Hej hörni! Ville bara göra ett kort litet inlägg, mest för mig själv så att jag ska komma ihåg denna dag.

Om exakt 11 tim och 30 min får jag äntligen se min bästis igen, det kommer vara de längsta timmarna på länge kan jag säga. Är så EXTREMT SUPERDUPERMEGA taggad, ni fattar inte??? Jag ska få visa upp min stad för henne. Hur mycket har jag inte snackat om livet här i Paris liksom? Hur många gånger har jag ej önskat att hon vore här? Och hur många gånger har jag planerat denna ankomst i mitt huvud in till det minsta för allting ska bli perfekt? Det här är nämligen hennes första besök av Paris någonsin och vill ge henne det absolut bästa intrycket av Paris möjligt. Det här kan ju liksom ”make it or break it” för mig om jag ska lyckas övertala henne om att flytta git till Parre med mig efter gymnasiet eller inte? Skitviktigt ju!

Hon anländer 11:55 imorgon på ”Charles de Gaulle” och tack vare att turen är på våran sida så drabbas vi ej av strejken Air France kommer att ha imorgon. Blev så otrolig där ett tag!

Vi kommer iaf att bo på ett hotell nära metrostationen ”Nation” och inte alltför långt bort Bastille, och inte för att ljuga men det kommer att bli SÅ skönt att slippa värdfamiljslivet för ett tag... LÄNGTAR.

Nu ska jag försöka plugga lite kemi, har redan packat klart min väska, och sen ska jag försöka lägga mig i någorlunda god tid.

A tout...

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Paris TIPS
Tänkte att jag skulle börja med en sådan här kategori på min blogg. Tycker själv att det är kul att läsa sådana här inlägg så here u go...

Okej vart ska jag börja? Denna restaurang är en vietnamesisk restaurang med en sjukt cool och modern inredningen. Maten är jättefräsch, man kan välja allting från färska vårrullar till bao burgers, till Pad Thai, sallader och till sist det jag i slutändan tog... Deras magiskt goda Bò bun ”Impérial Vegan”. Det var en skål fylld med risnudlar, friterad tofu, färskt stekta vårrullar, koriander och massor av grönsaker och jag kan med gott samvete säga att det där kunde jag åtminstone ha ätit 3 skålar till utav...

Extremt cool dekor är det, schyssta servitörer (ska tydligen finnas en svensk servitör där också) och sjukt coola drinkar. Tog ingen eftersom jag är ”all about that budget- livet”, okej nej faktiskt inte i just det här fallet. Frågade de andra om de skulle ha någonting att dricka eftersom jag var redo att gå all in med att beställa en drink och så vidare men eftersom ingen annan gjorde det tänkte jag att jag sparar det tills nästa gång:) Ett tips är dock att om ni är en grupp som ska dit och käka så kom ”samtidigt”. Jag och Nike blev exempelvis ombedda att stå vid entrén och vänta på våra kompisar då de ej kunde tilldela oss ett bord förrän vi alla var samlade. Jättemärkligt eller hur? Kom inte heller dit vid 8 tiden, ta hellre typ 20 över 8 eller 20 i 8 då många väljer att mötas upp vid just tidpunkten 8, kl 9 gäller samma sak. Så i slutändan kanske vi totalt sett fick vänta 20 min på ett bord.

(Fun fact:Fanns en DJ inne i restaurangen som spelade riktigt schysst musik)

Avslutar detta inlägg med att säga att detta är ett måste om ni kommer hit<3

Likes

Comments

Hej, tjena, bonjour, chaoo!!

Den senaste tiden har jag gjort lite allt möjligt i Paris, en hel del turistande har det blivit faktiskt. I söndags tog jag hela 16 000 steg jämfört med mitt normala på typ 4000-5000 steg, dagen innan det tog jag 12000 steg, kanske inte låter jättemycket men man blir faktiskt rätt slut i benen efter allt gåendes kan jag säga... Älskar dock att strosa och promenera runt, en av de bästa vardagssysslorna man kan göra här i Paris enligt mig. Svårt att ta in att man faktiskt bor i en sådan fantastisk stad som denna om man hela tiden är i varv, man behöver lugna stunder också. Som min värdmamma säger ”Profiter et Reflechir” (att njuta och att reflektera), är allt skönt det, finns ingen bättre medicin mot själen än detta. Je suis d’accord!

