Header

Vet ni vad? Vet ni vad? I morgon flyttar vi! Idag fick vi nycklarna till lägenheten och i morgon går flyttlasset. Jag är lycklig, så sjukt lycklig. Äntligen slipper vi denna psykopat till hyresvärd, äntligen får vi flytta in i vår gemensamma bostad (även om vi bott tillsammans i nästan ett år så känns detta speciellt då vi båda flyttar in tillsammans) och bygga upp ett hem tillsammans. Jag har varit superglad hela dagen, det hoppar och spritter inom mig och jag är så lycklig att jag knappt ens vet hur jag ska hantera det. På vägen hem från jobbet regnade det och det var fullkomligt omöjligt att inte slå ut med armarna och dansa av lycka! Livet, livet!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Igår insåg jag att det faktiskt finns en fördel med att bo i totalt flyttkaos. Det är ju verkligen grejor överallt nu, hyllor är nedskruvade, saker är packade i kartonger och påsar. Vi har så himlans mycket smågrejor (kan vara så att jag är den som är mest skyldig till just detta) som egentligen inte har någon "rätt plats" och sådana saker är så svåra att packa. Det står växter precis överallt på golvet, TV-bänk och där det har fått plats att tryckas in eftersom fönstren putsades igår. Ja, ni fattar... det är kaos!

Jag tycker egentligen att det är lite jobbigt att bo mitt uppe i detta. Jag är absolut inte en sådan som behöver ha nitiskt ordnat omkring mig eller perfekt städat för att kunna få ro men jag vill gärna ha det lite lagom städat i alla fall. Men nu får det vara så här ett tag, på torsdag går flyttlasset, TVÅ nätter kvar att sova i den här lägenheten!

Fördelen med detta? Man kan smula precis hur mycket man vill när man käkar utan att behöva bry sig. Det är redan så himla stökigt att det inte spelar någon roll med lite extra smulor runt omkring. Igår satt jag och käkade en riskaka och det fullkomligt drällde ner smulor på golvet och jag brydde mig inte det minste eftersom vi ändå kommer bli tvungna att flyttstäda om några dagar och det kommer bli ännu grisigare när man ska springa fram och tillbaka för att bära grejor. Så, i två dagar kommer jag inte bry mig om ifall det smular när jag äter. Det finns något positivt i allt. :)

Likes

Comments

Har ni tänkt på det? När snön faller och lägger sig som ett tjockt lager över allting blir hela världen plötsligt lite extra magisk. Jag har redan nu, trots att jag bara varit vaken i ungefär två timmar och större delen av den tiden har jag ägnat åt att göra mig redo för jobbet och packa, fastnat flera gånger och, som paralyserad, bara stirrat på snöfallet. Jag älskar när luften är tjock av snöflingor, det är hypnotiserande vackert och när det äntligen hamnat ett litet lager snö på backen (nej, jag är inte det minsta avundsjuk på min kära vän som bor längre norrut och har snö som går upp till knäna) blir allting lite tystare och det blir lättare att höra sina egna andetag, sina egna tankar även fast man befinner sig inne i stan.

Det gör ingenting att jag fryser om nästippen, att mina tår alltid är som isbitar och att mina fingertoppar förlorar all känsel och funktion, det är vackert och jag njuter av det ändå. Låt det vara mer vinter, låt det snöa mer, mer, mer! :D

Likes

Comments

Tänk att det händer mig då och då och jag blir lika förvånad nästan varje gång.

Igår kväll började jag packa lite smått (jag lyfte ner LP-skivorna från hyllan och jag packade ner hälften av DVD-filmerna i en kartong). Jag drack te och jag lyssnade på musik som kändes i hela kroppen. Jag väntade på att sambon skulle komma hem från jobbet.

Plötsligt insåg jag att jag låg på golvet med benen upplagda på vardagsrumsbordet. Jag lyssnade och jag njöt av musiken och jag drack mitt te. Det hade plötsligt passerat en hel timme, en hel timme av njutning, lugn, te och musik. Min sambo hade försökt ringa för att tala om att det skulle ta honom lite längre tid att komma hem men jag hade inte märkt någonting, jag var vilse i min alldeles egna värld och i den världen är det fantastiskt att vara vilse. Jag längtar redan tills nästa gång jag får bege mig dit.

