Alltså nu börjar det bli stressigt. Jag har lämnat alldeles för mycket gällande bröllopet mot slutet. Varför gör jag alltid såhär!!!

Men jäkla vad effektiv jag är när jag väl börjar...betalat det mesta som jag har hyrt men måste hitta en blomster affär när vi kommer till Phuket. Jag måste se och ta på blommorna innan jag köper dem. Perfektionist. Eh NOT men jag vet vad jag vill ha.

Ska kanske ha en blomster krans på mig. Så fint på bilderna jag sett på Pinterest men frågan är om jag kommer vara bekväm för jag är ju ”all about comfort”. Kommer ju slänga av mig den så fort jag får tillfälle. Ah varför är jag så tråkig!!

En sak som kräver planering dock är allt jag måste ta med till Ozzy... vad får jag inte glömma? Hur ska flygresan gå när allt han vill göra är att krypa runt? Åh herregud! Jag flög från Bali själv med Ozzy när han var 4 månader och det gick väl ganska bra... Han skrek som en galning dem första 30 min då det va tekniska problem och ingen aircondition fick vara på och kvinnan som satt jämte oss var så irriterad att hon va tvungen att sitta jämte oss. ”-EXCUSE ME can i change seat. I don’t want to sit next to a screaming baby. I need sleep”. Aldrig känt mig så liten 😥 Ville sjunka under sätet. Grät lite under tiden vi lyfte. Jag tyckte synd om mig själv. Jag har blivit flygrädd med åren så jag satt där rädd och höll min bebis. Där var jag inte tuff. Är det vanligt tro att bli flygrädd när man blir äldre?

Efter kanske en timme somnade han iallafall i min famn och sov hela resan men jag kunde inte gå på toa på 8 timmar. Jag sov ingenting. Orolig att han skulle vakna om jag rörde mig och va alldeles för känslig för att åka på en annan spydig kommentar från kvinnan jämte mig.

Så häromdagen köpte jag en Kooshy Kids. Det är en madrass man blåser upp och har framför sitt säte vilket gör att barn får mer plats och kan sova men också sträcka ut sig 🙌🏼 Får vi inte användning för den denna gången kan vi göra det när han blir äldre. Kommer skriva ett inlägg efter resan om tips och trix för att flyga med en 4 månaders bebis VS 10 månaders bebis.

Imorgon ska jag till frisören, LÄNGTAR ihjäl mig. Jag ser på riktigt för jävlig ut. Det får inte plats mer torr schampoo i håret. Förresten har jag bytat ut torr schampot mot BABY POWDER. Så bra och SÅ mycket billigare. Sen ska jag fylla på ögonbrynen på lördag. Gaaah ta mig till Thailand nu, I NEED A DRINK 🍸

God natt 💛

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Nu kan jag ticka av ringen från listen. Puh!! Blev så nöjd. Natalie är verkligen en klippa. Tur det för man ska ju bära den hela livet 🙈

Hon kunde inte förstå hur jag lämnat ringen till sista sekund...men så blir det ibland. Det är materiella saker. Har inte så jäkla stor betydelse för mig. Jag blir inte gladare bara för att jag har den på fingret. Eller?
Jag känner att materiella saker har jätte stor betydelse i Sverige. Särskilt när det kommer till inredning. Allas hem ser ut som ett reportage från tidningen Residence. ”-jag köpte denna lampan idag, bara 14,000kr. Blir kanon på nattduksbordet”. Något ingen av mina vänner här i Australien skulle göra.

Kan det verkligen stämma att ALLA jag känner där hemma älskar inredning eller är det vädret som gör det? Man spenderar alltså så mycket tid inomhus att man vill ha det super mysigt kanske!? Medans vi spenderar så mycket tid utomhus det är knappt någon som bryr sig hur det ser ut inomhus.. Jag undrar iallafall hur mycket pengar svensken lägger i genomsnitt per år på att inreda sitt hus/lgh. Jag tror det är bra mycket mer än vad vi kan gissa.

Anyhow; so we getting there!!! Bara 5000 andra saker som måste bockas av innan man kan slappna av inför det här bröllopet...

Längtar så mycket till på torsdag. Då ska jag till frisören. Så trött på det här barret nu att jag inte vet vart jag ska bli av. Använder hatt hela tiden när jag ogillar min färg. Det är både tröttsamt och dyrt att vara blond.

Sen ska jag fixa ögonbrynen igen på lördag. Måste vaxa och ta väck alla små håren. Sen får det vara nog. Måste få tid att försöka sola bort mina ”tan lines” på ryggen för min bröllops klänning är öppen där bak. Har 5 dagar på mig i Thailand. Det ska la gå bra?

Ozzy kryper som en galning nu. Han är 10 månader den 25te. Har sett vid tre olika tillfällen att han står upp utan att hålla i sig i något. Typ i 10 sekunder. Det är rätt länge...eller det känns så! Sen tar han tag i bordet/vagnen och sätter sig på rumpan och kryper vidare. Toaletten och kylskåpet är favorit hänget. Innan så sa jag alltid ”nej nej nej inte där, kom till mamma, neeeeeeej inte dra ner den” men jag orkar inte höra mig själv säga nej en gång till då jag tycker det är så NEDLÅTANDE (vilket det givetvis är) och speciellt för dem små svamparna som suger upp allt vi säger. Dem första 7 åren av ditt barns liv är nyckeln till hur dem kommer bete sig i framtiden (emot sig själva) som vuxen (conscious and unconscious mind) så vi måste passa oss vad vi säger men framförallt hur vi beter oss framför dem. Kanske inte så konstigt folk säger  ”-du är precis som din pappa/mamma”. Just för att dem hade den största inflytelsen i barnets första år... dem säger att när är ett barn föds är dem som en iPod. Dem har Inga program nedladdade. Helt tom. ”Programmet”  dem sen laddar ner är från sina föräldrar och den nedladdningen pågår i 7 år sen blir barnet ”medveten” så när barnet sedan hamnar i en situation då går deras unconscious mind in och hämtar ”erfarenhet” från situationen och programmet dem lärt sig av sin föräldrar. Väldigt intressant teori.  Någon annan som är intresserad av det här? 