Hörni, det har blivit hur fint väder som helst i Paris? För att hylla det tänkte jag skriva en lite lista med veckans hissar och dissar:

Hissar (+):
+ Absolut det sjukt fina vädret!! Det var underbart att äntligen gå på den veckliga (kan man säga så? Låter så konstigt Hahha, kanske bara tagit ordet direkt ur engelskan...?) promenaden bort till marknaden som ligger här i Puteaux med min värdmamma i strålande solsken. Man ska dock inte lura sig, i solen är det varmt men så fort man hamnar i lite skugga blir fingrarna åter igen till istappar.

+ Besöket av ”Opera Garnier” mitt i smeten av Paris. Som ni ser på bilderna var det magiskt fint där inne, ahhhh. Vi åkte dit med skolan faktiskt och därmed blev det gratis för alla oss som valde att följa med! Woopwoop. Dessutom fick vi se när ”verkliga” balettdansörer” övade inför en uppkommande föreställning, helt surrealistiskt var det.

+ Den gudomliga burgaren på restaurangen ”Paris NY”. Tog deras portabelloburgare med en side av sallad, för en gångs skull var jag nyttig (väldigt stolt)!? Skulle faktiskt beställt mig pommesen om jag tidigare inte tryckt i mig en ”tarte de citron”, choklad och massvis med friterade potatisklyftor. -berättar mer om detta i nästa ”hiss”. Kände att någon måtta får det faktiskt vara... Kolla även på den chokladkaka mina kompisar beställde in- detta var dock på ett annat ställe! Muuums...

Tips! Vill du veganisera burgaren på ”Paris New York”, be att få den utan ost med extra grönsaker, byt ut hamburgardressingen mot ketchup och senap, beställ ”side salladen” utan den vanliga dressingen och utan bacon men be istället att få salladen tillsammans med en vinegrätt!

Kolla in deras häftiga toa!!

+ Skolmaten i fredags??!! Asså bästaaa... Fasiken man gillar verkligen mat onormalt mycket om man väljer att till och med hissa skolmaten... De flesta tycker nog att jag är konstig som hypar så mycket över den när den är god men kan verkligen ej rå för det. Blir SÅ glad!

Jo så i fredags började med att man först ställde sig i matkön för att överraskas med att vi blev serverade hela frallor, och inte bara en slags fralla utan TVÅ slags frallor. Magiskt va?? Jag tog den med frön på, ack så god... Sedan till förrätten hade vi ett extra stort urval på sallader, både grapefrukt och färsk ananas till och med, qoui?? Huvudrätten fick vi friterade klyftpotatisar med stekta morötter (ingen sojastek den dagen tyvärr...) Kände hur hjärtat sprack där för en stund efter att jag frågat ”Bonjour monsieur, il y a un steak de soja aujourd’hui” och fick svaret ”Non, pas aujourd’hui, désolé... “ Den sorgen försvann när jag fick se dessertbordet, som vanligt var den fylld med olika yoghurtar och chokladpudding men det är inte det roliga utan i fredags hade vi ett urplock på munkar, fruktsallad, hallontårta, citron paj och färska frukter! Dog i matkoma efter denna lunch kan jag säga... (Tog ju såklart inte bara en rond av allting utan två...)

+ Den fina springturen på 7 km som jag tog i Puteaux. Visst bor jag i en fin liten by va?

Dissar (-):
-
Jag glömde såklart bort att berätta för min värdmamma att min fina Malvina (En oerhört go vän som inte är på ett utbytesår här med mig i Paris utan kommer på besök ifrån Sverige) kommer hit på besök den nästkommande veckan. Såklart hinner mamma mejla Min värdmamma före att jag sagt någonting till henne. Såklart frågar hon om detta vid matbordet framför ”alla” med en inte allt för aggressiv fråga men så att jag fattar att ”Åh nej, nu har jag glömt bort att säga någonting viktigt”. Lite stelt om man säger så, men jag pratade med henne ensam helt själv då jag trodde att hon hade fått uppfattningen av att jag hade tänkt att bara dra iväg i några dagar utan att säga någonting. Det visade sig att hon hade inte alla tagit illa upp utan det hade bara varit jag som överanalyserat det hela. Åhh, jag gillar allt min värdmamma, för gullig är hon! Ska skriva ett enskilt inlägg om min värdfamilj faktiskt, så håll utkik efter detta!

