Utvärdering av bildarbeten ht 2017


• Vilka olika rubriker/tema har du jobbat med?

Jag har jobbat med mitt favorit ställe, min dröm och mig om 1-10 år.

• Vad har du fokuserat på inom ditt tema?

Mitt tema är då "min framtid" där jag på mina olika uppgifter och rubriker vill visa mig inom en viss framtid. Så jag har verkligen försökt att förmedla det. Tillexempel på min favorit plats vill jag visa att det är jag i 20 års ålder, där jag själv åkt ut med en båt och bara sitta och titta på solnedgången på en liten ö.

• Vad har inspirerat dig?

Det som har inspererat mig jättemycke är då mina drömmar om framtiden. Jag blrjade tänka på hur min framtid skulle vara om några år och var mina drömmar var till framtiden. Jag kan nästan alltid tänka om vad jag ska bli och vad som händer om min framtid, så då tänkte jag att de kunde bli perfekt och måla en önske framtid i mina uppgifter.


• Hur kom du på dina idéer?

Det som har inspirerat mig mest nog är att se på andras konstverk. Tillexempel fick jag mycket inspiration från Chagalls konstverk när jag målade ett brudpar som flög. Chagalls konstverk var ett brudpar som också flög men hade andra färger och detaljer vid sidan om.• Vilken tekniker har du använt? Hur har du arbetat med dem?

Den tekniken jag jobbade med först på min uppgift "min favorit plats" använde jag av tekniken akvarell färger för jag ville få till en snygg solnedgång vid bakgrunden. Med akvarellen arbetade jag med att ha mycket vatten i färgen så att den kunde smälta in med dem andra färgerna i konstverket. Sen vid mitt dröm konstverket använde jag tekniken att göra ett konstverk genom datorn, med hjälp av Photoshop. Där försökte jag arbeta mycket med att hela bilden skulle smälta in. Sedan använde jag akryl på konstverket om mig 1-10år där jag arbetade med att få mycket detaljer och skuggor på blommorna.

• Vad vill du uttrycka/ kommunicera?

Jag vill visa som sagt min framtid samt vad jag älskar och drömmer om att göra. På mina uppgifter kan man se mitt favorit ställe som är då havet. Ända sen jag var liten har jag gillat havet då min familj gillade det också och var ofta ute på havet. Jag vill verkligen visa här att det är mitt favorit ställe. Jag vill samt visa med min dröm uppgift att det är verkligen är min dröm att stå på sen för tusentals människor i framtiden. Jag vill även visa att jag vill ha en framtid där jag kan gifta mig och bilda familj. Alla uppgifter bildar då min framtid då jag vill kunna sitta vid havet mycket, sjunga mycket samt gifta mig.

• Har du lyckats med ditt uttryck, syns det eller måste det förklaras?

Jag tror att man verkligen kan se att mitt favorit ställe är havet, eftersom det ända som finns är då en ö, hav och en väldigt vacker solnedgång. Sen ser man väldigt klart att stå och sjunga på scen är min dröm, eftersom här också ser man väldigt tydligt att det är en tjej som sjunger samt att det är mycket publik. Sen på mig om 1-10 år uppgiften ser man nog mycket klart att det är ett brudpar som har gift sig och flyger iväg. Det jag kanske måste förklara det lite noggrannare att det är jag som vill gifta mig samt att jag vill ha färgstarka blommor på mitt framtida bröllop. Jag vill också säga att jag då också vill gifta mig i en fin skog då jag därför målade bakgrunden grön.

• Vilka problem har du stött på och hur har du löst dem?

Det största problemet jag har gått igenom var nog när jag skulle göra kyrkklockorna på uppgiften om mig 1-10 år, eftersom att jag aldrig har målat klockor förrut samt var det väldigt svårt med akryl kritor att måla med. Men löste det så gott jag kunde genom att titta på bilder vis internet.

• Vad är du nöjd med?

