RAWBOLLAR

Okej wow! gjorde galet goda rawbollar nu på em, faktiskt dom godaste rawbollarna jag någonsin gjort! Och det räckte gott med endast en vid sötsug.

Onsdag och halva veckan har gått, halva veckan kvar!
Tycker ändå januari månad har gått hyfsat fort men säger som min syster sa i veckan - det känns som 79:de januari idag, så nu får det gärna bli en ny månad, helst vår!!

Var egentligen ledig idag men åkte på jobb ändå då vi hade lite cafémontrar att fixa ihop, men så fort S slutat från jobb så åkte jag med honom hem.
När jag var hemma tänkte jag sätta igång med alla hundra hemmasysslor det kändes som man hade att göra, men kände mig totalt utmattad efter bara de 3 1/2 timmarna jag jobbade så vilade en timme och blev nästan bara tröttare efter.
Förstår inte heller hur man kan vara så trött när vi sov 9(?!) timmar inatt?
Iallafall så tog jag tag i lite sysslor, ställde mig och gjorde tzatziki till kvällens middag och sen gjorde jag även dessa rawbollar! Så himla goda.
Med en sådan och en liten kaffe till blev jag genast lite piggare.

Kan försöka skriva ihop ett recept nedan då jag gjorde dessa utan mått och bara på känn.
För ni måste prova dessa!Ca 6 dadlar
Ca 4dl havregryn
1 1/2 dl kakao
1 msk vaniljpulver/socker
1 msk jordnötssmör
1 dl kokat kaffe
Havssalt

Kokosflingor

Koka upp dadlarna i lite vatten, så vattnet precis täcker dadlarna, då blir dem mjukare och enklare att mixa ihop med resten. Koka bara någon minut. Häll av vattnet och mixa dadlarna med en stavmixer i en bunke eller i en matberedare.
Häll i resten av ingredienserna, jag hade säkert i mer av varje speciellt havregryn och kaffe då jag gillar när dem blir lite crunchy och mer kaffesmak.
Blir smeten för torr att blanda runt tillsätt då lite vatten eller mer kaffe.

Rulla ihop i önskad storlek runt i kokosflingor och ställ i kylen.

Gillar

Kommentarer

JeyJey
JeyJey,
så gott 😊
nouw.com/jeyjey
Emmamehrali
Emmamehrali,
GUD vad gott det ser ut! 😃
nouw.com/emmamehrali