- Jag hade efter mitt två timmars långa fysikprov fått feber och fick raskt ta mig hem efter lunchen. Får vid INGA omständigheter bli sjuk denna vecka, så därför tog jag det säkra kortet att bara ligga i min säng som en död korv dagen därpå... Hjälpte faktiskt och jag kunde gå till skolan dagen efter det! (Nu känner jag mig dock lite krasslig igen så får se)

- Eftersom att jag hela veckan inte kände mig helt 100 har jag heller inte tränat på vad som nu känns som evigheter och med allt onyttigt jag äter känns det inte jättebra om jag säger så... Ska ge det lite mera tid så att jag får en chans till att verkligen bli frisk men sen ska jag börja komma igång med träningen igen!

- Fick ett mejl från den franska teleoperatör jag köpte ett abonnemang hos förra terminen om obetalda fakturor vilket helt kom som en överraskning för mig. Sånt där känns alltid lite läskigt så fick smått panik och började böla i telefonen när jag pratade med mamma.... Blev bara lite mycket just den stunden.

Ha det gott på er, jag avslutar med en bild från söndags på solnedgången vid ”Sacré Cœur” (HELT OREDIGERAD)

Likes

Comments

Chaoi chaoi hörni! (Yepp det är ett uttryck här i Frankrike, trodde också det bara var ett italienskt uttryck men icke sa Nicke! Hörde nämligen min värdmamma säga det till sin väninna, en av de första grejerna jag hörde henne säga som jag förstod hahah, och då förklarade hon att man säger det till riktigt bra kompisar, annars är det väll kanske inte allt för vanligt att använda det ordet)

Ville bara att ni också skulle häpnas över det faktum att mer än min halvera tid har gått här, asså fatta? JAG HAR VARIT HÄR MER ÄN MIN HALVA TID??! Jag trodde ju att detta är skulle kännas jättelångt, att det aldrig skulle ta slut, att det bara skulle fortsätta vidare som i en enda stor cirkel. I guess not:(

Ville bara skriva vad jag då har uppnått hittils:))):

• Jag kan prata relativt bra franska, SÅ mycket bättre än innan iaf Hahaha! Jag kan konversera, förstå, svara, hoppa in i ett samtal och komma in med mina egna åsikter och tankar. Jag kan säga såhär, att så mycket franska jag lärt mig hittils skulle jag definitivt klara mig på för att bo i ett helt franskttalande land. Så ni där ute som tror att saker är omöjliga, hur långt borta i ingenstans din idé verkar om att klara någonting, den kommer det finnas möjlighet till att uppnå, de handlar bara om huruvida du vill det eller inte.

• Jag kan klara mig på EGEN HAND!! Asså när man bor hemma hos sina föräldrar, fyller de där magiska siffrorna, 18 år, är det så lätt att genast tro att man automatiskt liksom växt upp, att NU klarar man sig på egen hand, man får tex hela studiebidraget, man får göra vad man vill, göra vilka beslut som helst men Flytta du hemifrån i ett år, lev i en metropol en liten tid och fråga dig samma fråga igen, när du bodde hos mamsen och papsen, var det verkligen så att du klarade dig på Jag tycker att det är så coolt, för i början av detta år så kunde jag tycka att det var lite skrämmande, tanken av att gå runt själv på Paris gator, utsättas för massor av konstiga typer, veta de olika hemliga koderna för hur man inte väcker uppmärksamhet bland äckliga män... Den tanken skrämmer inte mig längre. Jag känner mig mer fri än vad jag någonsin gjort. Jag känner mig mer vuxen än vad jag någonsin gjort. Jag är självständig, och det känns skönt att veta vad ”självständighet” faktiskt innebär.

• Jag kan PARIS. Okej det är lite av en lögn faktiskt, kan och kan, kan jag väll kanske inte säga. Men jag kan den mycket bättre än någon som inte bott i Paris (no shit Sherlock) Hahah. Nej men det är lite coolt tycker jag att jag faktiskt kan hitta runt i Paris, jag känner mig tillräckligt bekväm att jag ej behöver gräva in mina ögon i Google maps längre och att jag kan ge turister vägbeskrivningar, ge folk tips på restauranger och vilka arrondissemang som är de trevligaste. COOLT

