Hej igen!
vet att det är rätt så sent just men eftersom jag har ledig från jobbet imorgon så tänkte jag att det inte spelar roll vad klockan är just nu, och med det sagt lägga tid på skriva om hur jag idag testade en ny funktion med kameran nämligen hur man använder slutaren 📷 Vi kan börja med att det är så mycket lättare att förstå något när man gör det i praktiken, så gå ut! testa verkligen runt, se hur det blir o våga testa! såklart måste man ha ett hum om vad man gör innan man kör igång, så här kommer lite tips som jag lärt mig idag om hur man använder slutaren.

kameran jag har och anväder mig av är Canon EOS 6d mark ii. Funktionen som kallas för slutartiden (slutaren) är den som bestämmer hur länge lensen är öppen, det kan vara från 30sek till 1/4000 dels sekund (beroende på kameran man har) principen här är att ju längre slutaren är öppen desto mer ljus kommer kameran låta åka igenom. sätt eran kammera på TV mode (tidsförval) för att enkel styra slutaren o att annat ställs automatiskt, glöm inte sätta ISO på auto så slipper man tänka på det med. Testa runt att ha slutarn tiden på 3-7 sek för att få häftiga ljus spår och ha den på 1/3200 för ta kort på rörande objekt (kommer minska suddiga bilder ifall något rör sig snabbt).

Här är kommer 2 bilder från Gamla stan idag första är slutarn på 5 sek och ISO på auto
Andra bilden är slutarn på 1/3200 dels sekund och ISO på auto också.
Tills vidare Patricio

Likes

Comments

Hej Hej, Då kör vi ingång med det hela... erm.... vad ska man börja detta va ganska så spontant, eller inte så jätte man har ju tänkt sen innan att skaffa en blogg men aldrig tagit steget eller vetat vad man ska skriva om (kan inte vara ensam om detta eller??). Hur som helst just idag blir det inte mycket skrivande då jag ska ut alldeles strax med några polare från gymnasiet, men tänkte "något kan jag i alla fall lägga upp så man får igång det hela liksom hehe"

Så det va inte mycket till inlägg men men nästa gång blir det mer i inlägget.

Tills vidare Patricio.


Likes

Comments