Lagad grytvante omklädd med broderi.

Lagad och pimpad grytvante med broderi loppisfyndad duk med korsstygnsbroderi återbruk klä om vanten färdig broderad utsida.

Färdig- lagad grytvante omklädd med broderi.

Förstärkt med lappar av tovad ulltröja.

Jag visade tidigare på instagram hur jag förstärkt vår grytvante. Se bilder nedan. Sambon tyckte att den höll ute värmen för dåligt. Jag sydde på lappar av resterna av en hoptovad ulltröja. Jag hoppas och tror att det kommer fungera och göra vanten mer isolerad.

Återbruk av duk med korsstygnsbroderi.

Jag ville såklart passa på att också snygga till den stackars vanten som sett sina bästa dagar. Jag har massor av fina tyger i mina hyllor. Verkligen massor. Ändå blir jag lite snål när jag ska göra något projekt. Sparar liksom de finaste tygerna. Till sen. Till viktigare och "bättre" projekt. Den här gången skärpte jag mig dock och slutade snåla.

Jag har ju tyger som kommer räcka till långt mer än jag kommer hinna sy under min livstid. Varför då spara på de finaste? Jag gissar att sonen inte kommer uppskatta att sortera hyllvis med tyger när den tiden väl kommer. Så nu så där halvvägs i livet kommer jag försöka börja återbruka och använda de finaste tygerna först. Svårt för en samlare och sparare som mig men nyttigt.

Det var dock svårt att välja vilket. Sonen tyckte en duk med korsstygnsbroderier så den fick det bli. Kanske slösaktigt och dumt att använda också broderat tyg på insidan av vanten men nu är det gjort. Det kommer bli en bra övning för mig att sen se tyget bli använt och smutsigt. Och framförallt bra att över huvud taget få se broderiet dagligen istället för att det ska ligga i en hög i mitt hobbyrum.

Jag tror att duken från början är gratis från någon gång när Ta till vara haft gratis textil. Dock grovt och rejält tyg och ett korsstygnsbroderi i väldigt fina färger. Många fler bilder nedan på processen. Sydde fast både lappar och yttertyget för hand. Hade först tänkt sy bara som en "påse" att trä utanpå själva vanten men det är något rogivande i att sy för hand också. Mysigt framför en bra serie när jag är ensam hemma.

Valet av tyg att klä om grytvante grillvante med retro blommigt rutigt korsstygnsbroderi rosa och grönt.

De olika tyg (dukar, gardiner och örngott) som sonen fick välja bland.

Grytvante lappad och lagad förstärkt med lappar av tovad ulltröja tröja i ull filtad i maskin sydd för hand handsömnad.

Förstärkt vante.

Grytvante lappad och lagad förstärkt med lappar av tovad ulltröja tröja i ull filtad i maskin sydd för hand handsömnad närbild tummen tumgreppet.
Loppisfyndad gratis duk med korsstygn korsstygnsbroderi broderi turkos och rosa blommor att använda som återbruk att klä in om grytvante.

Duken original. Den har samma blommönster på andra sidan också som jag nu blir sugen på att sätta framtill på en blus eller nåt.

Närbild på blommor och blad i korsstygn i rosa lila turkost och grönt grovt sytt på duk återbruk klä om grytvante.
Blommor och blad i korsstygn i rosa lila turkost och grönt grovt sytt på duk återbruk klä om grytvante.
Duk med blommor och blad i korsstygn i rosa lila turkost och grönt grovt sytt återbruk klä om pimpa grytvante extra remsa där tyget inte räckte fastnålad.

För att få med så mycket som möjligt av broderiet räckte inte tyget till att vikas in på insidan av tummen. Klippte en liten remsa som jag sydde dit först underst.

Duk med blommor och blad i korsstygn i rosa lila turkost och grönt grovt sytt återbruk klä om pimpa grytvante blå och gula stygn ska tas bort tyget fastnålat.

Den blågula bården hamnade lite märkligt så jag sprättade bort de stygnen.

Duk med blommor och blad i korsstygn i rosa lila turkost och grönt grovt sytt återbruk klä om pimpa grytvante stygn i fel färg har tagits bort små hål i kanten.
Duk med blommor och blad i korsstygn i rosa lila turkost och grönt grovt sytt återbruk klä om pimpa grytvante tyget fastnålat ska sys för hand..
Duk med blommor och blad i korsstygn i rosa lila turkost och grönt grovt sytt återbruk klä om pimpa grytvante närbild tyget fastnålat ska sys för hand..
Lagad och pimpad grytvante med broderi loppisfyndad duk med korsstygnsbroderi återbruk klä om vanten färdig.

Färdigt. Inte så snyggt med den lilla upphängningstampen kanske men väldigt praktiskt.

Lagad och pimpad grytvante med broderi loppisfyndad duk med korsstygnsbroderi återbruk klä om vanten färdig broderad insida.

Som sagt broderi på insidan också. Ska man "slösa" så ska man slösa...

Lagad och pimpad grytvante med broderi loppisfyndad duk med korsstygnsbroderi återbruk klä om vanten färdig hängande i skåp.

Gillar

Kommentarer

Frökenny
Frökenny,
Fint! 🌸💕
nouw.com/frökenny
Pengarellerpyssel
Pengarellerpyssel,
Tack så mycket snälla du!
nouw.com/pengarellerpyssel
Gittan
,
Uppskattar verkligen dina inlägg med bra tips och idéer! Och så är jag precis som Du, jag sparar som finaste tygerna, men vet inte till vad😃
Pengarellerpyssel
Pengarellerpyssel,
Tack så mycket. Kul att höra. Angående tygerna får du också bestämma dig att det är lika bra att börja använda nu om vi ska hinna innan vi blir för gamla 😊
nouw.com/pengarellerpyssel
skynda_fynda_gratis
Pengarellerpyssel
Pengarellerpyssel,
Tack så mycket! Ja jag är jättenöjd. Så fantastiskt att det finns så mycket såna här fina broderier att fynda/få på loppis!
nouw.com/pengarellerpyssel
Fobibella
Fobibella,