• Jag har hittills överlevt att bo i en värdfamilj i 6 månader, stor achievement kan jag ju säga. Många inbillar väll sig att så svår kan det väll inte vara. Det du gör är att du käkar och sover där. Jo det är sant, men om du vill ha en lite mer ingående relation än så med din värdfamilj är det lite mera arbete. Att alltid vara trevlig, att alltid göra saker på deras villkor, som att käka när dem äter, att tvätta enligt deras ”regler”, att städa enligt deras ”villkor”, att känna att man traskar runt på tå i huset, att ej vilja göra fel och att ej komma hem försent kan vara rätt uttröttande faktiskt. Samtidigt tycker jag också att det är helt fantastiskt att bo i en värdfamilj. Jag har fått en fantastisk relation med min värdmamma och ser henne numera lite som min extramamma. Det känns som om jag kan prata med henne om det mesta. Allt mellan himmel och jord. Hon är så extremt trevlig, inte bara mot mig, men mot ALLA hon träffar. Hennes sätt att alltid vara glad, att le och att fråga hur jag mår smittar liksom av sig. Jag blir alltid glad när jag pratar med henne och det värdesätter jag något enormt.

Summan av kardemumman. Jag är verkligen klar med Paris ännu, och Paris är definitivt inte klar med mig. Jag har så mycket mer att upptäcka, så många ställen att käka på och framförallt så mycket mer franska att lära mig!! Så ännu blir du icke av med mig, lilla fina Paris.

Nepp nu ska jag försöka träna en snutt, allt socker jag äter här gör mig helt lattjolajban... Tro mig, jag kan klara av kopiösa mängder socker, jag har ju bakat hela mitt liv liksom och dessutom käkat säkert 3/4 av varje grej jag bakat- resten har jag varit snäll nog att ge min familj haha- men det här mår jag inte bra av asså. Känner hur jag börjar bli sockerberoende, klarar liksom inte av att äta en efterrätt efter någon måltid numera... Skärpning!!

Aja, bisous

Likes

Comments

Musee D’Orsay (Ta metro 1 till Chatelet och gå ungefär 15 min igenom den vackra parken och se utsikten av pariserhjulet samt Eiffeltornet)

Käka mycket gott, i fredags åt jag på ett extremt gott ”Ramen noodle”- place. Det ligger i Saint Lazare och heter ” Ippudo” (Ta metron till ”Louvre de Rivoli och gå över bron in till de mysiga gatorna. ) Jag tog deras Veggie som kostade 14€, gott (kanske inte det godaste jag någonsin smakat men en häftig upplevelse för en matfantast).

Bilden till vänster är jag oklar angående vart vi var (Blir lätt så att man strosar runt och hittar nått randome brasserie som man tycker ser trevligt ut och sätter sig där.) väldigt goa desserter hade dem iallafall Hahha

Fattar ni nu vad jag menar med att Paris är staden av drömmar, den är så extremt romantiskt och fantastiskt fin. Klagade inte över det härliga vädret i fredags kan jag säga. I solen var det faktiskt rätt varmt och min kompis gick exempelvis runt i bara tischa ett tag Hahah...

Fun fact: Idag vaknade jag med trötta ögon och en kropp som inte ville röra en enda muskel. I samma ögonblick sträcker jag mig mot mobilen, jag ser lite suddigt att jag fått ett meddelande ifrån min lärare som skrivit att biologilektionen idag är inställd. (”Alla”-lärarens namn- saves the day). Då var det bara att sätta alarmet på ringning två timmar senare.... Kändes som om jag hade återfötts på nytt, tror verkligen jag behövde dem två extratimmarna. Hade bara tre lektioner idag faktiskt, och de alla tre var rätt roliga. Dessutom fick vi pizza, gröna bönor och donuts till lunch idag vilket jag ej klagar över. Eller kanske lite eftersom jag ej kan käka pizza... Men då var det ju tur att de även serverade pasta till pizzan Hahah. Jo ni läste rätt, det serverades pasta tillsammans med pizza, tror de ville få med alla italienarnas specialiteter på en och samma dag. Fransmän är ju icke rädda för kolhydrater nej... Men klagar ej, Älskar’t haha!

Likes

Comments

Coucou allesammans!

Nytt år, same me? Jo men lite så. Jag vill starta av detta är på bästa möjliga sätt med att sätta upp lite mål för mig själv. Jag tror nämligen på att om man sätter lite krav på sig själv är det med en större sannolikhet att man gör det.

