Pimpa jeansskjorta med volang och rosett.

Pimpa jeansskjorta med volang och rosett diy återbruk sömnad volang rysch spets selfie med rosa hår uppklädd eller utklädd i skjortan.

Uppklädd eller utklädd?

Sy om med återbruk för att använda oftare.

Nu har jag sytt färdigt jeansskjortan som jag visat på instagram att jag ville pimpa med volang och rosett från ett par avklippta jeans. Jag har också använt den ett par dagar för att känna hur den känns på. Jag är nöjd. Inte perfekt men jag kommer helt klart använda den oftare än innan förändringen.

Uppklädd eller utklädd i omsydda skjortan.

Det jag skulle ha gjort annorlunda nu i efterhand är att leta upp ett tunnare jeanstyg att göra volangen av. Själva skjortan är rätt tunn i tyget då den är gammal och välanvänd. Volangen klippte jag ur ett par byxben från ett par jeans jag klippt av till shorts. Också de välanvända men ändå mycket grövre i tyget än skjortan. Volangen blir alltså lite stel och "tung".

Jag skulle också ha letat upp en skjorta med lite mer vidd i halsen. När den är knäppt med knuten rosett känns den lite väl "tillknäppt". Fint tycker jag men inte så avslappnat bekvämt. Oftast kommer jag säkert därför använda den som på bilden längst ner.

Fler bilder nedan på hur jag gjorde och vad jag inspirerades av.

Pimpa jeansskjorta med volang och rosett diy återbruk sömnad med inspiration från blus från HM.

Jag har sett jeanssjortor med volang innan men nyligen blev jag påmind om idén att göra en egen när jag såg denna på HM.

Pimpa jeansskjorta med volang och rosett diy återbruk sömnad trasig välanvänd ursprungligt plagg från loppis sliten.

Skjortan som fick en makeover: en gammal jeansskjorta jag haft länge och gillar pga snyggt sliten men inte använder pga ingen "jeansskjortetjej".

Pimpa jeansskjorta med volang och rosett diy återbruk sömnad med inspiration från svart blus knytblus med volanger och knytning i halsen.

Också inspiration från denna loppisfyndade knytblus som jag älskar. Volang över bröstet passar min kroppsform bättre än som på HM skjortan där den gick ner över magen.

Pimpa jeansskjorta med volang och rosett diy återbruk sömnad med inspiration från svart blus knytblus med volanger och knytning i halsen.
Pimpa jeansskjorta med volang och rosett diy återbruk sömnad gammal skjorta med tygbitar lagda i v där volangerna ska sys fast.

Relativt bra färgmatchat med de avklippta jeansbenen.

Pimpa jeansskjorta med volang och rosett diy återbruk sömnad byxben att använda till att sy volangerna av avklippta jeans.

Jag klippte av fållen och sydde ihop de bitarna med lite av sidsömmen till rosetten.

Pimpa jeansskjorta med volang och rosett diy återbruk sömnad volang nålad på ena axeln som prov påbörjad.

Testnålning.

Pimpa jeansskjorta med volang och rosett diy återbruk sömnad volangen på ena sidan fastnålad på skjortan påbörjat projekt.
Pimpa jeansskjorta med volang och rosett diy återbruk sömnad volangen veckad sedd från ena sidan över axeln.
Pimpa jeansskjorta med volang och rosett diy återbruk sömnad färdig med påsydda volanger och rosett av fransig avklippt fåll benfåll fållsöm.

Färdig. Dock skeptisk till den fransiga rosetten så den renklippte jag.

Pimpa jeansskjorta med volang och rosett diy återbruk sömnad renklippa fåll fållsöm benfåll från fransar trådar för renare uttryck.
Pimpa jeansskjorta med volang och rosett diy återbruk sömnad volang rysch spets selfie med skjortan uppknäppt i halsen.

Fortfarande skeptisk till den stela tillknäppta rosetten (trots att jag egentligen älskar knytblus) kommer jag nog mest använda skjortan så här som idag på Gruvmuseet i Falun.

Gillar

Kommentarer

LivetsGuldkant
LivetsGuldkant,
Tycker den är jättefin....men håller med. Finast uppknäppt med ett halsband kanske. Ser lagom söt/tuff ut då. Som du säger, lite för stram med knytet. Åhhh vad du är händig 😊
nouw.com/livetsguldkant
Pengarellerpyssel
Pengarellerpyssel,
Tack snälla. Ja det får nog bli uppknäppt med halsband. Jag har ju andra knytblusar 😊
nouw.com/pengarellerpyssel
louiseanderssons
louiseanderssons,
Såå cool ju 😍 jag vill investera i en symaskin men jag har så dålig koll. Vill också kunna sy om kläder.
nouw.com/louiseanderssons
Pengarellerpyssel
Pengarellerpyssel,
Ja symaskin kan jag inte tipsa om tyvärr. Jag äger en "ny" som jag fick 1997. Med lite finesser och så. Den har alltid krånglat. Vi är inte sams och den står på vinden. Jag syr nu på en 70-tals maskin jag köpt på loppis. Har också en från 50-talet. De och jag kommer mycket bättre överrens och de fungerar till allt som jag behöver sy. Smal och kort sicksack till stretchigt material och vanlig raksöm till sånt här.
nouw.com/pengarellerpyssel
HeidiB
HeidiB,
Så snyggt det blev.
nouw.com/heidib
Pengarellerpyssel
Pengarellerpyssel,
Tack så mycket! Ja mer min stil med lite volang 😊
nouw.com/pengarellerpyssel