Likes

Comments

​​​​ Ja, jag har ju inte givit ett pip ifrån mig på vad som känns som en evighet. Jag lever ​dock och mår hur bra som helst. :) 

Det blev bara en sådan himla cirkus det här med hyresvärden och lägenheten att jag har fått fokusera på det och jobb den senaste tiden. Jag har inte velat lägga tid på bloggen alls utan fått lägga tiden och energin där den mest har behövts. Nu är jag dock nästan helt ute ur sörjan. Igår skrev vi på kontrakt för en ny (helt fantastisk) lägenhet och om mindre än två veckor (nästan bara en vecka) flyttar vi och blir dessutom sambos "på riktigt".

Detta innebär att vi just nu lever i ett flyttkaos "light". Jag har börjat packa lite smått men inser att jag inte alls är tillräckligt nära flytten för att få ihop det ordentligt. Jag har insett att jag är en riktig slarver och därmed inte kommer börja packa på allvar förrän sista dagen (och därmed berövas en hel natts sömn) men jag tycker inte det gör någonting. Det är ganska skönt att ha landat i den vetskapen och inte hela tiden sträva efter att vara någon superorganiserad hypermänniska och i stället acceptera att jag bara tar saker lite som de kommer. Jag trivs mycket bättre med det. 

Jag skrev om denna befriande uppenbarelse till min kära vän: S. Hon svarade genast att jag inte alls är slarvig utan att jag är bohemisk. Underbara, älskade vän, du har rätt! Jag är inte en slarver utan jag är en bohem och jag njuter av det varje dag! :D 

Likes

Comments

På mitt jobb har vi solarium, närmare bestämt två solarier. När man stänger dessa solarier är de liksom helt slutna och man ser inte in i dem från sidan.

Varje morgon (och dessutom flera gånger under dagen) ska gymmet "rondas av", så att vi har koll på läget och håller det rent och snyggt, under dessa rondningar kollar vi så klart även solarierna. Idag var det jag som öppnade och det första jag gjorde när jag kom till jobbet var att göra en morgonrond. Jag klev in i rummet där vi har solarium nummer två och till min stora chock var solariet stängt. Det brukar de aldrig vara, är det ledig så är solariet öppet. Men nu var alltså själva solariet stängt.

Det var jag inte alls beredd på och min första (helt logiska) tanke var att det självklart ligger ett lik gömt i solariet. Någon har blivit mördad i gymmet sent igår kväll och mördaren har lämnat liket i vårt solarium, så måste det naturligtvis vara. Jag övervägde att ringa polisen på en gång och få dit dem innan jag hann förstöra fyndplatsen på något vis men sen insåg jag att det vore förmodligen dumt att dra dit en hel insatsstyrka bara för att jag fått för mig att det ligger ett lik i solariet bara för att det råkade vara stängt. Jag bestämde mig för att öppna och kontrollera först. Jag gick fram till solariet och jag var 100% säker på att det låg ett lik däri och jag var jätteberedd på att skrika rakt ut i samma sekund som jag öppnade locket. Jag öppnade och där låg det inte alls något lik... faktum är att det inte låg någonting alls där under. Det fanns inga lik någonstans i gymmet och det känns ju himla bra måste jag säga.

Jag kan ju även förtydliga att det inte alls hör till vanligheterna att vi hittar lik på gymmet. Mig veterligen har det aldrig hänt varken på det här gymmet eller något annat gym jag känner till. Det var bara en fullkomligt logisk tanke som liksom slog rot i mig. Läget under kontroll och jag är nästan helt säker på att jag inte är knäppare än vanligt.

Likes

Comments

​Ja, en sådan situation har jag hamnat i på något vänster. Jag kan inte ens förstå att det faktiskt händer. 

Jag och min sambo bor i en lägenhet som står på mig eftersom han liksom bara flyttade in till mig när vi träffades. :) Här har vi trivts hur bra som helst. Det är inte en jättestor lägenhet men den är mysig och den är alldeles lagom för oss. Dessutom är den billig och den ligger i ett trevligt område och grannarna är väldigt trevliga. So far, so good. 