Hur som helst, sak är då säkert; den dagen han börjar gå. Då kommer jag antagligen aldrig ha tid till att skriva ett enda blogg inlägg igen. Han är snabb. Det känner jag.

Sådan mor sådan son 🤪

God natt X

Likes

Comments

Dans bror bor i världens bästa hus. Har allt. Utsikt över the harbour bridge, stenkast från Watsons Bay hotel, pool, allt nytt och flashigt. Antagligen vad en vanlig Svensson i Sverige har. Man får inte så mycket för sina pengar här.

2 rum och kök i mitt område går nu för $1,400,000.
Jag va tvungen att goggla för jag vet inte vad den svenska kronan står i. Men det är iallafall 8,9 miljoner kronor. Men då måste du också renovera den lite. Iallafall måla om och köpa med dig kyl och frys. Det är vad du får för 52 kvadrat meter. Jag har insett att Sverige är nog det enda landet som pratar om pris per kvadrat meter. Inte en gång har NÅGON av alla personer jag träffat vetat hur många kvadratmeter deras lägenhet är. När jag tänker efter räcker det inte och veta om den har 1 eller 2 sovrum? Skiter väl offentligen i om den är 47 eller 54 kvadratmeter.
Så länge det inte är min lgh och jag ska sälja/köpa den 😂

Ozzy älskar att bada i deras pool. Han hade kunnat vara i 1 timme mer än vad han fick. Tur dem har 2 söta hundar som håller han underhållen när han ska äta så han glömmer bort att han egentligen vill bada.

Dem dukar alltid upp världens bästa brunch. Min telefon dog så fick inga bilder. Gaaaah!!! Berätta för min syster Jennifer tidigare idag att precis som svenskarna så går man ut på lunch, här går man på frukost/brunch. Innan Ozzy gick jag varje lördag/söndag. ALLTID!! Antingen jag och Dan eller med tjej kompisarna. Så jäkla mysigt att starta dagen så.

Imorgon ska jag hämta upp min ring.  Bandet är rosé guld så det matchar min förlovnings ring. Har bara en bild så får lägga upp lite fler bilder efter bröllopet. Endast 10 dagar kvar tills vi åker så har inte så mycket tid att bolla med...den måste alltså vara perfekt! Är det vanligast att folk köper vit guld som bröllops ring hemma i Sverige? Jag gillar rosé guld för det är lite mjukare än guld. Alltid älskat silver men denna gången tänkte jag att jag ska gå utanför ramarna haha. Finns så sjukt roliga uttryck i Sverige. 

Den lilla gossen hade som vanligt sitt kvälls bad i tunnan. Det är alltså hans badkar. Vi har inget annat.
”Man tager vad man haver” vem som nu kom på det uttrycket hade ju riktigt koll på läget.

Hoppas ni får en fin söndag 💛


God natt X

Likes

Comments

Jag älskar lördag och söndag när pappa är hemma. Allting är så mycket roligare. Varje lördag morgon när Ozzy vaknar får han en flaska och när den är upp drucken drar vi på oss kläderna och går på morgon promenad. Först take away kaffe och sen mot antingen stranden för ett tidigt dopp eller så gungar vi i parken.

Det tröttar ut Ozzy så vi kan lägga han när vi kommer hem och äta frukost i lugn och ro. Det är vid dem här tillfällena vi försöker fixa allt med bröllopet. Det går sådär då Dan helldre kollar surfing på sin telefon och det känns som om jag pratar med en vägg!!!

Vi åkte ialfall till köpcentret en snabb efter första sovet så jag fick gå in på MAC och kolla läppstift inför bröllops dagen. Min Make Up Artist bad mig ta med ett så jag kan ”top up” under kvällen när han gått hem. Jag köpte inget då det läppstiftet som passade bäst hade jag redan. Bonus!! Blev ett par snygga ögonfransar istället...

Efter lunch gick vi till Bronte Beach som tar cirka 10 minuter att gå till från vårt hus... Dan ville surfa och jag och Ozzy försökte ta oss ett dopp.. men det gick inte så bra då vågorna var alldeles för höga. Vi mötte upp våra vänner som har en dotter som är OBSESSED av små bebisar så hon underhåller Ozzy jätte bra vilket gjorde att jag fick sitta och prata i en timme med mamma Kimmy. Så lyxigt. Det är dem små vinsterna dom gör så stor skillnad.

Nu är man tillbaks i samma position som igår kväll. Min vita linnen soffa är så skön. Hade kunnat ligga här en hel dag. As if that will ever happen lol. Kanske om 5 år. Eller då har man nog två barn så livet är ännu mer kaotiskt. Men så mysigt. Ska absolut ha en unge till. Men inte nu. Vill nog ha 2,5-3 år ålders skillnad. Kan nog inte hantera nått mindre.

Skön lördag på er 💛

God natt X

Likes

Comments

Jag har fått några frågor om hur det kommer sig att jag valde att flytta till Australien, hur jag gjorde med VISA och vad jag jobbar med när jag inte är mamma ledig. Tänkte jag skriver ett inlägg om det men lägger också upp massa bilder, för dem säger mer än 1000 ord 😂 Dock va detta såpass längesedan att jag inte hade en flashig iPhone så kvaliten på bilderna är sådär.

Året var 2011 och jag bodde i Stockholm och jobbade på Carlsberg. Jag va inte alls särskilt bra på mitt job. Det var mitt i vintern och jag hade flyttat dit från Barcelona så jag tro nog jag blev lite deprimerad. Ingenting va kul. Det är så himla stor omställning när man bott utomlands och rest runt i så många år och plötsligt får man för sig att man ska få ”ordning” på sitt liv. Så man flyttar hem, eller dit där alla ens kompisar bor och tror att allt ska bli bra. Man fixar lgh, grymt job och livet är en fest. Det varade inte alls länge. Verkligheten kommer ifatt en.  Man kan inte sätta locket på för det kommer koka över. Det är så känslor fungerar. Stockholm vid den tidpunkten var helt enkelt inte min rätta plats...så jag lyssnade på min magkänsla. Det är jag så himla tacksam för idag. 

