3 Ting å gjøre før mandag

Image via Oriento


Søndager for meg, er hellige. De har med årene blitt den ene dagen i uken hvor jeg ikke legger store planer og bare nyter. Sover så lenge jeg vil og blir gjerne liggende med en kopp kaffe i senga. Kommer meg omsider opp, og rusler mot kjøkkenet for å hente meg et glass med kaldt vann. Åpner døren og slipper inn frisk luft. Puster dypt inn, og bryr meg ikke om hva klokken er.

Dagen flyr som alltid, og før man vet ordet av det er det plutselig blitt kveld. Som for eksempel nå - klokken nærmer seg ti! Men, før jeg tar kvelden ønsker jeg å dele tre ting: disse fungerer som en slags forberedende øvelse før mandag melder sin ankomst.


Braindump

For meg er det viktig å ikke bli helt overveldet av egne tanker. Som nevnt i tidligere innlegg er jeg full av ideer og ting jeg ønsker å få til, og det kan bli litt for mye av det gode. Hjernen er alltid "på" og jeg klarer sjeldent å slappe helt av. For rastløsheten tar over. Derfor er det utrolig deilig når jeg først setter meg ned med penn og papir, eller tastaturet og et tomt word-dokument. Fremgangsmåten varierer, men hovedmålet er å få ned alt av "støy". And it works.

Kamille og lavendel

... en deilig smakskombinasjon for å oppnå ro og gi slipp på spenninger i kroppen. Jeg kan ikke mye om eteriske oljer eller de kjemiske stoffene i kamille, men jeg opplever at det gjør noe med meg. Derfor lager jeg meg alltid en kopp te før jeg legger meg. Favorittene for øyeblikket er Rituals sin Sleep-te, og Lipton sin Time to relax - med lavendel.

Påminnelser

Det er faktisk lov å jukse litt når det kommer til det å huske på ting. Som for eksempel når man skal betale en faktura, ettersende dokumenter, eller avtale tidspunkt på når rørlegger kan komme. Jeg har prøvd ulike apper, men faller alltid tilbake på reminders/påminnelser appen som finnes på Iphone. Lett og brukervennlig! Hver søndag går jeg gjennom viktige/mindre viktige ting å huske på for uken som kommer. Appen er også helt genial om man er mye på farta.


Liker

Kommentarer