Sen hittade jag ju mögel i sovrummet. Det var på en yttervägg där inga rör eller liknande går, så alla var vi väldigt konfunderade över varifrån det kunde tänkas komma. Jag kontaktade så klart hyresvärden angående detta. Det tog honom ungefär två veckor att få dit någon som tittade på det (under tiden sov vi i vardagsrummet). När det väl hade varit någon där och kollat konstaterade denne att det fanns fukt på väggen i sovrummet och att det därför blivit mögel där (fick nästan en chock, eftersom jag inte på något sätt själv kunnat räkna ut att det var fukt som orsakat möglet på väggen (hör hur rösten dryper av ironi)). Dagen efter detta konstaterande ringde min hyresvärd upp mig. Han var otroligt otrevlig och hotfull i telefonen och sa att jag hade förstört hans lägenhet genom att använda duschen. Han sa att från och med nu får jag helt enkelt duscha i min träningslokal eftersom fukten i lägenheten beror på att vi duschar för mycket och inte dålig ventilation (efter en dusch blir det helt immigt i lägenheten... och då snackar vi en snabbdusch och inte flera timmars duschande). Jag kunde inte tro vad jag hörde och försökte argumentera emot och stå på mig. Jag talade om att vi verkligen inte duschar mer än vad som är fullt rimligt att kunna göra, det är en lägenhet som jag betalar för varje månad, i lägenheten finns det en dusch, det betyder att vi måste kunna använda den och få hålla oss rena. Han var helt vansinnig och menade att detta inte alls var fallet, han sa att vi uppenbarligen duschade alldeles för mycket och att detta förstört hans lägenhet. När jag då frågade honom hans åsikt om vad "för mycket" var blev hans svar: Jadu, lilla vän​, jag är inte utbildad inom duschning. 

Jag tog kontakt med hyresgästföreningen för att få hjälp med detta vansinne. De var hur trevliga som helst och berättade vad jag hade för rättigheter, samt vad jag skulle göra för att få problemen åtgärdade. Strax därefter ringde hyresvärden upp mig igen. Jag talade om för honom att jag haft kontakt med hyresgästföreningen och att de talat om för mig vad jag har för rättigheter. Detta fick honom att helt explodera! Han gapade och skrek och hotade mig direkt med domstol. Han talade även om för mig att han minsann följer de lagar och regler som finns att följa. När jag då sa att jag utgår ifrån att även hyresgästföreningen gör det blev hans svar att de absolut inte alls gör det utan att deras krav och förslag är mycket orimliga. 

Därefter har det varit en himla cirkus. Fastighetsskötaren (en mycket trevlig och vettig människa som tyvärr jobbar för en psykopat) har varit över flera gånger. Han har mätt upp fukten i lägenheten och konstaterat att det inte alls är fuktigt i lägenheten och att möglet inte kan bero på att jag har duschat för mycket. Han talade även om för mig att denna hyresvärd varit uppe i rätten mot hyresgästföreningen flera gånger och förlorat (så det var alltså därför han exploderade). Han bad om ursäkt och sa att tyvärr var han tvungen att ställa in en luftavfuktare (på hyresvärdens begäran). Så numera har vi en luftavfuktare i lägenheten som gör luften mer eller mindre outhärdlig att vara i. Vi hostar och både min hud och mitt hår har blivit vansinnigt torra. Det har varit en snickare här och jobbat i inte mindre än fem dagar. Han har installerat en fläkt i badrummet. Kontakten till denna fläkt har han på sitt eget sätt kopplat in på samma strömbrytare som lampan i badrummet, kontakten han satt dit glappar med nästan en cm från väggen.... i ett badrum... Elsäkerhet.se. Jag kan även passa på att nämna att ovan nämnda snickare (som kopplat in hemmasnickrade ellösningar i vårt badrum) är en gammal träslöjdslärare på min gamla skola... ytterst oklart om denne är kvalificerad att pyssla med ellösningar (med tanke på resultatet av hans snickeri skulle jag säga definitivt nej). 

Så, nu har det gått drygt tre veckor (snart fyra) sedan vi först upptäckte möglet i sovrummet (möglet har vi för övrigt fått ta bort själva, ingen sanering av sovrummet har blivit aktuell). Vi har flyttat tillbak sängen i sovrummet efter att ha tvättat väggen, vi har luft som inte går att andas, vi har en livsfarlig elkontakt och världens fulaste hemmabygge i badrummet och vi har fortfarande inte fått tillåtelse att duscha i lägenheten. 

Detta var en kort resumé av allt som hänt de senaste veckorna och som hållit mig rejält sysselsatt utanför bloggen. Jag har verkligen inte haft tid att sitta ner och författa läsvärda inlägg och jag har inte kunnat koncentrera mig på det heller. Detta har verkligen gjort mig upprörd. Det är liksom ingenting som händer i verkliga världen, detta är såna där saker som sker på film eller i kriminella kretsar. Jag går inte ens mot röd gubbe, jag blir livrädd om någon hotar mig med domstol. Kan man bli dömd för att ha duschat för mycket (trots att vi verkligen inte duschat för mycket)? Det har varit så himla många tankar och så himla stökigt omkring oss. Vi letar så klart nytt boende. Vi har bestämt oss för att flytta ihop "på riktigt" nu och vill bara bort härifrån. Så det vi gör just nu är att vi letar efter ny lägenhet och det vill vi hitta så fort som möjligt! Även om själva bråket med hyresvärden just nu håller sig någorlunda lugnt (han har i alla fall inte försökt kontakta mig på ett tag) så känns det inte roligt att komma hem längre. 