Mål för 2018

Utnyttja det faktum att jag bor i Paris och upptäcka mer- bli mer kulturell

•Kunna Paris utantill (så gott det går då)

• Prata flödande franska

• Testa åtminstone en ny bakelse varje månad-blir så lätt att man endast vänder sig till ”pain Au chocolate” annars hah

• Våga vara mig själv mer, nått som jag har otroligt svårt för, inte mer när man är i en ny miljö med verkligen inga man känt sen innan

• Ta fler hål i öronen

• Ha en fet 18-års fest

• Picknicka under Eiffeltornet

• Sommarjobba på Dahlbergs café och Vilhelminas frestelser 1 månad (varken mer eller mindre)

• Träffa en fransman haha?

• VÅGA mera, och övertänk inte för mycket

• Se soluppgången vid champs-Élysée

• Gå ut tvåan med bra betyg jag kan känna mig stolt över

• Göra mina bästisars upplevelse i Paris till den bästa någonsin<33

Likes

Comments

Hejhej bloggen,
Angående bloggen: Jag vet att det blivit lite av ett lidande då mitt ständiga frånvarande har varit det enda närvarande på denna blogg haha. Jag vet att inläggen har det varit få av. Jag vet att jag kan nog göra lite bättre ifrån mig. Jahopp skönt att ha det sagt, nu känner jag att jag verkligen måste ta tag i bloggandet på allvar. Det här kommer ju liksom vara det enda minnet jag har kvar av Paris, mitt år, det år jag kommer att se tillbaka på med förundran och blicka tillbaka på med ett leende på läpparna.

Dagen då jag anlände till Paris, en söndag, den 7:e januari, och jag kom hem trött till mitt ytterst välstädade och prydda rum (*blickar ut över mitt rum och vill ge upp på livet för att jag vet att så fint och prydligt kommer det inte se ut på ett bra tag hahah*), satte jag mig på sängen och bara tänkte igenom vad som hade hänt. När jag väl satt där fick jag tankarna av ”fan vad jag saknar ”hemma”. Helskotta så jag saknar familjen, Bajs i blöjan vad jag saknar mina kompisar och framförallt att bara vara bekväm. Jag tror att vi alla SSP:are har detta gemensamt, denna konstanta känsla av att ej riktigt känna sig som hemma, att trippa runt på tår, och fastän värdfamiljen är hur snäll som helst går det inte att undvika det faktum att hemmet här  är kommer aldrig bli ”hemma”. Fattar ni?

Här kommer lite av en resumé på vad jag gjort den senaste tiden iallafall, så njuut:

Jag har upptäck mer utav Paris än vad jag nånsin gjort hittils

Jag har längtat hem och därav stalkat mammas gamla Facebook-bilder som jag tyckte var otroligt gulliga

Jag har ätit MASSA gott och fått matkoma flera gånger (måste bara säga att idag var maten i skolan OTROLIGT bra! Vi fick som vanligt baguette, massor av sallader (alltså förrätt), grönsaksquiche, pommes (!!), ratatouille och till efterrätt eclairs (asså whaat). Tror mattanterna där fått spikar i huvudet, så god och bra mat har vi inte fått på ett bra tag asså) -Har tyvärr ingen bild doock, sorry!!

Vi har haft välkomstbuffe för de nyanlända eleverna och tårttävling, ser inte våran tårta väldigt smexig ut?

Jag har köpt en ny jacka (som är otroligt varm) som nog är en av mina bästa köp jag gjort i mitt liv. Detta inköp gjordes i en second hand butik som kallad för ”free’p’star” och de hade en lvervåning där ALLT var för 1 €, sjuukt. Recommen recommend. Själva jackan kostade 30€ euro och har en så bra passform. Nöjd tjej.

De två bilderna till höger är när jag besökte det naturhistoriska museet i Paris som kallad för ”la grande galleri de l’evolution” (tror jag). Extremt häftigt och coolt, samma känsla som att vara med i filmen ”Natt på museet)

Resten är bara lite random bilder av allt möjligt slag. Nattii<33

Likes

Comments

God jul i stugan,

Tankar för dagen:

Vänta va? Har julafton redan varit? Hur kan det redan vara slut, kan tiden ta ett chillpill ibland, får panik.”

