Äppeldricka av gratis äpplen.

Massor av ljusa gulgröna nästan vita äppelbitar i stor kastrull av metall på spisen.

Största kastrullen fylld med gratis äpplen.

Nu har vi gjort äppeldricka på de äpplen jag skrev om i inlägget Gratis äpplen. Vi använde ett recept som jag hittade på nätet med länk här. Det funkar ungefär lika som den supergoda rabarbersaften vi gör. Se recept i inlägget Äntligen dags för godaste rabarbersaften. Man bara lägger bitarna i vatten och citronsyra i tre dagar. Sen är den färdig att sockras och hällas upp. Så himla enkelt! Det tar visserligen lite tid att röra ut sockret men det är det värt.

Dock tyckte vi att äppelvarianten inte blev så stark eller smakrik. Den var god som den var men det går inte att späda ut den som med rabarbersaften. Alltså är den ganska skrymmande i frysen. Så det blir ingen till sats denna gång.

Vi funderade på att istället göra en äppelsaft i saftmaja. Vi har gjort det för flera år sedan. Med kanel i. Den var god att dricka varm. Lite som glögg. Vi har dock glömt hur vi gjorde.

Istället kommer vi göra äppelmos efter min mormors "recept". En vag förklaring om ca 1,5 liter äppelbitar och 3 dl socker fick jag i telefonen när jag frågade. Kanske hamnar vi där en dag också när vi gör äppelmos på känsla. Inte riktigt där än dock så vi får se hur det blir... Mormors är dock gott iallafall. Jag skrev i inlägget Mormors hemgjorda äppelmos som får gröten att smaka äppelpaj om när vi fick en burk häromdagen.

Fler bilder nedan på äppledricketillverkningen. Glömde dock fota de färdiga flaskorna som nu ligger i frysen bland rabarber och svartvinbärssaften.

Massa gulgröna nästan vita äpplen.
Delade äpplen och cerisrosa kniv på mönstrad färgglad skärbräda.
Ljusa äppelbitar i mintgrön tillbringare av plast.
Äppelbitar i mintgrön tillbringar i plast.
Brunfärgade äppelbitar i kastrull med slev.
Mintgrön bunke i diskho med visp som rör ut socker i äppeldricka.

Gillar

Kommentarer