Apelsin kakor med choklad




SmĂ„kakor med smak av apelsin och chokladđ
SĂ„ godađ
Recept:
200g rumsvarmt smör
1/2 dl olja
1/2 dl fÀrskpressad apelsin juice
1,5 tsk finrivet apelsin skal (endast det orangea)
2 dl florsocker
1,5 dl majsstÀrkelse
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
6 dl vetemjöl
150 g mjölkchoklad
Krossade mandelspÄn (eller nÄgot annat)
SÀtt ugnen pÄ 160°c över och undervÀrme.
Vispa ihop smör,olja,apelsin juice,apelsin skal,florsocker,majsstÀrkelse och vaniljsocker med en ballongvisp krÀmigt.
TillsĂ€tt bakpulver och vetemjölet lite i taget. âKnĂ„daâtill en kakdeg.
Forma smÄ bollar, jag anvÀnder ett matskeds mÄtt för att fÄ lika stora bollar.
LÀgg pÄ en bakplÄtspappersklÀdd plÄt.
Gör mönster med en tandpetare som pÄ bilden.
GrÀdda mitt i ugnen ca 25 min eller tills de fÄtt lite fÀrg. LÄt de sedan svalna pÄ galler.
SmÀlt choklad och hÀll i en squeeze flaska eller spritspÄse. Spritsa chokladen som pÄ bilden och toppa med lite krossade mandelspÄn eller nÄgot annat. LÄt chokladen stelna i kylen eller i rumstemperatur.
Förvara kakorna i frysen.