Hej, var väldigt länge sen jag skrev här. Men nu känner jag att jag ska ge bloggen ett försök och se till att lägga ner mycket tid på den. Tycker verkligen om att skriva och ska förhoppningsvis börja vlogga lite med. Så följ gärna min youtube kanal där heter jag Pebbles Höglind! 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Det börjar kännas i luften att våren är påväg, dagarna är mer soliga och det är ljusare längre på kvällen vilket är såå skönt. Jag känner att jag är så mycket piggare, man mår verkligen inte bra på vintern när det är så mörkt. Nästa vecka ska det alltså bli upp till 13 grader varmt! Så jag har slängt ihop ett collage med snygga vårkläder som jag tycker gör garderoben komplett. Tryck bara på kläderna för att komma direkt till hemsidan. Hoppas ni gillar det! Ha en fin dag i solen,  jag har tidsinställt detta inlägg pga jag jobbar! 

Puss!

Likes

Comments

Hur pluggar man egentligen för att det man läser ska sätta sig utan att man ska behöva plugga i 6 timmar i sträck? Vad är en bra pluggteknik? Det är väldigt svårt att hitta en bra plugg teknik och att lära sig plugga rätt inför prov. Men jag tänkte dela med mig av mina bästa tips om hur man pluggar inför prov/glosor etc. - Träna innan man ska plugga, för mig funkar det inte om jag inte har tränat innan springa, gymma eller gå en powerwalk, vad som helst! Det är ju dessutom vetenskapligt bevisat att dom som tränar dagligen är mer fokuserade och har bättre betyg i skolan än de som inte tränar.

- Planera skriva upp vilka tider man ska plugga vad, hur länge man ska ha paus. Om man har planerat exakt hur och vad man ska plugga är det så mycket lättare att bara sätta sig ner och ta tag i det. Samt under pauserna kan man belöna sig själv genom att ex se ett avsnitt av sin favoritserie. Införskaffa en kalender helt enkelt, allt kommer bli så mycket lättare. När jag inte skriver upp vad jag ska plugga och när blir det verkligen inte av.

- Använd färgpennor jag tycker det är så mycket roligare samt lättare att komma ihåg det jag pluggar om jag använder färg pennor det ser dessutom mycket roligare ut och det är lättare att urskilja de olika sakerna man ska lära sig via färgerna, alltså en bättre struktur.

- Spela in det man ska lära sig kanske låter hur konstigt som helst men innan prov brukar jag ibland spela in instuderingsfrågorna samt svaren och jag lär mig dom 1000 gånger fortare än vad jag lär mig om jag skulle sitta och läsa det. Det är som att lyssna på en låt, när man har hört den 2 gånger kan man den utantill.

Detta är tipsen som jag har för att plugget ska bli roligare och lättare, lycka till!

(Bild från weheartit.com)​

Likes

Comments

Våren är här och snart är det student tider för väldigt många, och för mig är det faktiskt bara 90 dagar kvar till studenten, äntligen!! Hur som helst så har väldigt många panik över vad man ska ha för outfit, vilket jag också har. Så här har jag gjort ett collage med fina klänningar och skor, samt länk till varorna! 


Likes

Comments

Något som jag själv upplever är svårt att hitta är bra och praktiska väskor som också är snygga! 

 Iallafall för mig som oftast måste ha med träningskläderna, skolböcker och datorn det tar väldigt mycket plats men samtidigt vill man ha en väska som är fin och inte en vanlig från Stadium liksom. 

Så här har jag valt ut mina 3 favoriter som jag tycker är lagom stora och fina! 


Likes

Comments

Precis storstädat i lägenheten, tvättat m.m
Helt underbart när man är klar iallafall!
När man flyttar hemifrån så kommer man automatiskt bli noggrann med att ha städat runtomkring sig, när man bodde hemma kändes det konstigt nog som en annan grej? Men nu blir jag irriterad när det inte är ordning och struktur!

Lite bilder ifrån delar av lägenheten och små detaljer som jag fullkomligt älskar!

  • 503 Readers

Likes

Comments

Smoothie är något som är både gott och mätande och något jag själv dricker dagligen.
Så tänkte dela med mig av min favorit smoothie:
Du behöver för 1-2 glas:
1 banan
1/2 paket frusen mango
Ca 3-5 dl osötad mandel/cashewdryck.
Mixa och njut! Sötman ifrån mangon blir perfekt med bananen.
Drycken man blandar ut med spelar ingen roll vad det är.

Likes

Comments

Träning är något många kan uppleva som något tråkigt, jobbigt och ångestfyllt medans andra (som jag) bara älskar det! Jag skulle bokstavligen inte kunna leva utan träning. Man behöver inte springa ett maratonlopp eller träna 5 timmar om dagen, det handlar om att hitta vad man själv mår bra av och vad man själv vill uppnå med träningen! Men träning är verkligen något som ska vara kul. Något som jag själv kan uppleva och som jag tror många upplever är att det är första 2 veckorna som är tröga när ska komma igång igen efter träningsuppehåll. Men sätt upp delmål och belöna sig själv.

Mina tips för att komma igång med träningen är:

- Träna innan frukost/på morgonen man kommer starta dagen på ett helt annat sätt och man kommer utan tvekan vakna till ordentligt. Man behöver heller inte tänka på att man inte har tränat resten av dagen heller, man får tid för så mycket mer när man tränat på morgonen.

- Börja äta nyttigt, uteslut inte allt men välj en hälsosammare stil, byt ut "vanliga" produkter mot fullkorn, för att se hur kroppen reagerar. Du kommer defenitivt se resultat, vilket kommer leda till att man vill fortsätta!

- Sätt upp delmål med träningen, vill du springa 5 km under 25 min inom 3 månader? Starta då första dagen med att springa 5 km i det tempo du kan för att se vart du ligger, när du sen springer 5 km nästa gång kommer du se resultat, och det är där det roliga kommer in!

- Skaffa gymkort på samma gym som din kompis och bestäm en dag och tid i veckan som ni ska träna tilsammans, om du vet att din kompis är på gymmet skulle du aldrig strunta i att gå dit.

Träning ska vara kul!Likes

Comments