Men jag han dricka jäkligt många shots på V. Tror stället hette så. En liten klubb på Stureplan. Himla festligt. Tack Cicci och Becca ❤️

Min stora syster bor sedan 13 år tillbaka i Australien. Hon flyttade till Gold Coast och plugga 2004. Just därför va hon på mig att komma hit. Jag var inte alls övertalad då plugga vid det tillfället fanns inte alls i min värd.. Men det är ju sol i Australien så kanske.... Pga av visum var jag nästan tvungen till att börja plugga. Så mycket regler här nere. Jag tror jag va för gammal för ett ”working Holiday VISA” så studera va nog mitt enda val. Jag kommer ihåg att jag inte hade tillräcklig med bra betyg för att komma in så jag övertala Universistet  att jag skulle få skriva ett engelska prov och på den vägen är det. Jag kom in och boka nog resa den dagen.

11 oktober 2011 landade jag i Sydney. Lördagen den 3 December träffa jag Dan. På en bar. As packad. Han alltså.  Hur som helst, han finta med mig hem och sa att han hade värsta efterfesten (2 personer va där🙄) och på den vägen är det. Vi börja dejta och rest is history.

Jag bodde vid det tillfället i en lgh mitt på Hall Street ovanför Sababa med 3 från Brasilien och en från Australien. Tror det är jätte viktigt att göra det som ung/student om man är ute och reser eller kommer till en plats som Bondi. Man lär sig så mycket
om andra kulturer men även jätte mycket om sig själv.

Redan efter en månad träffa jag en kille som hette Jesse som fortfarande är min alldra bästa kompis här nere. Efter kanske 4 månader bestämde vi oss för att ta en egen lgh, som vi flyttade in i tillsammans med världen bästa Sallan. En brud från Saltsjöbaden. Så jävla rolig ❤️

Dan bodde vid detta tillfället i sitt hus i Maroubra så jag pendlade lite mellan Bondi och Maroubra. Under hela denna tiden var jag på student VISA. Min Bachelor Degree gick under 3 år men jag tyckte det va så tråkigt så jag valde att göra den på 2 år istället. När jag ”graduate” 2013 tror t.om samma dag fick jag ett mail från både CSN och Immigration att jag får stanna 1 år till efter jag pluggat klart. Sjysst!

Pga av att Dan och jag var seriösa med vårt förhållande valde vi att göra DEFACTO. Det kallas även ”partner visa”. Med andra ord ”sponsrar” Dan mig med ett VISA. Herregud, det var en resa jag helst vill glömma. Så mycket papper och bevis. Dem ville t.om se privata text meddelanden på telefonen som visar att vi vart ”kärleksfulla” vid olika sammanhang. Ni fattar väldigt privat. Flera tio tusentals kronor senare gick det visumet igenom och nu har jag ett PR Visa. Jag har haft det såpass länge att jag kan nu söka för mitt citizenship. Det betyder väl egentligen bara att jag kam söka mitt pass samt att jag kan rösta.

Pga att jag fick PR eller faktiskt ett bridging visa vilket är det visum du hamnar på när du söker ett visum från ett annat lät det mig ändå jobba. Jag fick jobb redan någon månad efter att jag sluta skolan och där jobbade jag i 4 år precis innan mamma ledigheten. Jobbade som säljare på ett företag som heter SEEK. Kanske det bästa jobbet jag någonsin haft. SEEK hamnade alltid bland top 5 roliga företag/kontor att jobba på tillsammans med Google, LinkIn etc. Ett stort företag här i Australien som fokusera på rekrytering och utbildning. Skit tufft men så kul. Så viktigt att trivas på jobbet.

När jag set dessa bilderna blir jag så glad. Jag älskar verkligen Australien och alla fina nya vänner jag fått. Jag älskar Bondi. Det är verkligen en speciell plats. Det är en sak att komma hit som turist i 3 månader. Men att bo här i så många år gör att du känner sig hemma.

Jag tror aldrig vi kommer flytta till Sverige. Det gjorde Dan klart innan vi blev gravida. Han har bott och jobbat som surf lärare i Stavanger, Norge och sa att vintern gjorde han så deprimerad. Dock säger han att vi kan bo i typ Frankrike/Spanien/Portugal 1 år om jag verkligen saknar familjen. Skönt att veta. Givetvis väljer han endast dem 3 länderna som har surfing. Han är smart.

Den här bilden tog min bästa kompis Fia på oss 2013 när vi satt och kolla på The Harbour Bridge... Den bilden använde jag mig av när jag friade till honom. Det får bli ett annat inlägg.

Hoppas ni hade en mysig Alla Hjärtans Dag ❣️

God natt X

Likes

Comments

Jag var så trött igår att jag glömde göra ett blogg inlägg. Ett inlägg om identitets kris med en släng av baby blues. Det där roliga känsliga ämnet som jag tror händer nästan alla till en viss mån men ingen vågar prata om det. Men idag är det Valentines day och klockan är redan 22 så läggdags. Igen. Hur snabbt går tiden med barn? Får skriva om det en annan dag.

Idag har det vart så varmt. 31 grader och nästan ingen vind. Jag tog bilen till Bondi. Tar ca 2 min och 34 sekunder. Vad gör man inte när det är svettigt ute? 🤷🏼‍♀️ Antar att ni där hemma inte har detta problemet...

Idag har jag badat 3 gånger. Hur otroligt läkande för själen är inte salt vatten? Herregud så skönt och svalkande. Ska hämta min bräda i helgen så jag kan börja surfa igen. Va ett tag sedan sist.

