Hemgjord rabarbermarmelad eller rabarbersylt.

Rabarber och socker i kastrull ska bli rabarbermarmelad rabarbersylt hemgjord hemkokt egenodlad.

Sats två redo i kastrullen.

Så gott med rabarber- behöver mer.

Ja jag vet att jag tjatar om rabarber men det är ju så supergott! Nu har jag dock plockat så mycket som jag törs av våra plantor. Ska nog efterlysa lite mer på någon gratissida på facebook eller se om inte mamma har mer än hon behöver som tidigare år. Idag gjorde jag nämligen rabarbermarmelad. Blev kanske mer som sylt i konsistensen då jag tog mindre socker. Men så himla god. Jag måste ha mer.

Kommer smaka rabarberpaj om gröten.

Jag måste fylla frysen med fler än tre futtiga burkar. Tänk er rabarbersylt på gröten till vinter. Det kommer bli som att äta rabarberpaj till frukost! Plus att jag såklart vill göra vår favoritsaft (se inlägget Äntligen dags för godaste rabarbersaften ). Mer än vi gjorde förra året för den tog slut alldeles för snabbt. Trots att vi varvade den med hemgjord äppeldricka och svartvinbärrsaft.

Vi dricker aldrig saft som saft men hade i väldigt lite socker och har druckit den istället för apelsinjuice till frukost. Iallafall svartvinbärssaften tänker jag borde vara nyttig med antioxidanter. Och väldigt mycket billigare än att köpa färskpressad ekologisk juice som vi annars helst vill ha.

Recept med kardemumma men mindre socker.

Här nedan bilder från rabarbermarmeladen- eller sylten. Jag utgick från receptet här fast tog hälften så mycket socker. Den blev så himla god att jag var tvungen att gå ut och plocka lika mycket rabarber till för att göra en till sats. Till den tog jag vaniljsocker istället för kardemumma samt lite mer socker (än hälften) för att få den tjockare. Med orden "mer socker" fick jag till och med sonen att prova den och tycka att den var god. Fast jag tror att detta ändå blir mest en mammasylt. Till allt.

Rabarber och socker i kastrull ska bli rabarbermarmelad rabarbersylt hemgjord hemkokt egenodlad ser frostigt kall ut.
Rabarber och socker i kastrull ska bli rabarbermarmelad rabarbersylt hemgjord hemkokt egenodlad sockret smält..
Rabarber och socker i kastrull ska bli rabarbermarmelad rabarbersylt hemgjord hemkokt egenodlad ser otäckt ut men smakar ljuvligt gott...

Det ser osmakligt och otäckt ut men är så ljuvligt gott.

Rabarbermarmelad rabarbersylt hemgjord hemkokt på glasburkar röd egenodlad ser trådigt och otäckt ut men smakar ljuvligt gott...
Rabarbermarmelad rabarbersylt hemgjord hemkokt på återanvända syltburkar glasburkar röd egenodlad ser trådigt och otäckt ut men smakar ljuvligt gott...

Hade varit finare med andra burkar men dessa duger fint också- speciellt när de diskats så många gånger att etiketten lossnat.

Gillar

Kommentarer