Kap Verde, Afrika

En fantastisk resa har tagit slut. En vecka var vi utanför Afrikas kust på en ö som heter Kap Verde. Det blåste ganska så rejält varje dag men tur var nog det, för de stunder det inte blåste så var det närmare 30°. Första dagen gick vi ut och kollade runt lite på Santa Maria och hittade en fin restaurang att käka på. Den låg på en liten udde vid havet och det va fullt med ljusslingor överallt, super mysigt! Jag beställde en skaldjurssoppa och en drink som jag inte drack upp (de flesta drinkarna innehöll betydligt mer alkohol än dom hemma i Sverige, vilket jag inte var så förtjust i), men soppan var mumsig.

Efter det så underhöll vi oss med diverse olika saker. Vi hyrde två elcyklar som vi körde runt ön på, spelade tennis (vilket inte var lätt när det blåste storm haha), vi chillade vid poolen och vi åt på mera restauranger som var super goda!

Dom hade så sjukt god mat, allt från grillbuffe till skaldjurs rätter och lax. Den här fisken var jätte god. Rätt så fräckt att servera en helt grillad fisk med pommes bara sådär :D enkelt och gött!

Vattnet var inte supervarmt men det gick helt klart bra att bada i, man blev rätt så van vid temperaturen. (poolen vid hotellet var nog faktiskt kallare haha). Eftersom det blåste så mycket så blev det väldiga vågor som va kul att leka i. Dom va väldigt starka dock så man kunde flyga flera meter fram och tillbaka och fulla arslet med sand :D

Det absolut roligaste vi gjorde var i varje fall att dyka. Tyvärr så väntade vi tills på onsdag för att dyka (åkte hem på fredagen) och då blev det inställt på grund av "dåligt väder" antagligen så blåste det för mkt. Så då fick vi inte dyka förens på torsdagen. Vi hade skitkul och det var Johnnys första gång så han blev helt frälst! Hade vi dykt tidigare på veckan så hade vi definitivt åkt ut och dykt igen, för det var helt fantastiskt.

Allt som allt en bra resa men nästa gång sticker vi till Thailand i två veckor, så ska Johnny ta dykarcertifikat och jag ska ta advanced! Vattnet är nog klarare där och man får nog se på lite mer saker under ytan. :)

  • Resor

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229