Idag gick vi igenom hur mycket alkohol vi behöver beställa inför bröllopet. Jag insåg att jag nog har världens törstiga vänner... Jag har också skrivit klart hur vår ceremoni ska se ut. Sen har jag slängt in något annorlunda som jag tror dem värken sett i Sverige eller Australien. Kul. Allt behöver inte vara så jävla formellt. Ett personligt bröllop är för mig mycket viktigare.

Omg. Vi åker om 2 veckor. Känns som jag ska på en enda stor semester. Glömmer att det är giftemål som är anledning varför vi alla möts upp. Hur fantastiskt. Få hänga med familj och bästa vänner i TVÅ veckor ❤️

Ska in till stan imorgon och köpa EyeLift. En ny produkt tydligen. Prova nått likande kanske 10 år sedan... Mina ögon fransar blev sååå långa av detta serumet. Kan inte komma ihåg om det blev korta efter ett tag eller om dem trilla av. Skit samma, så länge man är snygg när man är där 😂

Imon ska jag gå och köpa ny bikini. Gahh vem älskar att köpa det? Inte jag ialfall! Den lila fula på bilderna ovan är jag så trött på. Kupan är ändå inte i rätt storlek. Tänker kanske en svart. Eller Moss grön. Jag måste verkligen pressa när jag kommer till Thailand. Inte ansiktet dock. Det är jag rädd om. Sminkar mig helldre med en bra bronzer. Det är därför ni alltid (oftast) se mig med hatt när jag är ute...vill inte ha sol i ansiktet eller på mina tatuerade bryn. Då blir dem blekta.

Idag har det vart Valentines Day ❤️

Jag fick en kniv. Jag hade tydligen sagt att det inte fanns någon bra kniv i lådan till att skära tomater. Jag fick den i måndags. Två dagar innan den ”riktiga” dagen. Inget kort eller ros kom igen dörren detta året som dem andra 6 åren. Vet inte riktigt vad som gick fel... 😂

Hoppas ni alla blir betydligt mer bortskämda. Å andra sidan är det ju kärleken dem visar som är viktigast. Inte dem materiella sakerna. Vad gör dem för skillnad om det inte finns villkorslös kärlek? Tur att Dan är en ”smooth talker” och verkligen lyssnare på mig när jag säger nått. För annars hade jag verkligen inte fått den kniven 🙄

God natt X


Likes

Comments

När man får oavbruten sömn för man se ut hur man vill... särskilt i håret 🙄 Ska till frisören om 2 veckor...ahhh vad jag längtar!! Paul min frisör är jätte bra på det blonda skandinaviska håret så jag har gått till honom i typ 6 år nu. Han har jobbat som utbildnings chef på Lore’al i flera år och haft massvis med utbildningar i Stockholm. Synd att jag inte kan flyga han över till Phuket för mitt bröllop. Hade vart nått.

Jag hoppas vi är på bättringsvägen när det kommer till sjukstuga. Så tröttsamt det här. Man kan ju inte träffa sina kompisar med risk för att deras barn kan bli smittade! Harri på bilderna har precis haft samma virus så det spelar inte så stor roll om dem två leker.

Berätta för Harris mamma idag vad det kostar att ha barn på dagis, förskola etc hemma i Sverige. Här i Bondi kostar det bara ca $170 per DAG! Billigt 😬
Sen om barnet blir sjuk och dem inte kan komma den veckan måste du ändå betala. Otroligt smart system.... Måste sluta nu annars blir jag så irriterad.


Jo, så lite inspo gällande håruppsättning inför bröllopsdagen;

​Något åt det hållet.

God natt 💛

Likes

Comments

Varför älskar jag söndagar så mycket när alla andra hatar dem?

Jo, för söndag är min dag av planering. För hela veckan. Jag älskar det. Jag har en liten kalender, som jag gjort själv. Ett stort jävla A4 papper som jag sätter på kylskåpet. Där skriver jag ner allt jag ska göra, för då blir det av. Sen Ozzy kom har jag absolut inget minne kvar så måste även skriva ner vem jag ska skicka ett email till. Kan ni tänka er hur många email man måste göra när man organiserar sitt eget bröllop från scratch...🙄 Jag ska nog bli en wedding planner. Jag har t.o.m riktigt bra stil.

Nu hoppas vi iallafall att Ozzy är på bättringsvägen. Han sov helt ok i natt efter att vi kom hem från akuten. Hans hosta är dock kvar vilken gör att han vaknar flera gånger på natten men som tur är somnar han alltid om igen efter någon minut.

Vi åkte och kolla på ring till Dan idag. Kaos... Självklart lämnar vi allt till sista stund, vilket gör att det blir lite roligare. Man vet liksom inte vad eller hur det ska bli haha. Fanns inte så mycket att välja på då vi måste ha ringen färdig i hans storlek om 2,5 vecka. Vi, eller han valde en vit guld, matt ring. Tror jag. Hann inte se den för jag sprang mest runt och jaga en krypandes Ozzy i köpcentret. Hoppas han är nöjd med sitt val. Whatever, det är bara en ring 😂

Imorgon ska jag visa lite frisyrer jag tänker till bröllopet...  Någon annan som har erfarenhet av bröllop i 28 graders sol? 


Sov gott 💛

Likes

Comments

Morgonen började verkligen helt perfekt... Vi gick ner till Bondi och köpte kaffe. Sen satte vi oss en halvtimme vid skate parken för där kan man både kolla skate och surfing. TICK! Sen hem för Ozzys morgon sov.

Det har varit 28 grader idag så helt fantastiskt.

Mellan hans andra sov och lunch gick vi ner till Bronte Beach och bada...såå nice!!!

Normalt vid 15-16 tiden tycker Ozzy det är skit tråkigt om vi fortfarande är hemma så vi satte oss i bilen för att åka till Nielsens Park.

På vägen dit eller precis innan börja han bete sig jätte konstigt. Var inte alls sig själv. Han är ingen kläng apa och vill aldrig blir buren utan han älskar att krypa runt eller sitta och leka med sina leksaker. Eller bara sitta och glo i vagnen.

