Gratis medeltidsmarknad.

Barn i röd mössa ska få prova riddarhjälm av medeltidsklädd man.

Sonen ska prova en tung riddarhjälm.

Idag var vi på medeltidsmarknaden Tuna Ting i Rommehed i Borlänge. Kan verkligen rekommenderas. Inte så mycket marknad av det kanske. Några stånd med olika försäljning och en slags utomhus foodcourt med diverse mat. Sonens val pannkaka innebar dock en pannkaka för 40:- stekt på samma häll som kolbullar dvs fläsk så nej... Vi åkte istället med kusin och moster och köpte pizza efteråt. Jag tror dock att det fanns andra vegetariska alternativ. Om inte annat fanns det fikabröd.

Den stora behållningen var dock att prova riddarrustningar. Sonen ville knappt ta av sig tunga hjälmar och en riddarhandske av metall. Vi fick sitta där på bänken en bra stund. Kanske får det bli nästa projekt här hemma att fixa såna. Jag har ju faktiskt kvar lite järnplåt och nita ska jag nog klara av. Fast ett himla jobb om han sen inte är så intresserad. Han låtsades nämligen inte att han var riddare utan någon cool pokémon med metallhanden :)

5:- för att prova var det såklart värt. Vi betalade också 20:- för att prova att skjuta armborst med mormors armborstklubb och 10:- för att bli dubbad till riddare. Se bilder nedan.

Själva inträdet var gratis fast det fanns en tunna för frivillig donation. Kan bli en billig rolig heldag för barnfamiljen alltså. De har öppet imorgon också så chansen finns att skynda sig dit. Vi hade det iallafall jättetrevligt trots att sonen tog av sig medeltidskläderna jag sytt redan efter en kvart. Jag hann dock ta några bilder innan så ett separat inlägg om det kommer senare. Nedan fler bilder på aktiviteterna där det också ingick tornerspel och dans.

Barn tittar på en riddarhjälm av metall.
Ett barn provar en riddarhjälm med metallbrynja.
Ett barn provar en riddarhjälm med spetsig näbb.
Barn provar riddarhandske av metall.
Riddarfrågor trofasthet medeltidsmarknaden Tuna Ting Rommehed Borlänge.
Tält i svart och rött med riddare som utför riddardubbning Tuna Ting.
Tält i svart och rött med riddare som utför riddardubbning Tuna Ting.
Järngryta över eld Tuna Ting Rommehed.
Träpilar med vita fjädrar till armborst.
Barn provar att skjuta armborst med medeltidsklädd man.

Gillar

Kommentarer