Dagens vårtecken äntligen vårkappa på.

Dagens vårtecken vår fotoutmaning vårkappa selfie dagens outfit broderier retro.

Utmaning #maxword

Bjuda på sig själv i bild.

Jag är så sjukt obekväm med att vara med på bild. Jag har dock nu börjat läsa boken Yrke: Influencer så gör du karriär på nätet som jag skrev om i inlägget Inköpt bok och utställning på biblioteket. Där var ett av tipsen att bjuda på sig själv i bild. Det är jag väldigt dålig på. Jag visar sonen väldigt mycket mer än mig själv. Såklart för att jag tycker att han är sötare än mig men också för att jag känner mig fånig när jag postar selfies (och ännu mer fånig när jag ber någon fota mig för att ha på bloggen så det går totalbort). Dock förstår jag poängen. Det är lättare att skapa en relation till sina läsare om man visar sig själv på bild. Jag tycker ju själv att det är intressant att se personen som jag har en dialog med (om än på nätet). Så detta är nåt jag ska försöka jobba med. Så förbered dig på massa dåliga selfies med stel uppsyn istället för outfitsbilder med kapat huvud :)

Hemanent och hårfärg för fluffigt och rent hår.

Jag behöver bara lösa mitt hårproblem först. Jag prioriterar inte att lägga tid på håret. Därför ser det oftast ut så här nu. Uppsatt i knut vilket kanske ser snyggt ut bakifrån eller från sidan men framifrån ser det ju mest ut som inget hår alls. Jag har inte heller färgat håret på ett tag.

Jag funderar på det där med kemikalier. Jag vill ju försöka leva eko och hållbart. Då går väl hårfärgning egentligen bort. Också permanent som tidigare varit en lösning på platt och flottigt hår. För utväxten som inte är lika torr som det hår som permanentats och färgats är ju friskare och ser smutsigare ut snabbare. Alltså behöver jag tvätta det oftare. Alltså använder jag mer kemikalier (även om jag börjat använda eko schampo och balsam). Ond cirkel. Jag vet att det finns surskölj och andra såna lösningar men jag har inte tagit mig för att testa. Jag vill dock gärna ha hår som ser fluffigt och rent ut längre och det lutar nog åt hemanent och någon slags uttorkande blondering snart iallafall.

Nåväl jag kommer skriva mer om alla bra saker som stod i boken när det finns tid (jag har inte läst ut den än men det finns mycket att tipsa vidare om så det blir ett inlägg modell längre).

Kappa av förlängd loppisfyndad kavaj.

Anledningen till dagens selfie som inte är från idag utan tidigare i veckan är vårkappan. Inte vinterkappan utan väldigt tunna vårkappan. Det mina vänner är ännu ett vårtecken. Vad som inte syns på bilden är att det var varmt och precis hade börjat regna och det luktade sommar. Som det luktar på sommaren när det regnar. Nästan så att jag blev lite glad över att det regnade.

Kappan har jag fixat själv genom att förlänga en jacka/kavaj/skjorta jag köpt på Röda korset. Jag gillar den jättemycket. Se inlägget Så blev skarvade kappan för bilder på när jag sydde (om) den för två år sedan. Eller inlägget Harry Potter maskeradkostym enkelt och billigt för bilder på när sambon lånade den.

Vill du också vara med och visa dagliga vårtecken så finns det mer info i mitt inlägg Fotoutmaning dagens vårtecken. Vi som deltar i utmaningen hittills är:

Vårkappa svart tunn selfie på trappa med retro broderier sol i hjärta välkommen var gäst.

Gillar

Kommentarer

ayyah
ayyah,
fint inlägg!
nouw.com/ayyah
sammetochsand
sammetochsand,
Förstår precis vad du menar. Det där med att visa bilder på sig själv alltså.... det känns verkligen fånigt. Men tack för att du inspirerar.... och vågar, jag ska försöka skärpa till mig i det avseendet också.
nouw.com/sammetochsand