Men nu börja han gråta vilket han aldrig gör och jag kunde inte riktigt sätta ner honom på golvet utan ville att jag skulle hålla honom. Hela tiden. När vi typ var framme börja han hosta jätte mycket vilket gjorde att han börja kräkas och fick svårt att andas. PANIK!! Som tur var satt jag i baksätet så jag drog up han ur bil barnstolen snabbare än blixten och flög ut med honom så han fick frisk luft och kunde kräka...tårarna rann medans han chippra efter luft. Det var så hemskt. Kom massvis med slem up och jag antog det hade med hans hosta han haft hela veckan. Hostan gjorde också att han fick lite näsblod. Fy!!

När han lugnat ner sig satte jag han i vagnen och han somnade med en gång...så vi bara stod där så han fick vila lite. När han väl vakna var han fortfarande ledsen och kändes varm så vi bestämde oss för att åka till sjukhuset.

Sjukvården här är precis lika bra som hemma i Sverige. Vi fick hjälp med en gång och när både sjuksköterskan och Doktorn undersökte Ozzy var han inte alls sig själv... han bara grät och hosta medans näsan rann.

Vi fick ett litet rum medans vi vänta på en annan Doktor. När hon väl kom var det 100 frågor och hon undersökte honom igen och gav honom Panodil. Ungefär 15 min senare när den börjat värka..... Ehh vem var nu den här bebisen??? Han börja hoppa och stoja och ville leka. Vi båda stod där som ett frågetecken.  Grät han inte nyss?? 

Doktorn berätta då att han har Bronchitis vilket är ett virus som sätter sig på lungorna och gör att dem får svårt att andas. Dricker dem tex för mycket mjölk på en gång trycks bröstkorgen ner mot magen vilket gör att det blir för lite plats för mjölken...så den kommer upp igen. Men pga av virusen har han fått så mycket slem att hans lilla kropp kunde inte hantera allt på en gång. Näsblod kommer för dem kan vara uttorkade. 

Förhoppningsvis var detta dag 4-5 då efter det blir allting mycket bättre. Who knows. Han har hostat en vecka nu så väldigt svårt att veta vart på skalan han ligger i förbättring väg. Känns ialfall som om det INTE kan bli värre. Bronchitis är jätte smittsamt och jag vet när jag och min mamma grupp träffades upp förra veckan hade en bebis just det  viruset. Så enkelt smittas det. Dem bara lekte tillsammans 😔


Kändes så skönt när vi lämna sjukhuset... Man vill bara hem. Får ont i hjärtat när jag tänker på alla barn jag såg när vi var där...dem hade det så mycket värre. Fy!!!

När vi kom hem fick han en flaska med mjölk och han somnade i soffan. Sittandes upp. Tror faktiskt inte att han märkte att jag bar in honom till sin säng. Älskade barn.

Så tacksam att allt gick så bra idag. Vad jag lärt mig är att om ditt barn har ett virus vänta hellre lite längre innan du låter dem träffa andra barn. Se till att dem är helt friska. Så tråkigt när det blir såhär. Vissa saker kan man bara inte skydda sig från men detta troe jag hade kunnat undvikas. Ozzy var nu den tredje bebisen som fått viruset sen vi träffades upp förra veckan. 

Nu sa Doktorn att Ozzy är ok att se andra barn från måndag typ då han redan hostat en vecka men jag låter han inte leka nära andra bebisar förän den hostan är borta. Vill inte se en annan mamma hamna på sjukhuset.

Hoppas du får en bättre lördag  än vad vi hade.

God natt 💛Likes

Comments

Vi försöker äta ekologiskt så mycket som det bara går...men det är ju så j#%^* dyrt!!

Särskilt för mig som äter mest vegansk mat. Äta nyttigt nu för tiden är sjukt svårt pga av priserna vilket gör mig vansinnig då folk väljer det mindre hälsosamma pga av sin budget. Dem har alltså inte råd att bara äta grönsaker då man behöver äta så mycket av det.

Australien kan många gånger få mig att koka. Ett land med så bra klimat som odlar mestadels allting väljer alltså att exportera...allt!! PENGAR PENGAR!! Men det är ju gamla nyheter, det är bara så världen fungerar!

​​​​​​​

Nu har det gått 5 veckor sedan jag hade en kopp kaffe. JAG SOM ÄLSKAR KAFFE!! 

Mina ögon vitor har aldrig varit så vita sen jag började min detox och uteslöt bl.a. kaffe. Men efter nästa vecka ska jag allt ha mig en kopp. Räknar ner dagarna!! 

Gjorde en ansiktsbehandling igår med LED light.  Men hur fresh känner man ​sig inte efter en behandling?

 Önska jag kunde gör en varje månad... Jag gick dit då jag visste att dem använde sig av hudvårdsprodukten ASPECT, ett märke som kommer från Australien/New Zealand. Jag har läst så mycket bra review om dem och då jag inte är en av dem som har ”sitt favorit märke”  så visste jag att det skulle bli min nästa produkt. Efter mycket om och men kom jag hem med en fullpackad påse och tom plånbok. 

Håller er uppdaterade om det blir förbättrad hy. 

Nu ska jag dricka hemma gjord varm cacao.

💛

Likes

Comments

Hej,

Jag måste ju säga att utan min mamma grupp hade ju mamma ledigheten varit skit tråkig. Om inte annat väldigt ensamt.

Jag har verkligen haft sådan tur. Så många underbara tjejer. Vi ses flera gånger i veckan och barnen älska att leka med varann. Och vi älskar att dricka vin.

Ozzy och Harri är födda med en veckas mellanrum och det är så skönt för deras utveckling är exakt samma. Dem sover samma tider så jag och Beck kan alltid ses då dem går på samma schema. Typ. Ni som har barn fattar vad jag menar.

Är det bara jag, men sen jag fick barn pallar jag bara hänga med folk som har barn...Det är så mycket enklare. Någon annan där ute måste ju känna samma?

