PatriciaBolin
  • Magazine
  • Bloggar
    • Nya bloggar
      • Design & inredning
      • Foto
      • Föräldraskap
      • Mode
      • Träning & hälsa
    • Topplistor
    • Foto
    • Föräldraskap
    • Mode
    • Träning & hälsa
  • Fler
    • Design & inredning
  • Topplistor
  • Skapa blogg
Gå till ,[object Object]
PatriciaBolin
PatriciaBolin
PatriciaBolin
Jag är snar 25 år fyllda och bor i en liten stuga på landet tre mil sydväst om Örebro med min sambo Rikard, hans son Oskar och våra två hundar. På vår lilla gård bor även Doris och Svea två bondkatter, Hedemorahöns och svenska gul ankor. Jag är inne på min sista termin som skogsmästare och väntas ta examen i sommar. Jag älskar skogen och alla råvaror du kan finna där och det är en anledning till mitt val att bli skogsmästare och att ta jägarexamen. Min stora passion är matlagning och bakning speciellt på lokala råvaror och jag strävar efter att försöka leva så mycket som det går på egenproducerade råvaror. Jag förgyller mina dagar med FIKA, djuren, vänner och familj. Jag har som mål i år att bli klar med min jägarexamen då endast uppskjutningen saknas.

I min blogg kommer man att kunna ta del av tips och idéer som rör matlagning, bakning och självhushållning.
  • Nouw

Arkiv

  • mars 2019
  • september 2018
  • augusti 2018
  • april 2018
  • november 2017
  • september 2017

Kategorier

  • DIY
  • Djurliv
  • Kaniner
  • Katter
  • Odla
  • Rönnefallet
  • Trädgård
  • aktiesnack
  • bakning
  • bakverk
  • ban
  • blåbär
  • bröd
  • fisk
  • frukost
  • grillning
  • hallon
  • husdjur
  • höns
  • inredning
  • inspiration
  • kunskap
  • kyckling
  • middag
  • paj
  • pizza
  • plantering
  • pyssel
  • påsk
  • recept
  • saft
  • skog
  • slakt
  • smoothie
  • soppa
  • sylta
  • sås
  • tekakor
  • torka
  • utbildning
  • utflykt
  • vilt
  • örter

Kallsådder

lördag 2 mars 2019, 15:04

Idag har jag preparerat kallsådder i min tunnel. Egentligen är det senare än vad jag brukar. Jag har sått persilja, dill, olika kålsorter(kålrabbi,spetskål,grönkål,kålrot), ruccola, salladslök och sallat. Förr året fick jag jättebra resultat av detta! All kål jag odlade fram förra året var genom dessa kallsådder. Allt som frösår sig kan man i regel kallså.
Jag använder gamla frukt och grönsaks plastlådor när jag gör dessa sådder fungerar perfekt, du får många plantor på liten yta. För mig som har så lite plats är detta ett fenomenalt sätt att kunna odla på.
Jag bredsådde även spenat, ruccola och sallat sådde jag i rader.
Sen kan man använda plastlådor som minidrivhus ute att ställa kallsådder i.
Till sist täcker jag allt med snö eller is om det finns kvar annars får man vattna. Fördelen med snö och is är att det succesivt smälter.
Härnäst kommer jag testa så lök på samma sätt.

Bild 1 Fruktbyttorna i plast, bild 2 plastlådorna och på de två sista bilderna är det vintersallat och grönkål som övervintrat

Resultat av 1 kallsådd från förra året

Gillar

Kommentarer

Smördegspaj med västerbottensost och bladgrönt

måndag 3 september 2018, 20:05

Jag har alltid tyckt väldigt mycket om olika ostpajer och det går enkelt exprimentera med vad som finns hemma i kylskåpet. Jag använder samma grundrecept på pajdeg och äggstanning och experimenterar sedan med olika ostar och gärna med grönt som växer i köksträdgården.
Detta är ett exempel på smördegspaj, men det går att använda vanlig pajdeg också. Perfekt paj för kylskåpsrens
Smördegspaj
Smördeg på rulle
Äggstanning
3-4 ägg
3 dl gräddmjölk 50/50
Salt och peppar
Fyllning
4 dl riven lagrad ost
(Präst, västerbottensost)
Alt
1 pkt fetaost
Mangold/spenat/ kål
Purjolök/ gul lök
Skiva på tomater om det finns hemma
Det går även att ha i bacon, kassler eller skinka
Gör så här
Rulla ut pajdegen i en form, nagga sedan med gaffel. Vispa ihop äggstanningen. Riv/ smula osten. Fräs sedan löken och bladgrönt. Blanda allt med äggstanningen och häll i pajskalet.
Grädda på 200 grader i va 30-35 min.
#recept #paj #västerbottenpaj #västerbottensost #pajdeg #smördeg #kylskåpsrensning #bladgrönt #mangold #spenat #svartkål #kål #smördegspaj

Gillar

Kommentarer

Karl johan pasta

tisdag 21 augusti 2018, 19:27

Nu har Karl-Johan svamparna kommit fram. Jag plockade med mig flera stycken väldigt fina med mig hem. Nackdelen med Karl-Johan är att den lätt blir maskäten men dessa var jätte fina.
Jag gjorde en god pasta på svamparna jag plocka.
Karl-Johan pasta
1 liter Karl-Johan svampar
(passar bra att tillsätta rökt sidfläsk eller bacon)
2 vitlöks klyftor
Mangold/ spenat
2 dl grädde
0,5 dl pastavatten
1 dl riven västerbottensost
Salt
Peppar
Gör så här:
Bryn vitlök och svampen, om du har liten panna stek lite i taget annars blir svampen kokt. Tillsätt mangold/spenat och stek den svettig. Tillsätt grädde och pastavatten, låt tjockna något. Häll i den rivna osten och blanda omkring. Salta, peppra och tillsätt pastan och låt den gå klart i pastasåsen.

#karljohansvamp #svamppasta #pastasås #pasta #plockasvamp #svamp #självhushåll #trädgård #odling #odla



Gillar

Kommentarer

PatriciaBolin

  • Gå till Profil
  • Gå till Startsidan
  • Gå till RSS
  • Gå till Sitemap

Blogga på Nouw

  • Skapa konto
  • Tjäna pengar på din blogg
  • Tagga produkter med Metapic
  • Flytta din blogg till Nouw

Bloggar

  • Allmänt
  • Annat
  • Design & inredning
  • Foto
  • Föräldraskap
  • Hästar & ridsport
  • Mat & recept
  • Mode
  • Personligt
  • Resor & utland
  • Sport
  • Träning & hälsa

Nouw

  • Magazine
  • Allmänna villkor
  • Sekretesspolicy
  • Kakor
  • Kontakta oss
  • Hjälp
  • Driftinformation
  • Build: 2021-01-29 13:14