Men en viktig sak att tänka på är att det äntligen börjat snöa ute! Det är vitt på marken och det gör mig så jäkla lycklig! :D Dessutom är detta en spark i arslet på oss båda att äntligen flytta och skaffa oss något gemensamt. Vi får skapa ett hem tillsammans någon annanstans, på en bättre plats, på en plats vi båda bestämmer och där vi båda bor från början. Det kommer bli helt underbart! 

Likes

Comments

Ja, jisses! Denna vecka har verkligen bara susat förbi. Okej, den är inte över riktigt än men jag står liksom kvar och tror att det är lördag förmiddag och fick en chock när jag insåg att det faktiskt är torsdag i morgon. Redan i morgon? Det var ju för tusan nyss torsdag.

Det har varit en otroligt hektisk vecka med mycket jobb på olika håll och när jag inte har jobbat har jag fört krig mot min hyresvärd som inte verkar riktigt klok. Han tycker, som jag skrev tidigare att det är fullt rimligt att vi ska vädra lägenheten genom at öppna våra fönster varje gång vi tar en dusch. Hans motivation - det är en gammal lägenhet och förr i tiden delade man på ett bad då och då.

Personligen kan jag ju tycka att om man installerar en dusch så att det faktiskt finns möjlighet att duscha i en lägenhet bör man se till att ventilationen i lägenheten klarar av ångtrycket som blir av en dusch... Jag har pratat med hyresgästföreningen och de är på min sida. Enligt dem har hyresvärden skyldighet att sanera mögelangreppet och dessutom se till att ventilationen är tillräckligt bra i lägenheten.

Vi får se hur det hela fortlöper. Hyresvärden var här idag och tittade på möjligheten att eventuellt "med rimliga utgifter" sätta in en fläkt i badrummet. Vi får se, som sagt. Vi satsar på att hitta nytt boende i stället, det känns idiotiskt att sitta kvar i denna lägenhet om det ska vara på det här viset.

När det blir så här fullt upp och dagarna bara försvinner blir det ju jättesvårt att få till bloggen på ett bra sätt. Jag försökte skriva lite kort men jag tyckte faktiskt inte att det blev bra. Inlägg som var fullkomligt intetsägande och tråkiga. Jag insåg att jag hellre skriver ingenting i några dagar än att försöka spruta ur mig inlägg utan mening.

Så, då vet ni. Blir det dött här på bloggen är det för att jag fortfarande krigar med vår hyresvärd. :P

Likes

Comments

Jahapp, idag var äntligen en snickare här och kollade på väggen med mögel (det tog bara två veckor). Han konstaterade, som tidigare, att det är fukt på väggen (fick en rejäl chock här, det hade jag ju inte klarat av att räkna ut själv) och att det beror på att det är väldigt fuktigt i lägenheten över huvud taget (återigen, stor chock... vi har ju inte märkt att det är typ helt omöjligt att ens se ut genom fönstren när någon av oss tagit en dusch...).

Här kommer snickaren med ett briljant förslag. Han kläcker (på riktigt) ur sig att vi helt enkelt får börja vädra hela lägenheten varje gång vi duschar för att vi ska få ut fukten ur lägenheten. Ja.. joo.. sjukt bra idé. Bortsett från att vi bor i Sverige och det typ är vinter ute. Jo men vi har jättegärna isbjörnar inne i lägenheten och jag har alltid velat skaffa en pingvin, så det blir ju hur bra som helst.

Likes

Comments

Efter en underbar helg då jag, bland annat, fått äran att vara lekledare på min underbara lilla systerdotters åttaårskalas känns det helt rätt at bara sjunka ner och lyssna på fantastisk musik. Jag behöver ingenting mer just nu, jag har haft en fantastisk dag med mycket jobb och glädje. Jag har ingenting vettigt att skriva, jag bara låter fingrarna vandra över tangentbordet och njuter av att skapa ord medan musiken sköljer över hela mig.

Ett av få tillfällen då jag lyckas vara just här och nu. Jag tänker njuta av det, jag tänker ta till mig det och jag är tacksam över stunder som denna. :)

Likes

Comments