Den här tystnaden

Alla barn sover, det händer inte ofta mitt på dagen och speciellt inte alla samtidigt. Lugnet och tystnaden nu är så skön. Amelia och Tintin somnade tillsammans i Tintins säng, Elias sover bredvid mig i min säng och Melanie sover på mig. Försökte lägga ner Melanie ett tag men det ville hon inte.

Idag har Tintin och Elias varit så elaka mot varandra, syskonkärlek.. dom är ju med varandra hela tiden förutom dagarna dom är på dagis så inte konstigt att dom tröttnar emellanåt. Dom slåss en heldel, slår den ena så slår den andra tillbaka trots alla mina försök till att prata med dom och förklara att man kan säga stopp eller säga till oss vuxna istället för att slå tillbaka.
Den ena kommer och gråter för att den andra har slagit men så går den andra och slår ändå.. Så håller dom på till och från under dagarna. Bråk, bråk, bråk.. När Amelia var mindre hade jag aldrig det här problemet, inte ens när Tintin kom till världen. Hon har varit så otroligt snäll även fast hon med har sitt humör, vilket bara är bra!

Och påtal om Amelias temperament. Förra veckan skulle Anton skoja med Amelia när hon ville ha smör, han tog smör på en smörkniv och gav Amelia men drog den sen i hennes hand så att all smör hamna i handen på henne, hon reagera med att kasta hela klumpen smör på honom. Han blev skapligt chockad men sa också att det där är mammas humör! Vi dog av skratt här hemma.
Hon har annars ett sjukt bra tålamod när det gäller grabbarna här hemma men när hon väl säger ifrån då gör hon det på riktigt.
Men jag får tänka att det kommer komma en dag då Adrian, Tintin och Elias också förstår att man inte behöver slåss vid minsta lilla grej, bråk kommer det ju alltid att vara när dom bor under samma tak. Alla har ju olika viljor och då blir det tjafs.

Gillar

Kommentarer

2barnsmammaochfru
2barnsmammaochfru,
Syskonkärlek =) Jag har en 14 åring och en 5 åring och båda är killar och det är bråk bråk bråk mellan dom med fast det är ålderskillnad nouw.com/2barnsmammaochfru
patriciarosen
patriciarosen,
Känns väldigt skönt att läsa att jag inte är den enda föräldern som har det såhär, ibland kan jag nästan känna mig lite misslyckad som inte får dom att sluta slåss. då har jag ett antal år kvar utav bråk för mina är bara 4 & 3 😅.nouw.com/patriciarosen
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229