Header

Jag skriver från världens mysigaste stuga, där vi ska bo (har bott) hela veckan. Det har varit så fint väder här i Lappland och vi har gjort en hel del roliga aktiviteter. Har egentligen inte så mycket att skriva, vill bara fortsätta njuta vår resa. Bilderna får tala för sig själva. Hoppas ni också får en härlig vecka! xoxo

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

...och jag taggar sportlov! Idag har jag alltså skrivit sista provet för denna period - en uppsats i modersmål vilket inte var så jobbig att förbereda sig för. Däremot var den jobbig att skriva och det kändes nog inte som att det gick så himla bra. Ingen av de proven jag skrev i den här perioden gick så bra, egentligen. Återstår att se.

Nästa vecka drar ju en ny period i gång men jag kommer att åka till Levi vilket ska bli super roligt! Det bästa blir att min syster kommer också, så får spendera en hel del tid med henne. Veckan därpå är det sportlov, så jag får lite extra mycket ledigt från skolan (dock inte från skolarbetet) vilket nog ska bli en välbehövlig paus.

Idag har alltså varit en ganska lugn dag, eftersom jag inte tränade heller pga. förkylning. Istället har jag haft massor med tid att dregla över massa godingar som jag vill klicka hem. Är i stort behov av nya plagg till garderoben!!


För övrigt ska nog jag och Milla ta tag i städningen idag.

Likes

Comments

Nån kanske kommer ihåg den lilla frågestunden som jag körde ett tag sedan? Jag märkte först nu att den aldrig blev publicerad. Så, här har ni den!

Hur träffades du och din pojkvän?

Genom hjälpledarutbildningen, egentligen. Vi kände ju varandra lite sådär från förr, då han var en av hjälpledarna på min skriftskola. Sen när jag började med utbildningen själv så träffades hela gruppen rätt så ofta, och åkte iväg på läger och sånt. Därifrån har jag också fått några av mina närmaste vänner.

Vad är din absolut största rädsla?

Absolut att något ska hända åt de personerna som jag älskar mest här i livet. Familj, vänner, men också de personerna som man träffar dagligen även om de inte är i den närmaste kretsen. Det är inte riktigt så att jag själv tror jag ska dö,(eller att jag är rädd för det) mera att de runt omkring mig kommer göra det.


Vem hade du aldrig kunnat leva utan?

Oj, jag skulle nog vilja säga Anna här. Jag vill ju säga att mina föräldrar, eller min pojkvän. Men när man tänker långt fram i livet, vill jag hoppas på att om allt annat går åt helvete, finns min absolut bästa vän där. Det har hon varit hittills. Så svaret blir nog Anna.


Vad är dina mål med träning? Tex få mer muskler/tona osv?

Mitt absoluta mål med träning är att bli bra. Helst bäst. Det är ett vääldigt stort begrepp, jag vet. Det handlar mest om fotbollen alltså. Först av allt; att få bättre kondition, men också bygga upp muskler för att bli starkare och explosivare på fotbollsplan. Sen gäller det ju att öva sig på alla andra delområden också. Fotbollen är det viktigaste och all träning jag gör, bygger på det. I fokus just nu ligger att bygga upp konditionen och bli i bättre form inför säsongen. Det handlar alltså nog inte så mycket om utseende, utan allt det som gör mig till den bästa spelaren som jag kan vara.


Hur många gånger i veckan tränar du?

Mindre än vad jag har gjort förr faktiskt, 7 gånger + match. Förr hade jag två träningar tisdag, onsdag och torsdag. Enligt min nya schema tränar jag två gånger på måndag och torsdag. Resten av veckan är det en träning/dag förutom fredag, som är helt ledig.


Vad hade du gjort om du inte spelade fotboll?

Jag tror att de flesta vet svaret: rida. Alla dar i veckan skulle jag rida om jag inte kunde spela.

​xoxo

Likes

Comments

Hej alla. Så, bra start på ett inlägg va? Lugnt och sansat.

Har stressat sönder och haft ångest över typ allt de senaste dagarna. Windi, såklart. Men också skolan, mattelektioner, fotobollen, resultat, bilskolan, städning, tvätta kläder, äta hälsosamt, fixa massage sommarjobb. Ja, ni hör ju. Alla andra har precis lika mycket om inte mera att tänka på, men jag kan inte sluta stressa. Eller kunde inte. Idag börjar jag skolan klockan 13, men har suttit i skolan och sedan 10.40 och tagit tag i livet. Engelska inlämning, ansökan för sommarjobb, planer för året osv! Känner mig mycket mera lugn och väldigt produktiv för tillfället, awesome känsla!

För övrigt idag ska jag baka till något föräldrarmöte och träna styrka! Morgonträningarna gick helt okej och vi hade en rolig skottövning på slutet som ingen av oss riktigt ville sluta med. På schemat är alltså styrka. Det blir frivändningar, knäböj och benpress med ett ben. Sen lite hopp och bål! Låter bra.


