Variant av Saltimbocca

recept

Hade tänkt äta laxpasta men eftersom det var trettondagsafton ville övriga familjen äta något annat än pasta som enligt mig kan ätas varje dag.

Det blev en variant av den italienska rätten Saltimbocca med kalvkött, prosciutto och salvia.
Tog kyckling istället för kalv, vanlig prosciutto och potatisterrin från frysdisken på Ica Maxi. Vitt vin hade jag inte hemma och systemet var stängt. Det fick bli äppelmust istället, det blev riktigt gott.


Kyckling Saltimbocca


Två delad kyckling
Prosciutto
Salviablad
Olivolja
Äppelmust
Grädde

Ta kycklingen och lägg mellan två bakplåtspapper och banka ordentligt så att de blir riktigt tunna -typ 5 mm är lagom. Peppra kycklingen med svartpeppar på båda sidor och smält smör + 1 olivolja i en stekpanna och stek dem sen så de får lite färg på båda sidor. Placera sen schnitzlarna på en skärbräda eller tallrik och lägg två salviablad och en skiva skinka på varje och vik dubbelt. Lägg i schnitzlarna i stekpannan och häll sen över äppelcider och lägg på ett lock och låt allt puttra i några minuter. Ta ur kycklingschnitzlarna ur pannan och lägg på ett fat. Häll en skvätt grädde i pannan och vispa ihop med det skyn som är kvar efter stekning och salta lite. Häll sen såsen över kycklingschnitzlarna och servera med det ni tycker bäst om, grönsallad med fetaost och tomater. Mumms vad gott det blev.


Ett litet middagstips. Nu lite mys och sista godiset/snacks på ett bra tag. I morgon kör vi igång med kost och träningsschema i 3 månader. Få se hur kroppen reagerar och vad resultatet blir.
Ska prova många nya vegetariska recept, spännande.

Kram Pattis

Gillar

Kommentarer