Det jag är mest nöjd med är solnedgången från min uppgift min favorit plats, för att jag tyckte jag fick till färgerna så att dem verkligen smälte in i varandra samt väldigt nöjd med skuggan på tjejen som sitter på ön. Det var svårt eftersom den svarta färgen kunde blandas in med det bruna nyanserna på berget, där tjejen satt.

• Vad har du för råd till någon annan som ska göra en likadan bild/ form/ produkt?

Mitt råd med att just göra något på Photoshop att efter man klippt klart, att man inte glömmer att ta på ett gemensamt filter efteråt. Eftersom då smälts hela bilden i till ett och det blir svårare för den som ser konstverket var som är in klippt.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Marc Chagall 1887-1985

1. Marc Chagall föddes den 7 juli 1887 som den äldsta av nio barn i en judisk familj i Vitebsk (Vitryssland). Hans mor, Feige-Ita, är en enkel kvinna, hans far Sachar är arbetare på ett sill lager. Han beskriv sin familj som väldigt lycklig men även mycket fattig. 1906 när Chagall var 19 år gammal slutar han sin byskola och blir elev i Jehuda Pens atalje. Ett år senare åker han med sin vän Melker till Sankt Petersburg och besöker skolan Det kejserliga sällskapet för konsternas främjande. 1908 Går Chagall över till swansewa skolan, som leds av Leon bakst och stannar där i 2 år.Under åren upprepade Chagall sina vistelser i Vitryssland , där lär han känna en ung dam som heter Bella rosenfeld som var dotter till en juvelare. Hon blev sedan Chagalls fru 1915 och fick tillsammans en dotter som hette Ida. Chagall målade många bilder till hennes vägnar.1911 ställer han ut sin först målning ”jag och byn”på ”Salon des independats” där hans Karriär tog start.

2. Expressionismen är ett nordeuropeiskt fenomen som utmärks av känslomässiga extremer. Expressionismen är konst som förmedlar oro och sanningssökande. Konsten var inte en entydig och enhetlig rörelse utan sökte via starka färger, förvridna figurer och ibland utforska motiv som tillhörighet och alienation. Dem som målar inom expressionismen kallas för expressionistiska målare.

3. Marc Chagall levde under första och andra världskriget när han levde. Under Chagalls tid hade hans religion ändrat om hans värde. Under den tiden han levde ansåg judar inte lika mycket värda som andra européer, därför hade Chagall fått väldigt svårt med att ha tillgång och tillåtelse att göra sin konst. Men detta gjorde bara han starkare och mer färgrik i hans bilder. Man kunde se mycket om Chagalls judiska religion vid hans målningar. Man kunde se det med Chagalls judiska föremål som Davidsstjärnan, Bibeln och det judiska bokstäverna. I hans religösa bilder så var judarna ofta ledsna men att och såg ut som det inte hade deras bästa tid. Färgerna här kunde vara färgstarka men även kunde vara i gråa och svarta skalor. Och det var precis så Chagall kände.

4. Bröllopet av Marc Chagall

1) Känslorna som väcker mig i denna bilden är kärlek, lycka men också en känsla av mycket rörelse och romantik.
2) Bilden föreställer ett gifte mål som verkar glatt och färgrik. Det som händer i bilden här är att det pågår ett giftemål och många människor står runt om paret och verkar glada för dem. Det finns inte någon slags miljö mer än att det är ett rött hus i mitten och folk runt omkring paret.
3) Jag kan tänka mig att det är Chagall och hans andra hustru som är paret i mitten. Det verkar som paret har mycket kärlek med varandra och att dem inte bryr sig om festligheterna utan bara bryr sig om deras kärlek till varandra.
4) Dem stora detaljerna som gör bilden är brudparet i mitten och dem stora instrumenten i bakgrunden. Då fattar man att det är en bröllops fest.
5) Brudparet i mitten har mycket annorlunda färger så dem sticker ut ur bilden väldigt mycket mer än dem handla personerna i bilden. Brudparet har även mycket mer detaljer än dem människorna i bilden som inte har så mycket detaljer. Chagalls teknik på detta verk var olja på duk.
6) Det första jag kommer att tänka på kärleken så fort jag såg brudparet i bilden.
7) Budskap i denna bilden är Chagalls stora kärlek till sin hustru.

