Header

Livet, Guldkant

Jaa, nästan samma som på bilden.

När går ni och lägger er om kvällarna? I vårt hem är det normalt att göra det mellan 19-21. Vi har börjat frångå att gå och lägga oss strax efter att barnen somnat (innan gick vi alltid och la oss tätt efter för att ta vara på sömn och få så mycket sovtid som möjligt) och är numera uppe någon/några timmar efter vissa kvällar. Sömn är ju välbehövligt och det finns inget bättre än att krypa ner under ett varmt täcke, håller ni inte med?

Det ska bli intressant att se ifall vi kommer att ha ett svalt hem i sommar eller ifall det kommer vara varmt. Kommer ihåg när man bodde i lägenhet, vissa kunde man ju knappt sova i för att det var så varmt om nätterna men tror inte att vi kommer få det problemet här. Hoppas. Somrarna är ju ändå inte så överdrivet varma om man ser tillbaka på dom senaste åren.

Kidsen somnade för några timmar sen och nu är det äntligen min tur. Ställer klockan på 06:00 i vanlig ordning.

Godnatt!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Livet, Guldkant, Underbaringar

Jag älskar dig lika mycket nu som när jag såg dig för första gången och fick dig i min famn men samtidigt växer kärleken till dig för var dag som går. Det är svårt att förklara men det är bara så. Grattis på din 4-årsdag min älskade & finaste, mest underbara Novalie!❤️

Dagen till ära, med två saker som du älskar mest i famnen; en Elsadocka och en katt och med ett solskensleende på läpparna sjungandes i köket.

❤️

Likes

Comments

Underbaringar

Det är till viss del för att vi ska hinna bli klara till gympan som börjar 09:00 men den största orsaken är för att Förhoppningsvis hinna vakna innan en viss liten prinsessa gör det.

Jag blev alltid väckt och sjungen för på mina födelsedagar av min familj. Det är fina minnen och en fin tradition som jag vill ge till mina barn.

Vid den här tiden för fyra år sedan så befann vi oss på BB och jag hade nog lustgasen tryckt mot nyllet. Mina värkar var rätt så täta med båda barnen (från det att vattnet gick) och två starka minnen som jag har från just lustgasen är 1. (med Novalie) att jag tar alldeles för mycket lustgas så att jag börjar gråta och sköterskorna säger till mig att jag måste lugna mig lite. 2. (med Colin) att jag på riktigt trodde att saker gick snett när jag fick epidural för jag fick känslan av att narkosläkaren (visst är det narkosläkare som utför sånt?) hade problem med att sätta den och det kändes som att det tog hur lång tid som helst (blev riktigt orolig). Frågade George om det efteråt, ifall något gått fel, men han sa att det bara tog några minuter och att det gick jättebra. Sjukt va? Vad droger gör med sinnet... Det gick till och med så bra att jag sen inte visste (rättare sagt kände) när jag skulle krysta för att bedövningen tog Exakt där den skulle. Wow säger jag bara!

I alla fall... Nog om mina minnen utav lustgas och tillbaka till min dotter som vi imorgon kommer att hurra för, ge tårta med ljus på att önska sig något, presenter på sängen och flaggan hissad i topp. Imorgon är din dag Novalie. ❤️

Likes

Comments

Inredning

Numera står möblerna lite spegelvänt mot förut och oj vad nöjda vi är. Nu är bara frågan ifall jag kommer att ha kvar min favoritplats eller ifall jag hittar en ny, i sofforna alltså.

Likes

Comments

Livet, Guldkant, Inredning

Vi fick för oss att möblera om vardagsrummet mitt i kakbak, städning, tvättning, middag och annat fix. Det känns som att rummet blev mysigare trots att det känns mer möblerat än innan. Mer hemtrevligt och ombonat såhär...

Imorgon åker TVn upp på väggen och vi behöver köpa ben till vita bänken som TVn stod på eftersom att den numera har funnit sin plats som avlastningsbord i hallen. Vad gör ni en fredag som denna? Slår vad om att ni inte möblerar om hemmet men jag kan ju ha fel.

Det kommer upp fler bilder imorgon tror jag när TV och så är på plats! Snart ska jag ta tag i den där paketinslagningen och tårtbakandet som jag har skjutit på i flera dagar, dammsugning och tvätthängning är i alla fall avklarat, Skönt!

Likes

Comments

Livet, Underbaringar

Novalie gillar som dom flesta barn både Anna och Elsa fast den sistnämnda lite extra och självklart så kommer hennes födelsedag att vara Elsainfluerad efter hennes önskemål!

Barnen hade varit på äventyr på varsitt håll idag under dagen med dagis. Colin hade med sin grupp gått till en park för att leka i snön (ja där fanns snö) och Novalie hade varit på bibblan med sin och fått välja ut en bok som de lånade med hem. Barnen var rätt så slut när vi hämtade dom så jag bilade iväg en timme strax efter att vi kommit hem för att uträtta ärenden och under den tiden hann C somna i soffan... Novalie somnade för inte så länge sen men nyss vaknade minst igen och vi sällskapar i soffan (var just i färd med att börja slå i hennes paket när han kom ut i köket och ville ha både gurka och vatten). Vem sa att jag behövde sova? Nåja, kanske hinner slå in dom där paketen ändå under kvällen och storstäda, ja det skjuter vi på till imorgon.

