The eyes are useless when the mind is blind

Är du lycklig nu?

Igår var jag till biblan och lånade böcker, blandannat denna, som handlar om 10 sätt att leva ett lyckligt liv. Tio punkter varpå boken går igenom dom alla. Den är noga med att ta upp att dom yttre omständigheterna inte har någon som helst betydelse för din lycka. Den är lärorik och intressant och så sann.

Jag har inte hunnit läst så himla långt men två sidor av dom jag läste fångade mig verkligen, sidorna innefattade dom här texterna som jag tänkte dela med mig utav. Dels för att dom är så himla sanna samt för att jag själv ska kunna blicka bakåt senare.

Lyckan kommer ifrån insidan, det är jag som skapar min egna lycka, vilket också innebär att någon utanför då heller inte kan skapa min olycka. Jag väljer själv. För det är min lycka, och det är min olycka, ingen annans.

Vi har alla berättelser vi talar om för oss själva, så som hur saker och ting borde vara. Hur det var sist. Vi talar även om berättelser för andra som påverkar oss. Boken berättar hur viktigt det är att leva i nuet, att acceptera det som är just nu. Vi ska inte tolka det som händer runtomkring oss, vi ska se det. För det händer och det måste accepteras och sen släppas.

Gillar

Kommentarer