Klart jag har vänner som inte har barn och dem älskar jag att träffa, men jag skaffar nog inte nya kompisar som inte har barn. Jag låter så gammal nu haha. Jag kanske bara är trött...klockan är redan 21:30. ZZZzzzzZz.

Tänkte kanske börja köra lite pilates innan bröllopet. Jag har ju insett att YouTube har så mycket bra att välja på. Och GRATIS! Finns en tjej här i bondi som lägger upp 20min klasser på hennes YouTube Channel. Det kommer jag tips om imorgon...om jag nu tyckte första klassen av hennes 21 day challenge va bra. Stay tuned.

God natt 💛

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej,

Är jag den enda som kan gå 2 veckor utan att tvätta håret? Jag måste ha problem. Jag har även upptäckt att Ozzys baby powder funkar utmärkt när min spray burk tagit slut. Allting går.

Men jag har blivit så lat sen han kom. När han lägger sig på dagen sitter jag hellre i soffan och kollar Netflix än tvättar och fönar mitt hår. Det tar sån tid!! Det här med tid...herregud så dyrbar den är nu för tiden.

Jag är alltså så lat att jag idag klicka hem en hat från Lack of Color så jag kan gå ännu längre utan att tvätta håret...ingen som kan se hur smutsigt det är där under. Men sen gör ju salt vattnet att håret ser liiiite bättre ut än vad det gör. På tal om vattnet, det är nu ca 25 grader varmt. Det är så varmt och skönt att när man badar så är det kallt när man går upp.

Jag har joinat ”surfing mums” i Bondi. As bra grej; mammor som möts 2 gånger i veckan och man passar varandras barn medans man är ute och surfar en halvtimme. Äntligen ska den där brädan få dammas av. Fick en ny bräda av Dan i present. En rosa. Det ska ni få se bilder på när det händer.

Precis gjort vår bords placering inför bröllopet. Tre veckor kvar exakt tills vi flyger ut. Nu går tiden lite väl snabbt. Gaaah!!! Ska prova klänningen Imon, hoppas den sitter bra 🙏🏻 Om inte annat ska vi till Thailand så allt går väl att ordna där haha.

God natt 💛


Likes

Comments

Hej,

Nu är solen tillbaka och man blir så LYCKLIG. Det var tyvärr det värsta med Sverige... För mig är landet för grått. Jag blir lite deprimerad. Kan inte hjälpa det. Jag tror kanske jag var född i fel land. Det finns så mycket bra med Sverige men vädret gjorde att jag tog mitt beslut.

Jag hade bott utomlands i många år innan jag flyttade till Australien... Barcelona var nog det sista landet jag bodde i.. cirka 1,5 år. Älskar den staden!! Gav Sthlm ett riktigt försök efter Barcelona vilket var MITT I VINTERN (tänkte jag med) och det gick åt skogen. Allt jag tänkte på var solen och jeans shorts.

Vilken tur att jag träffa Dan redan efter 2 månader här för utan honom hade jag aldrig fått stanna. Den eviga VISA frågan. Så svårt. Men detta året hoppas jag få mitt citizenship. Kan ju vara bra när min son är Australiensare 🙄 Så mycket regler!!

Det finns vissa ”gem” här i Bondi som verkligen påminner mig om Barcelona. Dan säger att jag alltid fotar dem husen och drömmer mig bort. Drömmer bara efter sangria och semester. Det är allt 😝

Är det något jag saknar med Sverige och Europa är hur enkelt det är att flyga mellan alla dessa super fina länder. Sist vi var hemma flög vi ner till mina föräldrars hus i Spanien, sen körde vi bil upp till Barcelona i ett par nätter och fortsatte sen norr emot San Sebastian. Det stället är magiskt. Så mycket god MAT!! Efter att vi druckit all sangria vi kunde hitta körde vi in i Frankrike och emot Biarritz. Det är verkligen en stad vi kommer åka fler gånger till. Perfekt även med barn. Bra stränder, bra surfing men viktigast av allt; vinet och ostarna...O M G!! Jag kunde aldrig sluta äta. Allt vi behövde. Vi åkte med ett annat par, så vi hade en hyr bil tillsammans. Så enkelt men också hyfsat billigt. Vi hyrde Airbnb för alla ställen och det var amazing. Så mycket mer personligt än ett trött hotel.

Nu ska jag försöka skriva klart vårt ”ceremoni speach” som vår celebrant ska läsa upp. Wow, detta var betydligt svårare än jag trodde. Men allt går om man vill och givetvis lämnar jag allt till sista minuten haha.

Hoppas ni får en mysig tisdag

💛

Likes

Comments

Hej,

Dem senaste 3 dagarna har inte vart nått bra...men nu hostar Ozzy så hemskt att jag blir typ orolig varje gång. Tre st av hans små kompisar har nu lung inflammation så inte så konstigt kanske att man blir panik slagen när han hostar.... Hans lilla näsa är så täppt vilket jag tror gör det svårt att andas.

Det är nu mamma rollen verkligen setts på spel... (säger man ens så? Hahah)

Tur att man kan bryta upp dagen med lite gungande..det får alltid hem. YES!!

Nu håller jag även på att ansöka om mitt citizenship. Dem ändrar lagen i Juli detta året så jag måste sätta fart. Så j#%^* mycket papper och skit!!!! Roligast av allt; ”i vilka länder har du vistats/hur länge dem senaste 10 åren”. Den är kul. Rest jorden runt 2 ggr, säkert bott i minst 5 länder så ja, det blir lite olika adresser som ska skrivas ner. Tur att man har minne som en guld fisk. Hjälp!!

Försöker också skriva mitt tal till Dan på kvällarna... det går sådär.

Är det vanligt att bruden håller tal till mannen där hemma? Jag har ingen aning om det är tradition eller inte. Jag har inte vart på så många bröllop.

Undra hur Australiensarna kommer reagera när bruden (jag) går på toa och alla kvinnliga gäster börjar köa upp för att kyssa Dan på kinden haha. Älskar att vi tagit med alla svenska traditionerna in till bröllopet. Jag vill verkligen ha det svensk inspirerat. Tror man blir patriotisk när man bor utomlands. Jag ville typ gråta lite när Ingmar Kamprad dog förra veckan.

