Header

Igår var jag på finsittning. Det var avslutet på vår nollningsperiod och det var verkligen så himla roligt. Först var det förfest hos en klasskompis, sen sittningen. Det hölls tal, sånger sjöngs, danser framfördes och priser delades ut. Jag vann pris för bästa novisch vilket är helt galet. Efter sittningen var det dags för mellanfest. Superkul! Massa dans(bl.a. på ett bord...) och trevliga människor. Sen skulle vi gått ut men jag kom inte in... Jag var lite för påverkad.

Vad jag kommer ihåg så hade jag en superrolig kväll!

Jag var med i det bästa laget: Scary movie!
Vi vann inte tävlingen men det gjorde oss ingenting. Vi hade två superrolig veckor.

Världens härligaste gäng!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Nu har jag varit på min första praktik! Det var bara två dagar men jag har ändå sett så himla mycket. Jag fick första dagen gå med en undersköterska och idag gick jag med en sjuksköterska. Jag fick verkligen se båda yrkena och se skillnaderna. Jag fick även vara med på ronder så jag fick även se hur läkarna jobbar.

I går fick jag vara med och se på en ekokardiografi som är en ultraljudsundersökning på hjärtat, jag fick vara med under en lungröntgen, se en såromläggning på ett väldigt stort bensår. Det var en väldigt rolig dag och jag fick vara nära patienterna och jag fick en väldigt bra kontakt med dem.

Idag var en väldigt stressig dag för det teamet jag var med i. Vi hade väldigt tunga patienter som behövde hjälp med det mesta. Jag fick se väldigt mycket läkemedelshantering, provtagningar, ronder, dokumentering, och allt möjligt som sjuksköterskor gör varje dag.

Två väldigt roliga och lärorika dagar!


Likes

Comments

Nästa vecka kommer jag spendera två dagar på Lunds universitetssjukhus. Det kallas fältstudiedagar och är till för att vi redan i början av utbildningen ska få se hur det är ute på sjukhusen.
Så i två dagar kommer jag gå med en sjuksköterska på lung- och allergisjukvården. Det låter jättespännande och jag ser fram emot det! Det är alltid nervöst att gå ut i arbetsvärlden men samtidigt så vet jag att det alltid är lika roligt när man väl är där. Jag har ju redan varit på tre olika praktikplatser men jag ser fram emot att nu ha en annan roll. Jag går nu in som sjuksköterskestudent istället för undersköterska.

Likes

Comments

Ännu en vecka har flugit förbi alldeles för fort. Föreläsningar och personcentrerad vård, kommunikation, författningar och professioner. Även om mycket utav det vi läser är repetion från gymnasiet så är det helt nytt. Det är samma ämnen men det är ett helt nytt perspektiv. Väldigt intressanta föreläsningar!

förutom det har även nollningen varit i full gång. Vi har tränat på gym, vi har haft fest i skolan, gått på skattjakt och haft sittning.
Sittningen var veckans höjdpunkt. Det är en tre rättersmiddag med en massa sång och roligheter. Efter det var det klubb som gällde och kvällen var jätterolig.


Temat var djungel och jag var en påfågel

Likes

Comments

Nu har jag bott i Lund i en vecka!
Wow
Denna veckan har varit så galen och jag har tänkt uppdatera bloggen flera gånger men det har alltid kommit något i vägen.

Uppstarten av undervisningen har varit omtumlande. Vi har fått väldigt mycket information och vi har redan haft flera föreläsningar. Det är mycket jag inte fattar ännu om upplägget och undervisningen vilket är rörigt men varje dag blir lättare. Jag tycker att det här sättet att studera fungerar väldigt bra och jag gillar det.