Här får ni förresten ett tips till de dagar då man verkligen behöver ett snabbt mellanmål men inte har tid till att fixa någon smoothie, eller vill ta med på vägen! Nämligen - proteinpudding i chokladboll- smak. Den var såå god! Helt klart en ny favorit.

Likes

Comments

Dagen i går var lätt en av de tuffaste på länge. Jag var både glad, lycklig och nöjd - men samtidigt kunde jag inte sluta gråta. Efter många försök att få min bästa vän såld, är han nu det. Det är så jävla jobbigt varje gång.

Men det kändes lite extra jobbigt nu, jag kände att han skulle ha haft så mycket mer att ge åt mig - och vise versa. Men, det var ju inte helt enkelt möjligt längre. Vår resa har varit slut sen länge tillbaka, det bara bekräftades nu. Windi fick en ny tjej som han ska få ge sitt allt åt.

Här är bidlen från första gången jag red honom ute på ridbanan efter att vi hade köpt honom. 7 år och 6 månader sedan. Här började vår resa, där jag nog inte skulle ändra på någonting.

Vår första tävling tillsammans <3 Jag minns inte alls hur det gick, men jag var så lycklig.

Ni ser ju på bilderna, vi växte ihop och gick en del framåt. Jag hade så mycket planer för det sista året, som aldrig tyvärr blev av. (Pga egen skada).

Den här bilden har jag använt i en modersmålspresentation, där vi skulle berätta om vår favoritplats. Här har ni den...GULD.

Den här bilden torde vara från vår sista tävling tidigt på vårvintern 2016. Efter det har jag faktiskt inte ridit in på banan en ända gång, just i och med satsningen i fotbollen och skadorna som jag själv haft.

Vet ni. Jag är så himla tacksam för alla de fina minnen och åren som vi fick dela. Men tyvärr är man tvungen att gå framåt. Faktum är ju att jag kunde inte tävla eller träna med honom på grund av skolan, fotbollen och för att jag är för stor för honom. (Skulle jag ännu tävla, vore det ändå med än häst, inte ponnny) Det är absolut bäst för Windi att han blev såld och fick ett nyt hem med en målinriktad tjej. 

Personligen tror jag fotfarande att hästar kommer att vara en del i mitt liv, men i mycket mindre måtta än förut. Vi har ändå fortfarande hästar hemma, och jag vet att så länge det finns hästar, har jag möjlighet till att rida. Vilket känns väldigt skönt och också underlättar lite saknaden. 

Jag klippte en bit ur hans svans som ska bli till ett armband, han vill jag ha med mig för alltid. Älskade ponny <3 

Likes

Comments

Hej på er alla! Jag sitter i vardagsrummet vid internatet med Josefine och Antta och gör läxer (läs myser). Vi har nog fått något gjort okcså, eller åtminstone Antta och Jojja...jag sitter ju och bloggar. Som tur hann jag med min inlämningsuppgift redan på en håltimme i skolan idag, så har lite engelksa-självstudier och en hel del matteuppgifter att ta tag i. Jag körde snabbhet på gymmet idag efter skolan med Antta och det var härlig att inte behöva gymma själv.

Precis som förra veckan blir det vila imorgon på morgon, vilket ska bli skönt. Benen är nog på bättringsväg men jag känner nog att de blir rätt snabbt sjuka om jag anstränger mig mera eller har en träning där vi springer lite mera. Måste boka in en till massage ännu till nästa vecka, för att hålla upp en bra fart på "rehabiliteringen". Jag kan ju som tur träna nästan helt och hållet normalt, om jag använder t.ex tejp för att få vristen i rätt vinkel. (Eftersom jag har platt fot, blir foten i fel ställning = orsakar valpsjukan)

Vi hade ju match i helgen och det gick för min del helt ok. Alltså, fick till nåt skott mot mål och kunde hålla bollen för mig själv mycket längre än vad jag brukar våga. Så på det sättet kan jag vara nöjd! Tyvärr hade jag förfärligt svårt med andningen av någon orsak, så var tvungen att koma ur plan efter ca 20minuter. Vilket sög, eftersom vi var lovade 40min speltid / spelare. Jag har under vintern haft en hel del problem med andningen och har faktiskt tid till en astmaskötare om någon vecka. Jag hoppas dock att det mera berodde på att under uppvärmningen hade inte pulsen stigit så högt som den borde ha gjort.


Nu, måste jag absolut börja med läxorna! (och fortsätta mysa med mina härliga vänner)

xoxo <3

Likes

Comments

Jag hittade ett inlägg på nouw's framsida om idéer till bloggen (ni hittar den här ) och fångade direkt ett inlägg där man skulle visa en bild i timmen från sin vanliga dag. Så - här får ni en hel del bilder, en varje timme ifrån min dag i dag! Eller, åtminstone nästintill varje timme!Idag fick vi sova lite längre eftersom träningen började först 09.00. Vi simmade idag!

För första gången under hela min skolgång åt jag efterrätt och det var väärldens godaste. Verkligen värt en bild!!

Sen var det dags för mig och Janina att åka till en mässa i min gamla skola och ”representera” vår skola och svara på diverse frågor som vi fick av niorna. Det var ganska skönt att inte behöva vara på lektioner idag och det kändes så mysigt att åka till den gamla skolan och träffa lärare och elever.

