Nya golvet i tvättstugan färdigt.

Ut mot ryamattan i hallen

*Inlägget är ett annonssamarbete med Jula.

Så nöjda med golvplattor från Jula.

Här kommer äntligen bilder på färdiga tvättstugan med lite mer fokus på det fina golvet vi la in. Jag skrev om golvplattorna från Jula precis när vi köpt dem i inlägget Billigt nytt golv till tvättstugan. Jag har också visat en bild på slutresultatet på instagram men här kommer ett utförligare inlägg.

Vi är nöjda. Det ser så mycket ljusare och finare ut i tvättstugan att jag stannar och beundrar den när jag går förbi. Jag vill dock knappt hänga upp tvätten för att den förstör det fina :)

Lätt och roligt att lägga.

Jag gillar verkligen golvet som både är snyggt och skönt att gå på. Speciellt till vintern kommer det vara trevligt istället för den kalla betongen. Största fördelen (förutom priset) var dock att det var så lätt att lägga. Kan jag säga som fick pussla ihop alla stora bitarna medan sambon skar till de som behövde göras mindre och snedare pga inte så raka väggar :) Men det lät på honom som om också skärandet gick smidigt. Och väldigt bra blev det i alla vinklar och hörn. Vi fuskade lite med att inte ta bort tvätthon utan bara "bygga in" de rören också vilket blev lite vågigt men helt ok.

Väggarna är förresten också målade med Julas billiga vägg och takfärg som vi köpte för några år sedan när de hade öppningserbjudande för sin nya butik här i Borlänge. Bunkrade flera hinkar till framtida källarrenovering. Den är matt och blev lite som kalkfärg på de råa betongväggarna.

Många fler bilder nedan.

Före. Bild före målningen av väggarna också finns i inlägget Riva ner retro tapet i tvättstugan.

Första raden lagd med utskuret hål för röret från tvättmaskinen. Väldigt enkelt och roligt som pussel för vuxna.

Utmaningar. Vi ritade streck på plasten med tuschpenna och sambon skar med kniv till bitarna till rätt form.

Sista lilla rutan. Det blev mycket skärande och skarvande när golvet inte var ett jämnt antal hela plattor brett.

Det vågiga under diskhon där vi valde att låta betongfästena vara under golvplattorna.

Vi tänkte måla tröskeln med samma färg som vi har i källartrappen- exakt samma grå som på golvplattorna. Den hade dock torkat in så det fick bli good enough med bara den ljusare panelgrunden och hårdvaxolja utanpå.

Observera den snedskurna lilla remsan längst in- det gick att göra väldigt exakt och fint trots sneda väggar.

Vi (jag) ändrade mig från att vilja fortsätta ha retro gult i tvättstugan till ljusare med vitt och grått med träfärgade detaljer och gröna växter . Se mer av det i inlägget Från brunt till ljust marockanskt kakel.

Gillar

Kommentarer

Enitalienareisverige
Enitalienareisverige,
Det blev jätte fint och modernt😃👍
nouw.com/enitalienareisverige
Pengarellerpyssel
Pengarellerpyssel,
Tack! Ja vi är nöjda.
nouw.com/pengarellerpyssel
Densaknadefamiljen
Densaknadefamiljen,