Äppelpaj på gallrade små äpplen kart.

Äppelpaj hembakad hemgjord på avplockade för små äpplen äppelkart kart i form med retro mönster i svart och vitt.

Äpplen som ska bli paj i en fin form i retro stil.

Avplockade äppelkart blir paj.

Igår gjorde jag äppelpaj på de kart jag plockat bort från sonens äppelträd. Det är ett litet äppelträd bara 6 år gammalt som tidigare gett några få äpplen per år. I år är det helt fullt med äpplen och grenarna har varit så tunga att de legat på marken. Jag ställde en fråga om detta tidigare och fick till svar att naturen själv gallrar bra med vind och regn. Det har dock inte varit så mycket av sånt denna sommar. Så nu plockade jag tillslut av tillräckligt för att iallafall inga äpplen ska ligga mot marken.

Sura men synd att kasta.

Vi gillar surt men de små äpplena var ändå för sura för att njuta av som de var. Jag gjorde istället en paj på dem. Lät äpplena ligga en stund i ugnen med lite socker på innan jag hällde på själva degen. Det funkade fint. Fick godkänt av oss och även vännerna som vi delade den med igår kväll.

Skönt att inte behöva kassera dem nu när vi äntligen fått så många äpplen. Jag ser att många med större träd också har massor av äpplen. Förhoppningsvis kan vi få plocka någonstans och göra sån god äppelsaft att ha i frysen till vintern som jag skrev om förra året i inlägget Äppeldricka av gratis äpplen. Vi var lite skeptiska till saften då men uppskattade den verkligen till frukost under vintern.

Fler bilder på träd och färdig paj nedan.

Äppelpaj hembakad hemgjord på avplockade för små äpplen äppelkart kart på gräset under litet äppelträd med för tunga grenar.
Äppelpaj hembakad hemgjord på avplockade för små äpplen äppelkart kart avplockade i hög på marken under litet äppelträd med grenar dignande av äpplen.
Äppelpaj hembakad hemgjord på avplockade för små äpplen äppelkart kart i form med plastfolie i bil.

Den färdiga pajen i bilen på väg till filmkväll. Och nej jag har fortfarande inte gjort färdigt bivaxdukarna som jag skrev om i inlägget Göra egna bivaxdukar av retro örngott så det är plastfolie på.

Jag kan verkligen inte ta mig för med ett projekt i ugnen när det är så här varmt. Någon sa att det går snabbt men jag känner mig tveksam när det är första gången. Sonen får inte heller något bakat på sitt kalas i helgen utan vi kommer köra all in på glass. Baka och bivaxdukar får vi se fram emot till hösten...

Gillar

Kommentarer