Några utav frökens presenter.

En liten Elsa i samma storlek som hennes andra prinsessor, en Barbafin (Är det bara jag som tycker att hon ser aningen arg ut? Upptäckte det nyss) och en liten rosa fjärilsring. Det blir några paket till med lite andra saker också. Barbafin var en utav sakerna som hon önskade sig när hon tittade runt i butiken och de andra sakerna bara vet jag att hon kommer älska!

Likes

Comments

Livet

Hade inte den bästa starten på veckan varken i måndags eller igår och imorse när jag och barnen satte oss i bilen så startade den inte. Slut på batteriet. T y p i s k t. När morgonen flöt på så bra. Som tur är så hade inte klockan hunnit bli för mycket utan hade tur att en kollega både kunde hämta oss, lämna på dagis och skjutsa mig till och från jobbet. Bilen kom igång igen efter att vi kom hem efter jobb och dagis och hoppas att man kommer iväg som planerat imorgon.

Annars då? Jo, vill faktiskt att det ska bli fredag så att man kan lämna dom här tokiga dagarna bakom sig och börja om igen på ny kula på måndag istället. Ser så mycket fram emot den här helgen så fredag, du är välkommen!

Imorgon efter jobbet tänkte jag dundra iväg till den där leksaksaffären där det finns ett par saker som en liten tjej önskar sig i present till på söndag då hon fyller år. Efter det blir det nog att storstäda hemmet så att man slipper tänka på det under fredag och lördag. Brukar ju alltid veckostäda på torsdagar och imorgon vill jag verkligen få det gjort så att man kan ägna fredag eftermiddag/kväll till att baka och bara umgås istället.

Likes

Comments

Livet, Underbaringar

Läste en artikel i en tidning idag om hur man kan göra för att ta reda på om sitt barn trivs på förskolan eller i skolan.

Där stod det att man bara inte ska fråga "Har allt varit bra idag?" utan man ska ställa djupare frågor som "Vem har du lekt med ? Har någon eller något gjort dig ledsen?". Det fanns några till frågor och det kändes kul att jag i alla fall ställer några av dom varje dag till mina barn när jag hämtar dom.

Varje dag när jag hämtar från dagis och vi åker i bilen hem så skruvar jag ner ljudet från stereon eller stänger av den helt och frågar samma frågor "Vem eller vilka har ni lekt med idag?" "Vad har ni ätit till lunch? Mellis?" "Har ni varit ute eller inne?".

På frågan vem dom har lekt med så får jag nästan alltid samma svar, ett eller flera namn (och det gäller för båda barnen), de har sina favoriter och bästisar (det ska bli roligt att se ifall det kommer vara samma genom hela dagistiden eller ifall det kommer att ändras på vägen). Säger dom något annat namn eller inget alls så kan det vara en indikation om att de kanske blivit ovänner med sina kompisar och att det i sin tur kan ha gjort att de känt sig ensamma eller ledsna. Följdfråga på vem dom lekt med brukar vara Vad dom har lekt eller gjort på dagis. Varför jag frågar vad dom har ätit är för att faktiskt höra vad dom har ätit. Vissa gånger kan man på så sätt räkna ut ifall de har ätit bra eller inte på grund av vad som serverats. Är det favoritmat och mat som de tycker om så vet jag att de kommer komma hem med ett gott humör men har det kanske varit något mindre gott så vet jag att man får börja med middagen rätt så snart efter att vi kommit hem. Genom att ställa flera följdfrågor på vad de har ätit och druckit så får de tänka till lite och kan på så sätt börja prata om andra saker som har hänt som de kanske inte skulle ha tänkt på att säga annars. Typ "Jag blev klar med min stjärnpärlplatta idag! Jag använde rosa, ljusrosa, rött, svart och vitt och det blir Fem färger!" eller "Jag sa Stopp till den och den idag för den sparkades och man får inte sparkas. Stopp! Sen gick jag därifrån". Ifall jag märker att någon av barnen blir upprörd genom lek, kanske börjar gråta för att det blir missförstånd eller att man vill ha en sak för sig själv så brukar jag påminna såhär "Vad ska man säga när man inte vill att någon gör något? Jo, Stopp! (håller även upp handen som ett stopptecken samtidigt) Lyssnar inte den andra på att du säger stopp så kan man gå därifrån istället för att skrika och slåss och då visar man lugnt och tydligt att man inte håller med, att man ogillar när någon tar ens leksak utan att fråga om lov, att man inte vill vara med mer och att man kan säga att man gärna är med och leker när alla är snälla och får vara med".

Varför jag frågar ifall de har varit ute eller inne är för att jag vill veta det. För att jag tycker att det är viktigt att barnen är utomhus. Och i och med den frågan så får jag även reda på ifall de gjort någon utflykt, varit på Tom tits eller liknande.

