Hallå,

Idag, söndag, började jag dagen med att kliva upp vid halv nio för att därefter åka hem till Katherine för att tvätta bilen. Dock hade de inte "biltvätt" kvar hemma så det blev bara till att tvätta av den med vatten. Men nu när den ren å fin, vilket betyder att jag kan lägga upp lite bilder på bloggen å visa er!

Efter att bilen var tvättad så åkte jag hem till en utav mina gruppmedlemmar i kommunikations klassen för att göra ett grupparbete. Vi var hemma hos honom i nästan tre timmar, eller var det fyra? Kommer inte ihåg.

Efter det åkte jag hem till dormen för att göra rent lyktorna på bilen (bilderna som kommer snart togs innan lyktorna gjordes rent) när de va rena så gick jag upp till rummet för att ta det lugnt och läsa lite i engelska boken. (World War Z)

Det va lite hur min dag har varit, hoppas eran måndag blir bra så får vi se när jag skriver igen.

Det är en Mustang från Ford som man kan caba ner, den är från 2005. Färgen är lite mer åt militärgröna hållet. Jag är jätte nöjd med bilen. Grymt skön att köra, och sen att den låter riktigt bra är ett "litet" plus i kanten.

Jag är evigt tacksam för mina föräldrar, de låter mig åka iväg till ett helt annat land på andra sidan jordklotet för att plugga. Och sen när jag hade tagit mitt körkort här i CA så letar de bil åt mig. Jag har nu förstått hur mycket det faktiskt lönar sig att hjälpa till hemma.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Ja, till och börja med så kan jag ju tala om att det är onsdag, eller tekniskt sätt är det torsdag - väldigt tidigt på morgonen. Sen kan jag även tala om att denna vecka har varit....hmm... inte så bra.

Veckan började bra, jag hade matte i måndags morse - fick tillbaka mitt prov (inget att skryta om, men nästa prov kommer jag klara utan och innan!) Trots det dåliga resultatet så kändes måndagen som en bra dag - ovanligt, för det var ju ändå måndag. Å andra sidan så fick jag äntligen tillgång till min bil som kom i söndags eftermiddag hela vägen från Florida. Om ni inte vet vart Florida ligger så kan jag tala om att det tar sisådär en vecka att köra med bil. Om man ska köra konstant (utan pauser och hotell övernattningar) så tar det lite mer än tre dagar. Så USA är mycket större än man kan tro. Iallafall, jag har nu bil här, så himla skönt att jag kan åka iväg och handla när jag vill. Eller om jag vill komma bort från dormen ett tag så har jag bilen som jag kan cruisa omkring i. (bild på bilen kommer när den är nytvättad, just nu är den väldigt dammig av bland annat pollen skulle jag tro).

Det var ungefär vid klockan 19 på måndagskvällen som det tog vändning för mig. Kl 18:30 har jag lektion, vilket är small group communication. När jag skrev upp mig för denna kurs så visste jag precis vad det innebar - jag skulle få hålla mycket föredrag inför klassen med andra människor som är i min grupp. Inga problem tänkte jag - jag vet att jag inte alls tycker om att hålla föredrag, men ibland måste man. Jag måste göra detta för att kunna få den utbildning jag vill ha. Denna kurs är alltså inte frivillig - för tro mig, jag hade undvikit denna kurs och alla andra kurser som heter kommunikation om jag hade kunnat. Denna kurs gör att jag mår så dåligt över att jag är så tyst av mig. Iallafall, efter måndagens presentation var över så skulle vi påbörja ett nytt projekt, innan vi gjorde det så skulle vi lära känna minst tre nya människor. Fine, tänkte jag. Men det var inte fine, jag ville hellre gå ut från klassrummet och gå och gömma mig eller vad som helst. Det slutade iallafall med att alla andra i klassen gick runt och pratade med varandra, och jag satt där. Jag satt i typ mitten av klassrummet och tittade upp då och då, för att inte missa om någon stod och försökte få kontakt med mig, tillslut stod det tre tjejer som precis hade kommit till mig för att prata. vi pratade i ca fem minuter-ish och sen gick de till en annan grupp. men jag satt kvar vid bänken. det slutade med att det blev så pass jobbigt att jag gick ut från rummet en stund, "toa paus." När jag kom tillbaka så höll de fortfarande på med att lära känna varandra - så jag gick ut igen efter att ha suttit i rummet i ca fem minuter. Har jag sagt att jag inte är så förtjust i att prata? Men det komiska är att jag pratar hellre med kunder än att prata inför en klass. Jag tar hellre kritik/klagomål som brevbärare från en kund än att behöva prata inför klassen. Och när jag hade slutat lektionen på måndagskvällen så gick jag till rummet - jag försökte att hålla tillbaka tårarna. Men det gick inte. Det är inte det att jag inte gillar läraren eller klasskompisarna - för det gör jag. Jag gillar inte kursen i sig.

Sedan detta hände i måndags så har veckan bara gått neråt och neråt. Jag stressar över en uppsats - men det är mitt eget fel, och jag trivs inte alls i "hemmet", Det har gått så långt att jag pratar med min rumskompis på SVENSKA när hon smäller i dörrarna, men jag gör det inte direkt till henne, utan indirekt. Nope, jag har inte pratat med henne. Jag bävar för det, men eftersom att båda vi har lektioner, jag sitter uppe sent och pluggar, hon åker hem under helgerna så känner jag att det inte finns tid. (det märks ganska tydligt att jag förhalar samtalet nu när jag skrev ner det)

För er som läser så kanske det inte alls låter som att det är jobbigt att vara blyg och tyst av sig, men det kan ni tycka om ni vill. För mig är det ett problem, jag vet inte hur jag ska ta tag i det. Jag har verkligen försökt att prata, har försökt att komma över tröskeln, men det är inte så lätt alla gånger. Jag jobbar på det varje dag, vissa dagar mer än andra.

Nu tänkte jag alltså gå och å sova. klockan är 1 på natten. Så ska jag även göra min rumskompis glad.........genom att gå och sova. Jag menar det är så svårt att vända sig om och sova. Jag ska försöka att inte skriva så mycket om henne...men just nu är det svårt att låta bli.

God natt folket

Likes

Comments

När man bor med en helt främmande människa; är det okej att släcka varandras lampor på ens skrivbord? Hur okej på en skala 1-10 är det att, dag efter dag, stänga dörren så hårt att man kan tro att en arg 5-6 åring smäller i dörren hemma, på morgonen? Hur okej är det att använda varandras handdukar, utan att fråga? Dessa frågor ställer jag mig dagligen. Jag vet att man inte ska hänga ut någon, och det gör jag inte, för jag nämner inga namn överhuvudtaget.

För er som inte vet så har jag alltså fått en ny rumskompis. Dessa frågor som jag ställde i början av inlägget ställer jag mig själv varje dag. Ja, min rumskompis har släckt min lampa på mitt skrivbord: inte 1, inte 2 utan TRE gånger nu. Ja, hon har även torkat händerna på min handduk - även känt som badlakan, vet inte hur många gånger hon använde den innan jag sa ifrån. Ja, det låter som att hon smäller i dörrar, garderobsdörrar och även byrålådor varje gång som hon ska stänga dessa. Inte nog med att hon smäller i dessa; hon gör det på morgonen när jag sover. Medan jag försöker vara så tyst som möjligt när jag vet att hon sover - och innan ni hinner undra; jag ska tala om för henne att hon inte behöver smälla i dörrar osv för att de ska stängas, för de gör det ändå.

Jag vet oxå att dessa saker kan ses som småsaker för en annan människa, men grejen är den att vi har aldrig bott med varandra innan, vi har aldrig pratat - vilket oxå betyder att vi inte känner varandra. Och att hon då använder mina grejer utan att FRÅGA gör mig lite frustrerad. Och ska jag vara helt ärlig så tror jag inte att hon vill lära känna mig alls. Det känns som att jag blir idiotförklarad varje gång jag öppnar munnen - pga engelska är mitt andra språk, men jag tror att hon har börjat vänja sig med att jag har en accent och att jag gör allt jag kan för att folk runt omkring mig ska förstå vad jag säger. Men just att ha känslan att man kanske blir idiotförklarad är inte rolig. Ska jag vara helt ärlig, jag vill verkligen lära känna henne för hon verkar vara hur gullig som helst - när man väl lär känna henne.

Så jag tror att under de tolv veckor som är kvar utav terminen så kommer mina kompisar få reda på hur jag, lilla tysta försynta Pathericia, är som väldigt frustrerad. Det kommer även jag få reda på isåfall, för jag är 20 och har fortfarande inte haft mitt tonårsutbrott. Hah!

Annars då? Bra med er där ute?
Med mig är det bara bra, men nu är klockan halv två på natten. Kände bara att jag va tvungen att skriva detta, för jag har det inte toppnoch här just nu.

Likes

Comments

Hallå bloggen!

Som vanligt sitter jag uppe sent och skriver, men idag är det torsdag vilket betyder att jag är ledig imorgon. Och att jag skriver idag betyder oxå att jag äntligen blev klar med historian och kommunikationsläxan - YES! Jag är så glad över att min historielärare bestämde sig för att skjuta fram due-date till idag, torsdag, istället för att vi skulle lämna in uppgiften i tisdags - direkt efter lovet.

Hursomhelst, idag har jag haft engelska, historia och tennisträning. På engelskan gick vi bara igenom short stories....inte super spännande - men vad gör man inte för att få bra betyg och få en karriär? Under historielektionen pratade vi om läxan som vi lämnade in idag och efteråt höll läraren en kortare föreläsning om just Amerikas historia - inte super spännande det heller. Nu kommer vi till höjdpunkten på hela dagen! TENNIS! Jag kommer till banorna vid halv tre och ser två elever på banan plus våran tränare. En av eleverna känner jag sedan innan, Téa, men den andra har jag aldrig sett förut. Vi har då fått en ny spelare till laget "yes" tänker jag, men det kan vi stryka ganska fort för vi hade även förlorat två spleare idag... En tjej var tvungen att åka tillbaka till Texas där hon kommer ifrån pga hon var tvungen att läggas in på sjukhus - fråga inte varför hon inte kunde läggas in här i CA, för det vet jag inte, men antar att det har med hennes försäkring å göra. Medan den andra tjejen som slutade idag inte ville vara med längre - tur var väl det för hon var inte alls engagerad i laget förra säsongen! MEEEN, när det bara var någon timme kvar utav dagens träning så kommer det ännu en ny tjej in på banan - med tennisracket och allt - och säger att hon vill jättegärna vara med å spela för laget! Så just nu är vi alltså 4 spelare i tennislaget, vilket är roligt! Men vi vill ha minst 3 spelare till - med relativt hög nivå. för just nu är jag den som har högst nivå i laget - och jag är långt ifrån bäst! Så ni ska inte tro att jag skryter, för sån är inte jag.

Har jag förresten nämnt någonting om våran nya tennistränare? Vet inte om jag har gjort det... Men kan berätta lite om vad jag tycker och sådär.

Crystal är våran nya tränare, hon är inte många år från att fylla 60, tror hon är 57 eller något, för hon sa att hon är 37 år äldre än mig. Det är riktigt kul att ha en kvinnlig tränare, dels för att jag aldrig har haft en kvinnlig tränare och dels för att det är så många manliga tränare i just tennis. Jag tycker Crystal är hur cool som helst, hon vet precis vad hon pratar om och hur hon ska lära ut - även om jag har sett mycket snyggare servar, tennissvingar osv än vad hon har så tycker jag att hon lär ut på ett bra sätt. Jag har spelat tennis i 8 år nu, INGEN utav mina gamla tränare har någonsin pratat om det mentala spelet i tennis. Det var nått år där jag ville tävla och jag tävlade - men inte många matcher. Vet ni varför? För att jag inte hade tränat det mentala tänket inför matcherna. Jag tycker att det är lika viktigt att träna mentalitet som att träna fysik! Nu när vi i Sierra Women's Tennis Team har fått Crystal som coach så jobbar vi med det mentala varje gång vi ses ute på banan. Istället för att prata strunt eller om vad man ska göra i helgen under vattenpauserna så pratar hon mycket om hur man ska tänka på banan, både innan, under och efter en match. Hon tillåter inte heller att man inte dyker upp på träningen utan anledning, för allt handlar om commitment! Jag gillar verkligen denna dam, och att hon ska träna oss fram till nästa sommar är helt fantastiskt, för hon är lika engagerad i detta som vi är. Jag tror att vi kommer ha en mycket större chans att kvalificera oss till både Playoffs och även till Ojai (där man spelar om att bli State Champions) nästa säsong! Nog om detta ämne!

Imorgon ska jag och Téa spela lite tennis, och sen ska jag även plugga (ovanligt va?), efter det vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. kanske pluggar tills jag är klar med allt, för nu har jag äntligen kommit in i pluggandet och har hittat motivationen igen och jag har koll på läget. Jag ska nog ta och lyxa till det med en manikyr imorgon - eftersom att jag inte har pengar till en manikyr (eller jag har ju lönen från sommarjobbet men det ska sparas till Black Friday och framtiden!) så lyxar jag till det med en hemmagjord sådan, dvs målar naglarna. Tänk att jag precis skrev nästan ett helt stycke om att jag bara ska måla naglarna imorgon........... galet... Men nu tror jag att det är dags å sova, klockan är snart midnatt...

Så godnatt folket!

Likes

Comments

God kväll alla där ute! Nu är klockan 22 på lördags kvällen, och dagen har både flugit förbi och även gått otroligt segt.

Jag vaknade vid klockan 9 imorse, och sen vid 9:15 ungefär så ringde jag hem till mamma. De skulle äta kräftor och vitlöksbröd, är så avis på dem... Just nu lever jag nämligen på student mat - vilket är lättlagat och billiga ingredienser - ris, köttfärs, korv eller liknande. Det går och hitta på mycket olika maträtter med dessa ingredienser, men det gäller att jag hittar tid åt att både handla in allt som behövs samt att laga maten. Men det är en annan historia. Denna vecka har jag ätit ris och köttfärssås (men jag glömde köpa grädde så det blev bara köttfärs med lök och pastasås+lite kryddor). Jag måste ändå erkänna att hemlagad mat är så mycket godare än köpt mat.

Jag var ute och åt mat och drack lite drinkar osv med en underbar vän i somras när jag var hemma, vi hade det supermysigt (Du vet vem du är, och det är nått vi måste göra om!) men det jag skulle komma till här var att vi satt och prata om just hemlagad mat och vi kom in på att jag var så lycklig över att jag kunde göra typ korvstroganoff och ris här i USA. Men eftersom att falukorven är så svensk som den kan bli så finns den inte här borta, vilket innebär att jag har varit tvungen att använda mig utav chorizo och andra rökta korvar; detta innebär oxå att det inte alls blir samma sak som svensk korvstroganoff. Jag tror (med betoning på tror) inte att de där hemma förstår hur det är att inte kunna äta husmanskost till lunch och middag, att kunna äta en skogaholmslimpa med ost och O´boy till mellis. Något som jag skulle vilja äta varje dag, något som jag åt varje dag i somras till frukost hemma var Filmjölk. Efter att kunnat äta fil när jag har velat i 19 år till att inte kunna äta det när jag vill känns lite konstigt måste jag erkänna. Men å andra sidan, nu när jag inte kan äta allt jag vill kunna äta så vet jag att jag kommer njuta lite extra när jag väl är hemma i Sverige. Jag njöt varje morgon innan jag åkte till jobbet i somras när jag åt min Bollnäsfil (den är lite krämigare än vanlig Filmjölk) och mina flingor! Det var så himla gott, det samma med husmanskosten och mammas mat.

Det var ett litet sidospår; jag är väldigt duktig på att komma in på sidospår här, men jag tror det är för att ingen stör mig när jag skriver ;-)

Hur som helst, anledningen till varför dagen idag har varit så konstig är för att jag har sovit middag två gånger idag... Jag skulle ha pluggat idag: läst historia och communication . Men det blev inte så för idag har jag varit så trött,, jag kan inte minnas senast jag var så här trött, asså jag har sovit middag ända sedan jag landade här i usa för två veckor sen.... That my friends have never happended before.... Jag brukar inte sova middag, men jag vet inte vad som har hänt nu men har blivit jättetrött under dagarna.. Därför har dagen idag inte blivit som jag hade tänkt, varje tupplur jag har tagit idag har varit ca 2 timmar långa...oopsie...tur att vi är lediga på måndag oxå så att jag kan plugga hela dagen imorgon. Men nu måste jag fråga er; är det bara jag som får konstiga drömmar när jag sover middag? Något som skrämmer mig är att de drömmar jag har handlar om att någon i min närhet avlider eller att någon i min närhet är medveten om att han eller hon ska avlida. I dagens fall så har mina drömmar på ett eller annat sätt hängt ihop med varandra, till att börja med så drömde jag i natt att två i min närhet både avled och att någon var medveten om att han eller hon skulle avlida, sen nästa dröm handlade om precis samma sak; samma personer, men den som avled under nattens dröm visade sig som en ande; och under sista tuppluren så drömde jag samma sak... asså såna här drömmar gör en så nedstämd, det spelar ingen roll om man känner sig glad och lycklig, jag tycker att dessa typer av drömmar alltid gör mig nedstämd och ledsen..

Jag kommer inte på nått annat att prata om så jag säger hejdå här och så skriver jag antingen imorgon igen eller på måndag!

Nästa gång jag skriver ska jag vara klar med historian och communication läxorna iallafall! Så inget bloggande innan dessa är klara!

ha en bra dag där hemma

Likes

Comments

Äntligen helg igen!

Egentligen så borde jag inte vara så excited that the weekend is here, men det är jag. Min rumskompis har åkt hem under helgen, och jag tror att hon kommer göra det varje helg, det är skönt; mest för att jag tycker att det är riktigt skönt att vara själv; då behöver jag inte ta hänsyn till en annan människa (utom de som bor under vårat rum och de bredvid, men vi alla vet ju att jag inte är så högljudd av mig.)Men å andra sidan så känns det som att jag och min nya rumskompis inte kommer lära känna varandra så mycket under denna termin. Det känns lite som att även om jag berättar lite om mig själv så kommer hon inte berätta något om sig själv. Det är som att hon satte upp en vägg redan innan vi träffades, typ : "Stanna där du är och kom inte närmare." Men å andra sidan så kan det vara så att hon bara är VÄLDIGT blyg. På grund av detta så kommer jag inte skriva något om henne, för jag vill inte döma boken efter omslaget; med andra ord så vill jag lära känna henne innan jag börjar dra mina slutsatser. Men som det ser ut just nu så kommer jag inte lära känna henne, vilket är tråkigt.

Hur som helst, denna helg är det långhelg för på måndag är det Laybor's Day och då är alla lediga, inte bara här i CA, utan i hela USA. Det är lite som Kristihimmelsfärd, men nu firar de typ veteranerna eller nått. Har inte full koll på det där.

Idag, fredag, har jag sovit och sovit och sovit lite till känns det som. Nä, så illa har det inte varit idag men jag tog sovmorgon imorse för jag hade inget annat planerat förutom att göra lite läxor. Så klockan halv 11 i förmiddags klev jag upp och åt frukost. Vid 13 fick jag ett mess av min nya tennistränare, som gör allt hon kan för att få ihop ett bra lag, för hon ville komma in i dormen och se om det finns några tjejer som är intresserade av att spela i laget. Vi kom fram till Ryan, som jobbar som personal här, skulle hjälpa oss att lägga papper i alla brevboxar där tjejer bor. (Ingen aning om ni förstår vad jag menar men Ryan ska hjälpa laget att försöka få fler spelare till laget) Just nu är vi 5 spelare totalt, varav tre stycken är på lite lägre nivå an de två andra, jag och en annan tjej är faktiskt de två spelarna som har högst nivå i tennisen, vilket är riktigt kul! Men vi behöver minst 8 spelare för att kunna få ihop ett BRA lag, men vi har fortfarande ett lag.

När tränaren hade gått så åkte jag och Jasmine iväg för att äta lite lunch, vi åt Chick-Fil-A, de har bara kyckling men det är en snabbmatskedja. Många tycker att det är väldigt gott men jag tyckte att det inte var ingenting speciellt. I sådana fall skulle jag säga att Zaxby's i Florida är så mycket godare än Chick-Fil-A. När vi hade ätit upp gick vi in på walmart för att jag behövde hostmedicin. Jag har hostat så mycket den senaste veckan att jag har varit tvungen att lämna klassrummen för att jag har fått hostattacker. Kan inte minnas när jag senast hostade så här mycket, så jag har fått ta dubbla doser av min dagliga astmamedicin (för er som inte redan visste så har jag astma och har haft den sen jag var liten och kommer förmodligen ha det resten av livet)utöver den dagliga medicinen så har jag även fått ta en annan medicin oftare än jag gjort tidigare, som hjälper gör det lättare att andas när jag typ tränar (den hjälper mig helt enkelt att andas bättre på kort tid). Hur som helst, tillbaka till hostmedicinen som jag köpte. Den medicinen som jag köpte stod det att jag inte skulle bli "drowsy" efter medicinen, men ändå så blev jag väldigt trött av den, så det slutade med att jag gick och la mig i sängen som somnade i ca två timmar.

Nu är klockan kvart över elva på kvällen och jag är väldigt trött. Det känns som att jag inte har gjort något idag, men jag har gjort klart matteläxan , har även börjat kolla på nästa mattekapitel, vilket verkar lite svårt eftersom att vi inte har haft lektion om de än. JAg har oxå försökt att kolla på filmer inför Historieläxorna men pga det otroligt sega WI-FI't så gick det inge vidare att göra det. Jag kommer nog gå till Starbucks (endast för att de har bra wifi)för att kunna titta på filmerna och svara på frågorna, för läxan är due på måndag kväll.

Nu tänkte jag sova, för ögonen går snart i kors på mig för att jag är så trött...

Godnatt folket!

Likes

Comments

Hej på er där ute, eller där hemma kanske man ska säga? Men å andra sidan, några kanske inte alls är hemma i Sverige ...hmm... jag måste sluta överanalysera allt.

Nu är det söndag kväll och det är äntligen dags och sova! Inte för att jag längtar efter en ny skolvecka, för det gör jag inte (för er som undrar varför; har ingen studiemotivation alls just nu, men hoppas att jag ska kunna hitta tillbaka till den motivationen jag har haft tidigare för jag har ju lixom ett "par" år kvar som jag vet att jag ska plugga.) "en liten parentes i det hela". Tillbaka till det jag skulle säga....äntligen är det dags å sova för denna dag har varit SÅ seg. Vaknade hyfsat tidigt, gick upp och åt lite frukost, sen åt jag lite mer frukost för RA hade fixat lite våfflor som var dagens program för att få ett större och bättre community här i dormen. Hursomhelst, efter mina två frukostar så gick jag upp för att plugga.... tyckte de 30 minuterna kändes som minst 2 timmar.... och så har jag hållet på ungefär hela dagen idag fram till klockan va typ 18, då gick jag å frågade Kathrine om vi skulle åka å äta middag. Det blev inget nyttigt direkt, utan Dickey's BBQ, men det är gott det oxå! Sen när vi kom tillbaka så satte jag mig och pluggade igen! Och då gick det helt plötsligt mycket bättre att koncentrera mig....jag tror jag behövde få i mig lite mat och släppa plugget ett tag. Och nu, ca 3-4 timmar senare så är jag klar med en till matte sektion och sitter nu i sängen. SKÖNT!

