Ny barntröja med Pokémon från gammal tröja.

Ny barntröja med Pokémon från gammal tröja återbruk av tryck som sys fast på loppisfyndad enfärgad svart.

Utklippt tryck med Pokémon figuren Pichachu från gammal för liten tröja på ny större tröja i lagom storlek.

Återbruk av Pichachu tryck på barntröja.

Sonen växer ur mycket av sina kläder just nu. När vi upptäckte att hans tröja med Pokémon blivit för liten frågade jag om han ville att jag skulle sälja den eller sy kalsonger av den. "Absolut inte" sa han och ville att jag skulle sy en större tröja av den så att han kunde fortsätta använda den. Inte det enklaste men lösningen blev att klippa ut motivet och sy fast det på en större enfärgad tröja som han hade i garderoben.

Snyggare än innan med superenkelt tricks.

Själv gillar jag randigt eller enfärgat så jag köper ofta sånt på loppis. Förstår dock att sonen hellre har en tröja med Pichachu på. Jag tycker också själv att figuren blev snyggare nu på svart bakgrund än den orange som verkligen inte är min färg.

Superenkelt tricks för att förlänga livslängden på en favorittröja. Det gäller bara att sy tillräckligt sakta för att tyget inte ska vecka sig i kanterna om man som mig syr fast motivet på maskin. Alternativt kanske förstärka det med vliseline eller liknande på baksidan så att det inte blir så stretchigt. Sömmarna på denna blev inte perfekta- se sista bilden men både jag och sonen är nöjda. Gammelmormor som köpt originaltröjan tyckte också att det var ekonomiskt och bra.

Resten av den orange tröjan hamnade i en av alla mina tyglådor. Kanske passar till något halloweenpyssel framöver.

Ny barntröja med Pokémon från gammal för liten orange tröja återbruk av tryck som sys fast på loppisfyndad enfärgad svart.
Ny barntröja med Pokémon från gammal tröja återbruk av utklippt tryck som sys fast på loppisfyndad enfärgad.
Ny barntröja med Pokémon från gammal tröja återbruk av tryck som sys fast med maskin på loppisfyndad enfärgad närbild inte perfekt söm.

Gillar

Kommentarer

Enitalienareisverige
Enitalienareisverige,
En gång till en jätte bra lösning
nouw.com/enitalienareisverige
Pengarellerpyssel
Pengarellerpyssel,
Gratisegott
Gratisegott,
Så länge han vill fortsätta med samma mönster så är alla nöjda förmodar jag:)
nouw.com/gratisegott
Pengarellerpyssel
Pengarellerpyssel,
Ja precis. Denna tröja var rätt preic i storlek när han fick den så han växte ur den snabbare än han växte från Pokémon 😊
nouw.com/pengarellerpyssel