Jag tror iallafall jag har bestämt hur jag ska ha mitt hår inför bröllops dagen. Lämnar er med en inspo bild.

Good night 💛

Likes

Comments

Hej,

Såhär fina bilder blir det när mannen får bestämma...🤦🏼‍♀️

Söndag är en favorit dag. Då går vi alltid ner till Bondi, käkar lunch,träffar vänner och kanske dricker en öl. Oftast är det sjukt mycket folk så sen eftermiddagen är den bästa tiden...

North Bondi är mitt favorit bad ställe. I vagnen har jag alltid en baddräkt redo just in case och idag var det verkligen tur...vädret slog om från 20 grader till typ 27 på en halvtimme så jag höll på att koka upp. Vattnet var så varmt och skönt och ville helst inte gå upp.

Är jag den enda i världen som inte älskar att laga mat? Jag älskar mat. Men inte att laga den.

Behöver lite inspo på goa sallader, särskilt när det är varma dagar som nu, då vill jag ha kall mat.

Pretty Women börja precis på TV. Sån lycka!

God natt 💛

Likes

Comments

Hej,

Man kan ju lätt tro att en kläd butik skulle tillhöra bland favorit butikerna men ikke. Nästan vartannat vegansk kafée här i Sydney är amazing. Bilderna är dock från David Jones, vilket motsvarar NK i Sverige. Deras botten våning är nyrenoverad och dem har en vin bar mitt i butiken så man kan dricka champagne och äta ostron. Med andra ord skit dyrt.

Men det är alltid kul att titta.

JAG HAR HITTAT SKORNA!!

Dem är inte så höga, 8cm klack. Men för mig är det typ som styltor. Så fråga mig inte hur detta ska gå. ”Ska man vara fin får man lida pin” är det enda som spelas i mitt huvud.

Jag ska nog försöka ”gå in dem” så man inte får ont i fötterna på dagen. Gå runt här i min stora lägenhet från sovrummet till vardagsrummet. 3 meter emellan. Det blir bra.

Jag skrev häromdagen att Ozzy aldrig varit sjuk. Fan. Skulle jag aldrig gjort. Sen igår kväll rinner hans lilla näsa vilket gör att han vaknar ofta. Både under dags sovandet och natten. Tror det kanske är lite jobbigt att andas. Men ingen feber. Som tur är. 

Jag har en purifier som jag lagt eucalyptus droppar i som öppnar luftvägarna och gör det enklare för bebisar att andas. Hoppas det ska underlätta lite för honom. Den kommer med andra ord stå på HELA natten!!

När den inte står i hans rum sätter jag ut den i vardags rummet och lägger lite lavendel olja i den och kör på hög speed i 2 timmar. Lägenheten luktar som ett spa. 

Använder någon annan nått likande eller tips mot förskylning? 

Trevlig lördag 💛

Likes

Comments

Ibland när jag går igenom bilder börjar jag gråta...vad fasiken hände? Vart tog min lilla bebis vägen som bara låg där? Nu kryper han runt som en galning och kan inte släppa blicken från honom i EN sekund.

Igår kröp han in i duschen och åt min hemma gjorda kaffe skrubb.

Två av hans kompisar har en typ av lung inflammation som tydligen smittar. Dem lekte alla tillsammans i måndags så vart lite orolig Ozzy också skulle få nått liknande. Men han värkar som om han mår bra. Han är 9 månader nu och inte en gång har vi varit hos Doktorn eller sjukhuset. Tycker mina vänner är där jämt. Är så lyckligt lottad.

Pga av vinter etc, är barnen där hemma sjuka för jämnan? Eller är det mer om barnet har syskon som drar hem det från dagis?

💛

Likes

Comments

Hej,

Idag ha råvaror en sådan tråkig dag. Men så skönt. Jag har städat och Ozzy har packat upp allt igen 🤦🏼‍♀️

Vi har vart och letat efter bröllops skor. Inget nap. Alla jag vill beställa är slutsålda...

Nu sitter vi hemma och planerar ceremonin och vilken musik vi ska ha. Vem trodde att det var så svårt!!!

Någon av er som är gifta och kan berätta vad ni hade för sång? Behöver lite inspiration. Men tror ändå vi får välja den musiken som betyder nått för oss...för det är väl ändå hela grejjen. Trodde jag hade Ozzys outfit klar men nu är sen slutsåld!!! Måste alltid va lite ”set backs” det hör väl till haha.

Vi har också hunnit hälsat på Ozzys kompis Taya. Hon älskar att leka Dr medans han helst vill äta upp hennes stetoskop.

Jag har ju kommit på att jag älskar fairylights så idag gick jag bananas och beställde hela Alibaba. Våra färger kommer vara mycket grönt och vitt, jag älskar eucalyptus. Så fresht. Jag sätter ihop och har hyrt allting själv. Man trodde Thailand skulle vara billigare...

Jag fick tre olika quote från tre olika Wedding planners; vilket var utan mat och själva stället att vara på. Alla vill ha $35,000. Ja du läste rätt. Vill inte veta vad det är i svenska kronor haha. Visserligen har vi valt den finaste delen i Phuket men ändå!! Så frågan var: vad får jag då för $35,000??? Blommor, bord, stolar, bestick, glass?? Nähä du, då gör jag allt själv!! Kommer bli skit snyggt. You guys wait 💁🏼‍♀️

Kram 💛

Likes

Comments

Hej,

Idag har Ozzy hängt med sina bästa kompisar, Harri och Cash. Dem är alla lika gamla med någon veckas mellan skillnad. Vi träffades genom våran mamma grupp. Wow, vet inte vad jag hade gjort utan dessa tjejer. Så skönt och viktigt att alltid ha någon att prata med....för det är så många frågetecken iallafall dem första 6 månaderna🤪

Jag hatade verkligen dem första 3-4 månaderna. Det skäms jag inte för att säga. Hata är ett start ord men ordet ”ogilla” räcker liksom inte till. Jag tror allt va så överväldigande (är det ens ett ord? Haha) Jag tror min kropp va i chock. Omställningen var verkligen jätte tufft. Jag visste tidigt att jag hade fått en släng av ”baby bloose”. Jag kände aldrig ”den där känslan” som alla pratar om. Sen kom man hem med en nyfödd...now what?? What do I do??