Den 24:e december har alltså redan varit. Den dagen på året man längtar mest efter. Den dagen man sakta men säkert taggar upp inför, den dagen på året man köper som mest skit inför för att sedan köpa ännu mer skit på mellandagsrean. Hej vart är ni miljömedvetna människor för att göra folk lite mer uppmärksammade om natur och miljö, dvs överkonsumtion och att all julklappehets är väldigt fel?

Dagen var väll förutom om man tänker på detta extremt himla väldans mega super duper mysig. Dagen kändes ju såklart lite extra speciell eftersom det ändå var julafton. Min lillasyster hoppade ju runt som en studsboll hela dagen och kunde inget annat än vänta tills Kalle Anka skulle börja för att sedan sluta så att pappa äntligen skulle säga att han var tvungen att gå iväg för att köpa jultidningen. Detta betyder nämligen att då är snart jultomten framme hos oss.

Julafton i år blev väll lite annorlunda om man säger så. Det hela började med att jag vaknade av min syrra som hade sovit i min säng under natten och som efter några gäsp och sträckningar av kroppen förstått att detta var dagen då hon skulle få alla dem julklappar som väntat på henne under julgranen ett bra tag. Med andra ord vaknade jag av att hon hoppade på min mage och jag fick en panikattack av att jag inte kunde andas.

Senare gjorde jag mig i ordning för att baka färska frukostfrallor för att sedan klä på mig årets ”julafton-outfit” som inte alls var genomtänkt i år. Sedan var det dags för den årliga promenaden bort till Kyrkan i Lambohov för att gå på julmässa. Till våran upptäckt var både mässan flyttad till en annan kyrka och till en annan tid så då var det bara att gå hem igen men då fick Fritiof den briljanta idéen av att hälsa på farmor. Mysigt ändå!

Sedan var det dags för att fixa i ordning årets julbord, barnen får ju dock inte vara med så jag, min lillasyster och lillebror fick hitta på annat. Vi spelade dels kortspel, vilket jag i slutet fick fake-leka att jag helt plötsligt jättedålig för jag märkte för varje kort som jag vann, blev minen ännu surare hos min kompis och en flod av vågor skulle vilken sekund som helst snart utlösas. Inte ett happy moment kan jag säga när hon är på sådant humör. Men vad gör man inte för att hålla uppe stämningen? Efter att ha tröttnat på spel kollade vi på ”Ensam Hemma” på min iPad och till min förvåning är Donald Trump med i den. Ingen glad överraskning direkt, usch...

Sedan plingade det till i matklockan och julbordet var redo, några bilder togs och sedan slängdes maten in i munnen. Rödbetssalladen var ju höjdaren måste jag ju säga, och VÖRTBRÖD, asså min kärlek till detta bröd är lika stor som kärleken mellan en mamma till sitt barn Hahaha. Okej nu överdriver jag, men jag avgudar verkligen vörtbröd, de bästa delarna är ju också de delar med russin i. Mums!

Kl 14:55 hade vi alla lite panik av att Kalle Anka skulle börja om 5 min. Vi fick ihop gänget, kollade en timma, sen kom jultomten, min lillasyster blev lika vettskrämd som vanligt stackarn Hahaha och sedan var det dags för presentöppning. Blev så otroligt nöjd över mina julklappar i år. Trodde ju inte heller att jag skulle få några, i och med att det här utbytesåret är ju ändå jättedyrt. Därför hade jag bara skrivit en extremt liten önskelista i år, vilket jag bara skrev eftersom de så ivrigt ville veta vad jag ville ha i år. Tack mamsen, pappsen, frittesan och jessibessin, ni är för gulliga.

Dagen slutade iaf väldigt bra, en väldigt trött Patricia med matkoma kom iaf till sängs i rimlig tid och då har det alltid varit ett bra slut på dagen.

Nej nu ska jag ta tag i mitt liv och försöka träffa kompisar.

Joyeux Noël en peu en l’opposite de advance heheheh. (Vet ej hur man säger ”efterskott på franska och är för lat för att googla upp det också).

Hejdå på er iaf!