Utöver skolan så har jag haft fullt upp med nollningen. Jag trodde inte att nollningen skulle vara såhär rolig och jag hade inte planerat att vara med men herregud! Nollningen här handlar om gemenskap, ha roligt och lära känna varandra. Vår klass blev uppdelad i fem olika lag och jag hamnade i den minsta gruppen. Vår grupp är så mysig och alla är så himla trevliga. Vi blir väldigt bra omhändetagna av våra faddrar som går i klasserna över oss. Nollningen går ut på att inom laget samla poäng genom olika uppdrag och vi har haft så roligt och försökt samla så mycket poäng som möjligt!

I går kom även Arvid ner och vi har haft två supermysiga dagar. Vi har mest njutit av varandras sällskap och pratat om allt som hänt under veckan. Det var verkligen härligt att träffa honom igen men det var väldigt jobbigt när han åkte hem idag.Likes

Comments

Jag och min underbara mamma åkte igår ner till Lund med alla mina saker. Allt är nu flyttat och jag har fått ganska bra ordning på min lägenhet. Vi har packat upp alla lådor med alla mina grejer. Jag är verkligen nöjd med hur det ser ut just nu men jag kommer säkert att flytta på saker och hitta bättre ställen.

Mamma åkte hem för ca två timmar sen och det känns verkligen så himla konstigt.
Jag bor från och med nu själv!
Det känns fortfarande inte som att jag bor själv men det kommer väl.

Så här ser mitt rum ut just nu men när rummet är lite mer färdigt så tänkte jag lägga upp fler bilder!

Likes

Comments

I förrgår åkte jag, Arvid och min pappa ner till Lund. Jag hämtade ut mina nycklar och sen åkte vi till min nya lägenhet! Det kändes så konstigt, konstigt att jag om lite mer än en vecka kommer flytta ner Lund, flytta in till den lägenheten. Jag kommer studera på Universitet till sjuksköterska och bo själv i en ny stad. Samtidigt som jag är nervös är jag även väldigt exalterad och längtar till terminstart.

När vi kom ner till Lund började vi med att flytta in de möbler som vi hade med hos hemifrån.

Sen åkte vi till IKEA och köpte två byråar, en bokhylla och en matta. Sen köpte vi en soffa på Jysk och åkte tillbaka till lägenheten för att montera möblerna.

Likes

Comments

​Julen är utan tvekan min favorithögtid. Jag blir exalterad redan i mitten av november och börjar redan då att lyssna på julmusik och titta på julfilmer! 

I år var vi hos mamma på julafton och vi hade en supermysig dag. Det var jag, mina bröder, mamma och mormor. På morgonen var även Arvid med och vi åt en god frukost tillsammans allihopa. Sen under dagen tog vi det lugnt, vi kollade såklart på Kalle Anka och hade det mysigt. 

Vårt julbord såg inte ut som alla andras utan vi hade valt ut våra favoriter och gjort vårt eget. Supergott! Efter maten öppnade vi lite julklappar och 

På kvällen satt vi framför tv:n och kollade på film.


Likes

Comments

Så mycket har hänt den senaste veckan. I fredags förra veckan fick jag beskedet att jag har kommit in på på sjuksköterska utbildningen i Lund! Jag har velat gå i Lund sedan jag var på en utbildningsmässa förra våren. Det känns roligt att jag äntligen ska få flytta ner dit och gå den utbildningen.

Idag fick jag även reda på att jag har fått en bostad ner i Lund. Jag fick tag i en korridorlägenhet i ett väldigt bra läge. Så om lite drygt två veckor får jag nycklarna till mitt nya boende.

Detta kommer även innebära att bloggen kommer få lite mera fart.
Det här är ett nytt kapitel i mitt liv och ni får följa med!

Likes

Comments

Igår var det första advent, äntligen! Som jag har väntat på december och julen och nu är det igång. Jag och Arvid åkte hem till mamma och åt världens godaste frukost. Mamma hade verkligen dukat upp allt man kan tänka sig vilja ha.
Jag stannade där under dagen och vi hade en mysig och lugn dag.

Självklart hann vi med en massa kattmys också!

Likes

Comments

  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw