan.
Förpckningsfritt zero waste från Green living Borlänge vegansk butik flytande tvättmedel i egen flaska snyggt i tvättstugan upphällt i butik.
Förpckningsfritt zero waste från Green living Borlänge vegansk butik olika återanvändningsbara sugrör i metall och bambu.

Test av sugrör i hemmagjord smoothie på bland annat blåbär och rönnbär.

Välja återanvändbara sugrör i metall eller bambu.

Jag fick med olika sugrör för att se vilket som passar bäst för oss. Vi använder bara sugrör på kalas (tills våra färgglada i plast tar slut) och till smoothie. Jag var rädd att de i metall skulle ha för tunt hål för att dricka tjock smoothie genom. Alla tre fungerade dock. Trots att guldfärgad metall är snyggast kommer vi dock komplettera med korta bamburör. Metallen kändes lite kall att dricka ur och det långa bamburöret kändes vanskligt när sonen skulle dricka. Det korta passade perfekt. För just oss.

Vi har använt dem flera gånger och diskat med den lilla borsten som passar till. Funkar hur bra som helst.

Förpckningsfritt zero waste från Green living Borlänge vegansk butik olika återanvändningsbara sugrör i metall och bambu i smoothie.
Förpckningsfritt zero waste från Green living Borlänge vegansk butik safetyrazor rakhyvel i bambu.

Där ligger den så snygg men vass...

Plastfri zero waste rakhyvel.

Rakhyveln tog längst tid för mig att testa. Jag ville slita ut bladen på min gamla plus det kändes lite läskigt att hantera rakblad när man inte är van. Som jag skrev på instagram vill jag gärna se mig själv som en early adapter men ibland stämmer det inte alls.

Men nu är den testad och fungerar fint. Ingen blodspillan. Däremot behöver jag köpa nya blad. Det fanns bara ett med i förpackningen. Fördelen med dessa blad är att de är sjukt billiga. 5 st för 11 kr om jag inte minns fel. Och såklart ren metall och inte blandat med plast på ett vis att det känns omöjligt att källsortera rätt.

Och lika som med de andra produkterna är ju en bonus att den är så himla snygg. Funktion ska såklart gå före utseende på såna här produkter men för mig är det vardagslyx att använda tjusiga saker. Eller se tjusiga saker i badrumsskåpet och tvättstugan varje dag.

Har du besökt butiken? Annars hoppas jag att du blir sugen nu. Finns så mycket mer som tex hud och hårvårdsprodukter.

Förpckningsfritt zero waste från Green living Borlänge vegansk butik safetyrazor rakhyvel i bambu

Gillar

Kommentarer