Likes

Comments

Vad är det med detta land som gör det rätt underbart, vad är det med detta land som ger mig en längtan så stor som självaste solen? Allt jag vill är ju bara att åka hem (okej inte riktigt sant men typ). Jag fick svar på detta idag, det är inte Sveriges fina natur, det är inte alla sura tanter som inte kan hjälpa en att hitta vart man ser sin sittplats på sin digitala tågbiljett när denne själv kollade på sin egna biljet två sekunder innan man frågat om hjälp, det är inte alla små torg, det är inte espresso house eller alla Waynes Coffee, det är inte snön, alla pepparkakor eller lussebullar (kanske lite av det sistnämnda). Nope, inget av det där faktiskt. Utan det jag saknat med Sverige har ingenting med Sverige att göra, det är min familj och vänner. Ni vet de personer man snackat varje dag med, dem man delar med sig av allt tillsammans med, allt från det dåliga till konstiga, allt från det spännande till det lite tråkiga, men som alltid är där och tröstar en eller bara finns för att snacka med. De som får en att längta hem fastän man inte alls ser någonting i staden man bor i. De som gör att vartän i världen man är skulle alltid ”hemma” vara precis där de är. Typiskt att de inte är i Paris då...

Jag har förstått det nu. Får jag säga en gång till på denna blogg hur mycket jag älskar min familj och vänner? Nej förlåt, blir väll kanske lite väl mycket nu... Ska sluta, lovar! Man vill ju inte trötta ut på det så starka ordet.

Ville bara skriva detta inlägg för att. Nu har jag ett kök att städa efter att ha julbakat med min lillasyster. Pepparkakor har det blivit och lite tävling om vem som kan dekorera sina pepparkakor finast. Såklart måste det ju vara lillasystern som vann. Kan ju inte vara någon annan, blir ett helvete i huset annars kan jag säga HahHah.

Bisous.

Likes

Comments

Salut!

Den 13:onde december var det min födelsedag, för er som inte vet det är det samma dag som Sankta Lucia firas. Jag skulle säga att den här födelsedagen måste ha varit den mest intressanta hittills, men på ett bra sätt. Jag fick otroligt många gratulationer av mina fina vänner, jag fick den finaste födelsedagsmiddagen jag kunnat drömma om av min värdmamma och som grädden på moset även en födelsedagspresent av henne. Asså åh vad jag älskar henne. Hur gullig??

Det är så att jag och min mamma har ett väldigt stort intresse som vi delar och det är matlagning. Även detta intresse delar jag med min värdmormor och första gången jag träffade henne kom vi in på det här samtalsämnet där jag även nämnde att jag bokstavligen talat avgudar Jamie Oliver. Förståeligt visste hon inte vem just ”Jamie Oliver” var, men hennes idol i hennes yngre dagar var dock en annan i ”Oliver-familjen” nämligen Raymond Oliver. Därför så kände hon igen namnet när jag nämnde det för henne, och tydligen ska inte hon ha slutat snacka om det med min värdmamma vilket är lite gulligt hihi. Redan nästa dag efter det födelsedagsfirandet av min värdmamma för någon månad sedan så ringde hon och nämnde det för min Sylvie som hon sedan berättade detta för mig hihi. Iallafall så hade Sylvie varit så gullig och letat upp en kokbok med recept från alla ”Oliver” -medlemmar fram tills Jamie Oliver då, det är alltså en bok med samlade recept från olika generationer av Oliver-familjen och boken är också speciellt anpassad för barn så den passade verkligen perfekt för mig. Kunde inte sluta le och tacka henne efter det där. Blev så extremt glad.

Såklart måste jag berätta lite om min födelsedagsmiddag, hon hade nämligen kommit hem väldigt sent samma dag som min födelsedag men ändå ställt sig i köket vid ungefär 9 och börjat koka till en svamprisotto. Hon gjorde även en exotiskt papayasallad med lite ingefära och till efterrätt all väldens olika exotiska frukter pluss ett inslag av hederliga svenska jordgubbar och hallon. Jag kan ju säga att man var ju inte långt bort ifrån himlen den stunden. Det var så otroligt trevligt också, speciellt då min mamma inte heller visste riktigt vad för slags frukter hon hade köpt så det blev lite av en ”taste test”. Sharon tycke hon tex smakade som en blandning mellan tomat och melon, vet inte riktigt om jag kan hålla med henne om det, snarare en blandning mellan mango och mellan. Aja!

Nu ska jag med flyget hem (JAG HAR LÄNGTAT EFTER DEN HÄR DAGEN FRÅN DAGEN JAG FÖDDES, nej men jag har verkligen haft ett sug för att åka hem den senaste månaden och nu händer det. Önska mig lycka till och förhoppningvis överlever jag flygresan hem med alla ben och armar i välbehåll) som avgår hem kl 19:30.

Salut mes amies!

Likes

Comments