Man behöver inte ställa svåra eller många frågor utan man kan låta varje fråga få utveckla sig själv och stärka ens relation till barnet. Få de att känna att man bryr sig, har saknat dom och faktiskt är intresserad av att höra hur deras dag har varit. Detta är ingen fråga men jag brukar ofta säga att jag saknar dom när jag jobbar. På så vis vill jag få dom att förstå att jag också saknar och längtar, på samma sätt som jag vet att dom saknar. Genom att jag säger att jag gör det så kan dom känna sig sedda (trots att jag har varit på jobbet och att de har varit på dagis) och veta att även mamma känner den där känslan som de känner ibland, när man saknar någon så att det gör ont.

Vad ställer ni för frågor till era barn efter en dag på dagis och i skola? Man vet ju själv hur man ofta svarar (oavsett om man mår bra eller dåligt) när någon frågar "Allt bra?", "Jo det är bara bra!". Skulle någon istället säga "Jag tycker att du har varit lite disträ på sistone, vill du berätta om det?" så gör ju det att man öppnar upp sig mer och känner sig sedd. Man kan vilja veta få reda på en sak, allt beror bara på hur man uttrycker sig.

Likes

Comments

Livet

Vissa dagar skulle man helst bara vilja göra om. Idag ville jag mest bara stoppa huvudet i sanden...

Dagen började med två lagom ledsna barn vid lämning. Jag satt kvar med dom en stund tills att båda blev på bättre humör och helt plötsligt var alla ledsna miner borta och de kvittrade in i lokalerna båda två. Skönt tänkte jag, det är aldrig kul att lämna när någon av dom eller båda är ledsna. Varför det var ledsamt imorse kan kanske ha att göra med att de var hemma större delen av förra veckan, att de båda har varit sjuka, att de tror att de kan skolka från dagis genom att säga att de är lite varma (de är stora nog att förstå att man är hemma från dagis ifall man har feber och jag får förklara för dom att man kan känna sig varm på huden men att man måste vara jättevarm för att vara sjuk), att någon av deras favoriter inte var där vid lämning Och så vidare. Vad det var imorse vet jag faktiskt inte men de blev som sagt glada tillslut efter lite lugnande ord och kramar i mammas famn och sen vinkade de hejdå till mig genom fönstret.

Väl på väg till jobbet sen så insåg jag att jag hade glömt jobbnycklarna hemma men struntade i att hämta dom då jag inte orkade med omvägen plus att min tidsplan gick lite åt skogen innan.

Själva dagen på jobbet kunde ha gått betydligt bättre och det var bara att reflektera över vad som gick fel och hur jag kan ändra på saker till nästa gång. Reflekterade även över vad jag skulle göra åt mitt onda ringfinger som vägrar att ge med sig sedan ett par, tre veckor. Svullet, rött, ömmande, sårigt, irriterat... Eftersom att man använder händerna hela tiden så är det svårt att bara låta fingrarna vila när det alltid är rörelse på dom. Bokade en tid på närakuten till kvällen där jag blev ordinerad behandling.

Så var det med min måndag och typiskt att börja veckan på det viset. Är dock glad över att man blev serverad en grymt god carbonara med extra ost till kvällsmat av G, att vi hela familjen hade en fin stund vid matbordet då vi pratade om dagen, skrattade, skojade och att jag fick spendera tid tillsammans med C när jag kom hem från läkaren. Novalie hade redan somnat när jag kom tillbaka och hoppas att hon sover gott inatt då det kanske har varit där skon klämt lite eftersom att hon hostat nattetid sen i torsdags... Jag och Colin lagade i alla fall mat i hans nya kök (som är ommålat, får ta en bild någon dag), bjöd nalle Puh och tre lejon på fika, lekte med bilar, läste böcker och annat mys.

Funderar fortfarande på vad jag ska baka till helgen och ifall vi ska pyssla lite inför det imorgon efter jobb och dagis. Eventuellt kan det bli att vi gör egna cake toppers som jag tänkte kunde sitta i exempelvis cupcakes, bakelser, kakor och annat. Vi får se vad vi pysslar med imorgon helt enkelt.

Hoppas att morgondagen blir bättre än idag!
#nouw30daychallenge

Likes

Comments

Underbaringar
Måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag, söndag. Då blir vår lilla tjej fyra år. ❤️ Klockan 04:15. ❤️

Har ännu inte köpt present till henne, men jag vet vad hon ska få såklart. Häromdagen gick vi runt i en leksaksbutik och då fick hon säga ifall hon önskade sig något därifrån. Hon önskade sig en, två och tre saker och vi får se vad som kommer finnas i paketen som hon öppnar på söndag. Can't wait!

Ska försöka baka lite i veckan som kommer också så att det finns fika till helgen. Kommer att bli en kalashelg. ❤️

Några av barnens julklappar. Blir det några kläder i födelsedagspresent tro? Vad tror ni?

#nouw30daychallenge

Likes

Comments