5.
MARC CHAGALL, Stilleben med blommor och fiskar.
800 000 - 1 000 000 SEK6. Jag tycker konsten är väldigt färgrik och unik. Jag tycker Chagall är en fantastisk konstnär som kan göra sådan här konstverk.
En konstnär som hette alberto magnelli var en italiensk konstnär som föddes i Paris. Alberto hade som Chagall gillat färgrika färger på sina konstverk. Båda gillade även måla om kvinnor och deras liv. Båda av konstnärerna levde under första och andra världskriget.
Det som var olikt dem båda var att Alberto vill också göra mer målningar med geometriska former och mer starka och moderna färger ens Chagalls verk.
Skillnaden med båda konstnärernas konstverk var att alberto hade mindre skuggor och djup i sina verk än vad Chagall hade.

Likes

Comments

2017-10-27

Idag har jag arbetat om mig om 1-10år när jag är gift.
Det jag blev mest nöjd idag var blommorna i hörnet.
Det jag fick problem med idag var klockorna ,en fixade det med lite skuggning.

Likes

Comments

2017-10-20

Idag har jag fortsatt arbetat om mig om 1-10 år.
Det jag är mest nöjd med är att jag hade en så bra idé om hur bilden skulle bli.
Det jag fick lite problem med år idag var att mannen på bilden inte hade så bra skor. Men jag löste det med att skissa lite extra bredvid.

Likes

Comments

2017-10-13

Idag har jag fortsätt med mitt arbete med mig om 1-10år. Jag målar nu med akryl. Det jag är mest nöjd med är bakrund på min bild. Det jag fick problem med var att komma på vilket perspektiv jag skulle ha brudparen. Men jag löste det genom att få lite idéer från konstnären Chagall.

Likes

Comments

2017-10-6

Idag har jag jobbat med Akryl dör jag ska måla mig om 1-10 år.
Det jag är mest nöjd över är att jag fick en fin yta på bakgrunden. Jag fick inga stora problem idag men det var lite jobbigt att måla bakgrunden tyckte jag. Men jag målade på bara.

Likes

Comments

2017-09-29

Idag har jag arbetat med Photoshop. Dör jag har photoshopat min dröm. Det jag är mest nöjd med att hela bilden är en bild och att man ser att det passar ihop. Det jag fick problem med i början var att hitta publiken till bilden. Men jag löste det genom att söka tills jag hittade en perfekt bild.

Likes

Comments

2017-09- 15

Idag har jag arbetat med Photoshop där jag ska redigera min dröm. Som ser på bildens finns en svamp som ska föreställa en scen där det ska finnas en artist och publik. Det jag är mest nöjd med är att jag har lärt mig klippa och sudda väldigt bra. Det jag fick problem med idag var att få en riktigt snygg skärpa på svampen. Men tillslut fick jag en bra bild genom att ändra till auto på systemkameran.

Likes

Comments

2017-09-8Idag har jag arbetat med min favoritplats. Då har jag målat att jag sitter vi havet och ser en solnedgång. Budskapet ska vissa att min favoritplats är havet. Det jag är mest nöjd med är flickan som sitter på Klippan och henne skuggning. För att det var väldigt svårt att inte få flickans färger i varandra och att skuggan inte skulle se verklig ut.
Det jag fick problem med att tona rätt färger vid solnedgången men det blev bra tillslut. Jag såg på internet att skolan va nästan vit vid en solnedgång medans jag målade den gulaktigt. Men jag tog mycket vatten i mitten och torkade bort färgen och då blev det bra.

Likes

Comments