Riva ner retro tapet i tvättstugan.

Kvinna river ned gul retro tapet med vita blommor från vägg.

Jag river ner den första våden tapet i tvättstugan.

Jag skrev tidigare ikväll inlägget Målad uteplats och trappa om hur snabbt och roligt det var att måla betongtrappan idag. Att riva ner tapeten i tvättstugan var raka motsatsen. Den satt som sten. Riktigt bra kvalitet på tapeten som inte gick sönder när vi drog måste jag säga. Sämre kvalitet på själva betongväggen.

Helst hade jag ju inte rivit ner tapeten alls. Jag gillar retro och jag gillar gult. Den satt dock inte kvar på väggen i skarvarna. Den hade nog krullat ihop sig många år innan vi flyttade in. Så nu blir väggarna målade vita istället. Lite av tapeten har vi dock sparat. Jag vill rama in den. Sätta upp den tillsammans med ett gult hyllpapper och några retro burkar jag har för att bevara den gula hemtrevliga känslan. Vi kommer också lägga ett gult plastgolv- sånt löst i plattor som man kan ha på verandor. Eller kanske måla gult tänker jag nu eftersom det var så enkelt och roligt att måla på betong.

Det blir dock ett senare projekt. Det kommer ta oss all evighet att få bort limmet från väggarna. Tapeten är borta men det känns inte som en bra idé att måla över segt plastigt lim. Det är inte heller lätt att få bort det. Det delar sig i små små flagor. Man får pilla med naglar och kniv. Väldigt tålamodskrävande. Vi kommer absolut inte bli färdiga med tvättstugan i helgen. Vi kommer om vi har tur ha fått bort limmet från en av väggarna. Vi bestämde oss för att ta en vägg i taget. Motivera oss med att sen få måla den innan vi tar itu med pillandet på de andra väggarna.

Om du har tips och förslag på hur vi förenklar processen så tar vi väldigt tacksamt emot. Annars kommer vi inte kunna hänga tvätten i tvättstugan en lång tid framöver. Det dammade något väldigt från de porösa betongväggarna. Jag försökte åberopa min dammallergi men det hjälpte inte :) Imorgon sätter vi på någon bra dokumentär och fortsätter. Det kommer bli så himla fint men det är långt kvar. Och det är väldigt synd att inte tapeten satt som den skulle så vi hade kunnat ha den kvar och tagit itu med badrummet/gamla pannrummet i källaren istället.

Glad kvinna håller upp nedriven tapetvåd av retro gul tapet med vita blommor på.
Tvättstuga med retro gul tapet med vita blommor samt brunt kakel och golv.
Närbild av betongvägg med sönderriven gul retro tapet med vita blåklint på.
Retro röd vattenkanna och brunt kakel bakom massa damm som virvlar i luften.
Tvättho i metall och brunt kakel bakom massa damm som virvlar i luften.
Betongvägg med nedriven retro gul tapet.
Händer grå eller vita av damm.

Gillar

Kommentarer

Maria Björkman
,
Hade liknande problem med tapet i vårt hus från 1950-talet tills vi insåg att man kan hyra en tapetångare i vissa färgaffärer. Kostade 150 kr för ett dygn om jag minns rätt. Det är som ett dammsugarmunstycke som fluffar ut kokhet ånga - som att sätta munstycke på en vattenkokare ungefär. Man för den över väggen och mjukar upp tapetrester och gammalt lim och tapetrester som sen går att skrapa bort lättare med spackelspade. Förenklar och snabbar upp processen en hel del.
Pengarellerpyssel
Pengarellerpyssel,
Tack så mycket för tipset! Tapeten är ju borta nu men limmet kanske går att mjuka upp på det viset. Smidigt att hyra. Har fått tips i olika grupper på facebook om att köpa en sån ångare. Känns inte aktuellt att köpa en pryl bara för ett projekt. Att hyra låter ju bättre. Det blir inte ett så roligt dygn 😊 Men skönt att få det färdigt. Vi får se hur det går idag. Ska testa ett annat tips med att blöta upp med vatten också men sitter och gruvar mig lite först medan sambon tagit sovmorgon 😊
nouw.com/pengarellerpyssel