Man va paranoid att han inte fick sova tillräckligt, jag va tvungen att vara hemma för hans morgon sov, eller alla sov för den delen... ”-nu har jag 1,5 timme på mig innan han vaknar och skriker så jag MÅSTE vara hemma tills dess”🤦🏼‍♀️
Jag var också helt slutkörd efter förlossning att första gången jag lämna lgh kunde jag bara vara ute i 15 min. Kände att min lgh va min trygghet. Wow va länge jag måste suttit på den soffan haha. Sen började den dör roliga tiden när dem bara börjar skrika vid 16 tiden på eftermiddagen. Ehh what is happening????

Dagen då Ozzy blev 5 månader var den lyckligaste dagen. Han blev en ny bebis. Så gosig som bara log mot mig och bara ville sitta i mitt knä. Han har vart precis samma sen den dagen. Thank god!!

Den första tiden ville han aldrig bli buren, tyckte det va bättre att ligga ner på soffan/sängen/sleepyhead. VA?? Jag som såg fram emot att han somna på min axel om jag gick runt och sjöng för han. ALDRIG!

Dock så blev amningen våran finaste bond. I med att han inte va gosig på andra vis tillgodo gjorde jag det via amning och lät han somna så gott på mig. Ja ni vet ju i mitt i mitt inlägg med the sleep trainer att det inte va det bästa i längden haha men otroligt underbart så länge det varade.

Någon annan som inte var helt förälskad den första tiden?

Hursomhelst, dem här ungarna älskar vattenmelon. Vi har alltid det redo när vi träffas. Kat är den enda av oss som bor i ett hus här i Bondi så det är jätte nice att ses hemma hos henne då hon har en liten gräs plätt som barnen kan krypa runt på. Hennes dotter Coco är det enda tjejen i gänget men hon kom in i vår grupp lite senare för hennes dotter är 7 veckor yngre tror jag... #mumbrain

Jess den ena tjejen är min granne, helt sjukt. Vi har bott jämte varann i 4 år. Jag har insett det, man känner verkligen inte sina grannar. Man bor dörr i dörr men ses aldrig. Nia som bor jämte oss håll på att köra av vägen en dag när hon såg mig hoppa in i bilen med en gravid mage. Jag var då 8 månader. Wow!

Hoppas ni inte fryser bort i kylan.

Önskar er en fin tisdag.

💛

Likes

Comments

Hej,

”if you wake up on a Monday morning and hating it, you got to change. You got to love your job cause only then you will feel you never worked a day in your life...”

Hur sant är inte detta quotet? Kom och tänka på det idag...för varje morgon mellan 05-06 börjar mitt jobb som mamma till Ozzy. Jag är så lyckligt lottad som får spendera alla dessa dagar med honom ❤️

Idag har vi i vanlig ordning vart på stranden. Eller klipporna. Ni kan se på bilden nedan hur nära det är vår lägenhet så kanske inte så konstigt vi alltid är här.

Ozzy blir otroligt rastlös efter klockan 16. Vi tror han börjar bli trött så det enda som hjälper är att gå ut. Får han bara vara i vattnet är han så himla lycklig.

Idag har jag försökt ticka av alla måsten. När Ozzy sover. Det är helt plötsligt så mycket som måste göras inför bröllopet...men som en lat mask man är sparar man ju allt till sist. Tror det är för att jag VET att jag jobbar bättre under stress. Ahhh blir så trött på mig själv.

Min klänning har jag inte provat på en månad så vet inte riktigt hur den kommer sitta. Allt jag vet är att mina bröst inte blivit större så vi måste lägga in något provisoriskt i kupan då jag köpte klänningen när Ozzy var 5 månader och jag ammade som mest. Gör aldrig det misstaget. Tänkte jag på. 🤦🏼♀️

Sen var det ju det här med skor. Gaaah! Jag kan inte gå i klackaskor men måste iallafall ha en 5cm klack. Har väl inte direkt letat så jag måste verkligen sätta igång nu. Tänker silver. Eller guld. Men en tjockare klack. Har ni sett något liknande dela gärna 💛

Resten av veckan tänkte jag göra lite red sauna och kanske mitt första yoga pass på 2 år. För några år sedan var jag helt fast. Gjorde kanske 5 klasser i veckan. Herregud så bra det är för huvudet. Det är så viktigt att koppla av och strecka på kroppen. Mer än någonsin nu tror jag när man blivit mamma. Tänk vad fantastisk kroppen är. Kan fortfarande inte fatta att Ozzy låg i min mage i 10 månader. Nu är det 9 månader sedan han föddes. Jag hade en water birth. Är det vanligt hemma i Sverige? Kommer aldrig glömma känslan när jag hoppade ner i badet. Kändes som om någon gett mig heroin. Inte för att jag vet hur det känns lol men det var som om smärtan nästan bara försvann. Kanske därför Bibeln säger att vattnet är heligt haha. För aldrig har vatten haft en sådan läkande känsla som den gången. Magiskt.

I med att jag bor här i Bondi och det är oftast soligt och fint väder i Australien så kan man vara ute och leka... men i Sverige som nu när det är vinter så undrar jag vad ni mammor hittar på med era barn på dagarna? Jag vill försöka komma på lite andra saker att göra, vara mer kreativ så kanske ni kan ge mig lite tips för vi har regn dagar också. Tro det eller ej.

Jag har en svensk mamma grupp här också. Sjukt sköna tjejer. Dem ska jag berätta mer om en annan gång.

Sov gott 💛

Likes

Comments