JAG GICK NER 10 KG OCH ÄR FAN INTE LYCKLIGARE FÖR DET

Blir du gladare och lyckligare av att gå ner i vikt?
10 kg mellan bilderna ovan, och nej inte fan är jag lyckligare för det. För ja, det var det jag trodde och även vad många andra tror ute i dagens samhälle. Men nej jag kan av egen erfarenhet berätta för er alla att viktminskning absolut inte kommer göra dig lyckligare.

Jag tror inte att någon missat den sjuka hetsen kring mat, träning och utseendet som råder i samhället idag. Och jag kan inte med ord beskriva hur trött jag är på vårt sjuka utseendefixerade samhälle, samhället där den perfekta kroppen står i fokus och symboliserar hälsa och välmående. Jag är väldigt säker på att nästan alla tjejer idag är ätstörda mer eller mindre. Det finns dessa kliniska så som anorexia och bulimi men sedan finns det den där svårdefinierade gråzonen som enligt mig absolut klassas som ätstörning också. Ställ er dessa enkla frågor till er själva, reflekterar du ständigt över om du ätit något onyttigt? Har du regelbunden ångest över det du stoppar i dig? Om du till exempel tar en fika så tänker att du borde ta en extra promenad, träningspass osv? Har du dessa tankar, ja då är du tyvärr ätstörd.Du kommer aldrig bli nöjd, Mår vi dåligt i oss själva så är det just där vi måste börja – PÅ INSIDAN. Men det är svårt i en värld där allt kretsar kring det yttre och där vi jämt och ständigt matas av perfekta ytor, vackra bilder och andras glammiga liv.

förstod aldrig att jag var smal och tappade i vikt och nu i efterhand har jag insett att orsaken främst var ett stort kontrollbehov och ett självförakt. Jag ”straffade” mig själv genom att välja bort saker jag tyckte om och istället prestera (träna, vara duktig etc.). Trots att ätstörningen försvann snabbt så höll beteendet i sig länge. Jag har sen bara ett par år insett hur jag faktiskt ser på mig själv och det har förklarat så mycket. Det är en ständig kamp och känna sig värd, till freds och att jag duger TROTS att jag inte tränat, städat, gjort något duktigt etc.

Gillar

Kommentarer