På den ena bilden står jag och väntar på att pappa ska komma efter mig och i den andra är jag redan lyckligt hemma och gör middag med världens racerfart för att hinna äta lite före träningen.

Dessa älsklingar hämtades från posten och tog dem direkt i användning. Hittills är dom fortfarande grymma.

Nu ska jag och Osku gå och sova. Imorgon ska vi upp rätt så tidigt eftersom vi ska köra mamma till jobbet och efter det åka till fysio för att diskutera lite kring mina vrister och möjliga inlägg i skorna. Vi får helt enkelt se vad proffsen säger.

Gonatt alla fina! xoxo

Likes

Comments

Idag fick vi brons i skolinnebandy - bra jobbat! Och min stolthet för i dag var nog ett mål som jag fick klämma in i bronsmatchen!

Efter innebandyt åkte jag och mamma in till stan för att se på fotbollsskor. Jag har haft problem med valpsjukan, dels på grund av fel skor på fel underlag. Det visste jag nog om, men hittade helt enkel inte passliga skor som var gjorda för konstgräs. Men nu hörni! Lite av misstag provade jag ett par fula och lite för stora konstgrässkor. Och de visade sig sitta ganska bra runt foten. Inte perfekt, men bra. De är dessutom gjorda utav leder och kommer där med att också forma sig lite runt foten.

Inte favoritfärgen, men skon kanske blir en favorit?

Så här näst ska jag dra iväg på träning. För övrigt ser veckans träningar ut så här:

Tisdag: Morgonträning och efterlängtad MASSAGE!!!

Onsdag: morgonträning och fys på eftermiddagen med laget

Torsdag: Morgonträning och på kvällen vanlig träning med laget

Fredag: VILA!! haha kan ju säga att jag har varit trött förra veckan och kommer nog fortsätta att vara det, så en vilodag är något man alltid ser emot.

Lördag: match

Söndag: antagligen simhallen med mamsi

NU ska jag iväg på träning! Träna bra ni med, xoxo

Likes

Comments

Det har kommit in en hel del nya läsare här på bloggen så jag frågade på instagram om vi skulle köra en liten frågestund och det var nog en del som tyckte att varför inte? Så nu kör vi då!

Ni får jätte gärna ställa massa frågor åt mig om helt enkelt vad ni vill! Det kan handla om träning, familj, skola, vänner eller vad som helst egentligen. Ni kan kommentera här under inlägget eller skicka in frågor på fast instagram eller snapchat :) Om det blir tillräckligt med frågor kommer jag att besvara dem i ett helt inlägg, annars delar jag upp det lite och kör något i stil med ”dagens fråga” eller så!

Hoppas ni får alla en grym dag! xoxo

Likes

Comments

Bloggen har stått tom senaste veckan så ni kommer att få en liten uppdatering gom vad jag hållit på med. För det mesta har det varit träning och skola med lite inslag av läxor och vila. Ja, och mat då förstås för att mitt livs kärlek är ju mat.


Förkylningen har dragit på under den senaste veckan och jag har för första gången lyckats med att kämpa emot den lite grann. Så träningsveckorna har hittills blivit hela. Den här veckan har jag sprungit massor och det jag däremot inte har klarat av att kämpa emot är valpsjukan. Fy, vad mina ben är sjuka. Speciellt högra vadbenet värker typ hela tiden. Men fick inbokat massage till nästa vecka, längtar ju som bara vad!

I måndags sprang vi en hel del på träning, bland annat spelade tempo-spel och sprang idioten (ja, den kallas tydligen så - en lite jobbigare grej där man springer fram och tillbaka mellan konerna). På onsdagen gjorde Antta mig sällskap till Botniahallen och vi joggade/gick i 60 minuter och efter det cyklade ännu 15 minuter. Till sist strechade vi och såg på de andra som hade träning. Det var en härlig träning men det kändes rejält i benen efter att ha joggat på de hårda underlaget. Jaja, men nya tag!

Imorgon har jag vila. Ska bli riktigt skönt att låta benen slappna av lite. För övrigt så står ett delprov i engelskan på schemat, som jag måste plugga inför ännu idag. Kommer bli lite av en challenge för vi ska iväg till Vasa och träna med klubblaget om en timme och har varken ätit eller packat. Sen är vi ju rätt så sent hemma på kvällen men jag har håltimme imorgon på morgon så lär ju hinna läsa också på morgon.

Jag har för övrigt varit super trött den här veckan och försöker verkligen sova tillräckligt för att orka träna bra och koncentrera mig till max på alla träningar jag gör. Så därför bjuder jag på en bild av min säng. För att jag helt enkelt älskar min säng där hemma och längtar tills fredagen bara för att få åka hem och veta att jag ska sova i världens skönaste säng med världens största täcke draget upp till öronen. Det är lajvet hörni.

Nu måste jag verkligen stänga datorn, klä på mig, packa och käka. Vi ska iväg på träning! Hade gött!

Likes

Comments