Nya bräder på Grythyttan trädgårdsbord.

Grythyttan rädgårdsbord bord till trädgårdsmöbler utemöbler som fått nya bräder av furu obehandlade grönt underrede.

Grytthyttan bordet har fått ny skiva av obehandlad furu.

*Inlägget innehåller annonslänk för Grythyttan utemöbler.

Bord till begagnade trädgårdsmöbler fått ny skiva.

I söndags kväll när jag kom hem efter syträffen hade bordet till våra utemöbler fått nya brädor. Bara så där! Ibland är det smidigt när saker fixar sig själv :)

Jag blev dock inte helt chockad för jag hade ju varit med sambon till Byggmax och inhandlat brädorna. Jag visste också att min morfar skulle komma för att de skulle kunna jobba med bordet tillsammans. Jag trodde dock absolut inte att det skulle vara helt färdigt. Jag trodde inte heller att jag skulle gilla den obehandlade furun. Jag som varit bestämd med att bordet ska målas vitt.

Köpt på blocket i dåligt skick.

Vi köpte för några år sedan en Grythyttan grupp på blocket se länk här för bild på likadan. Den var i dåligt skick men priset var därefter också. De hade bytt ut brädorna men säkert målat med fel färg för de har börjat murkna/ruttna. Se bild nedan där det också syns att ett par av bräderna på bordet faktiskt lossnat. Verkligen dags att fixa till detta.

Det finns satser med brädor att köpa från Grythyttan. Väldigt dyrt dock mot att köpa vanliga brädor och fixa till det själv. Lika smidigt också om det nu sker när man själv inte är hemma.

Måla vitt med fönsterfärg?

Nu är frågan om det ska målas vitt iallafall. Det blev en nagg i kanten på en av brädorna som säkert blir svår att maskera om man vill ha det omålat. Och om man oljar det blir det ju ändå inte så här ljust och matt och fint. Kanske kan man använda hårdvaxolja som vi hade till köksgolvet se inlägget. Jag gillar verkligen den ytan. Men kan man ha den utomhus? Och hur målar man annars?

Vi har fönsterfärg inklusive olja kvar från när vi målade fönstren. De har hållit bra till skillnad från staketet där färgen bara rasar av. Men vi hörde att man kanske inte ska måla undersidan av bordet för att fukten ska komma ut och det inte ska bli samma sak med de nya brädorna som de gamla. Jag vet inte alls vilken typ av färg de var målade med (utom beigeaprikos kulör vilket det inte blir nu). Måste nog googla och läsa på lite burkar. Eller åka till färgbutiken och se om vi litar på dem.

Summan för dessa nya bräder blev iallafall 474 kr istället för 1890 kr på erbudande om vi skulle ha köpt en färdig sats original Grythyttan se länk här . Dyrt ändå tycker jag. Jag visste inte att brädor var så dyra. Vi har ju fyra stolar kvar som också behöver fixas. Sen gäller det att vi börjar sitta ofta vid bordet och få lite valuta för pengarna.

Grythyttan rädgårdsbord bord till trädgårdsmöbler utemöbler som fått nya bräder av furu obehandlade massor av skruvar skruvade grönt underrede.
De enda spillbitar som blev efter byte av brädor furu på grythyttan utemöbler bord trädgårdsmöbler trädgårdsbord.

Bra jobbat med så lite spill. Funkar kanske att elda i vår kamin som vi snart kommer få installerad också. Ser dock nu att det ätits glass också under arbetets gång :)

Grythyttan bord trädgårdsbord utemöbler trädgårdsmöbler med ruttna brädor som lossnat målade med fel färg måste bytas.

Före.

Grythyttan bord trädgårdsbord utemöbler trädgårdsmöbler med ruttna murkna brädor som lossnat målade med fel färg måste bytas.
Trädgårdsbord grythyttan ska få nya bräder murket ruttet bord utemöbler köpt begagnat renovering renovera äldre man mäter med tumstock morfar gammelmorfar.
Sambons bild på min morfar under renoveringens gång. Se länk Grythyttan Stålmöbler för att se bild på en hel likadan grupp.
Trädgårdsbord grythyttan har fått nya bräder murket ruttet bord utemöbler köpt begagnat renovering renovera inte sågat runt än.

Innan sågning till runt. Några av grannarna har undrat varför vi inte ställer bilen i garaget men det finns inte riktigt plats...

Gillar

Kommentarer

Enitalienareisverige
Enitalienareisverige,
Snyggt jobbat 😃Fantastiskt att ni köpte på blocket och att ni fixar idag. Ni har guld i händer 😃Såå duktiga
nouw.com/enitalienareisverige
Pengarellerpyssel
Pengarellerpyssel,
Tack så mycket! Jag var ju inte delaktig just här men tänker att jag kanske står för målningsarbetet- så himla roligt att måla sånt här.
nouw.com/pengarellerpyssel
Enitalienareisverige
Enitalienareisverige,
Jag kan tänka mig😃
nouw.com/enitalienareisverige
Gunilla
,
Snyggt. Tycker ni ska brhålla det träfärgat så länge. Jättesnyggt. Du kan ju måla det sen om du ångrar dig:)
Pengarellerpyssel
Pengarellerpyssel,
Ja helt trärent kan det ju inte vara så det beror på hur vi behandlar det hur enkelt det blir att måla sen antar jag. Fler har nu sagt att vitt blir för bländande i solen. Vi har haft vitt utebord förut men det var så slitet redan när vi köpte det begagnat så vi upplevde aldrig det som bländande. Men tål att tänkas på. Hade tänkt börja måla idag men vi får nog prata igenom detta lite...
nouw.com/pengarellerpyssel
Kasia
,

Hej! Snyggt!!!! Jag ska också bytta brädor. Var köpte ni brädorna?