Hursomhelst, nu mår jag iallafall mycket bättre än jag gjorde förra veckan, nu hostar jag "bara" och är lite snuvig. Och i helgen har jag varit helt ensam i rummet, vilket har varit så himla skönt eftersom att jag då inte känner mig tvingad till vara tyst eller att jag måste prata med någon. Det är som en frihet att vara ensam i rummet för då måste jag inte ta hänsyn till någon, jag kan titta på en film utan hörlurar osv.

Nu till inläggets höjdpunkt!! Min kära lillasyster, som inte är så liten längre, lyckades kamma hem en tredjeplats i helgens Skandia Tour tävling uppe i Borlänge! Grattis Nattis till tredjeplatsen, fortsätt så! Kunde inte ha varit stoltare än vad jag är idag! För er som kanske har missat så är Nathalie grym golfspelare, och många andra (utöver familjen) tror mycket gott om Nathalie och hennes framtid inom golfen! Tänkte kanske berätta lite om hennes golfkarriär i ett annat inlägg, om hon tillåter det vill säga. Men grattis igen till tredjeplatsen, det är inte illa!

Men nu tänkte jag faktiskt ta och sova, klockan är nu 23 och jag har lektion kl 8 imorgonbitti...
godnatt folket!

Likes

Comments

Halloj,

Nu är det torsdag och klockan är just nu 19 här hos mig. Oj, redan så mycket? Jaja, har inte så mycket som måste göras inför morgondagen iallafall. Imorgon är det fredag och det innebär att jag är ledig, det ska bli skönt för denna vecka har varit helt HEMSK!

Vi kan börja med hur jag mådde i lördags morse, vilket inte var topnoch , då jag spydde men jag tänkte inte mer på det eftersom att jag var trött efter resan plus jetlag som spelade sin roll i det hela. På lördag kvällen så gick jag ut och åt tillsammans med Kim och Olivia, allt var frid och fröjd och på söndagen flyttade jag in i dormen. Måndag var inte heller nått speciellt förutom att jag kände mig lite förkyld (halsont och nästäppa) och att det var första skoldagen. Min allra sista lektion slutade 21:35 (jag vet, det är SENT!) Innan den lektionen började så åt jag middag, men när jag hade fått i mig sista tuggan så kände jag "shitpomfritt, denna kväll kommer bli mycket längre än jag tror"... Kort sagt, den blev väldigt lång, för under llektionstid så tror jag att jag magsjuk. ugh, men tack och lov så fick jag behålla maten, denna gång, för sen på tisdagen så var jag tvungen för att lämna lektionen för att gå och spy.......och ni som känner mig vet att jag lätt kan hålla mig om jag ska på toa under lektionstid, det kan jag göra efter lektionen är slut. Observera att detta va bara första gången det hände, andra gången var under nästa lektion. Sen när de lektionerna var över så gick jag till rummet och sov, och sov, och sov i sisådär 5-6 timmar i streck. Mamma och pappa: vad jag vet så har jag nästan aldrig sovit så mycket under dagtid, inte ens om jag är sjuk. Men å andra sidan så har jetlag sin roll här oxå måste jag nog erkänna. För just nu, klockan halv åtta på kvällen: jag skulle lätta kunna gå å sova just nu. Lite mat i magen så sover jag gott sen. Juste! Hade det inte varit för att jag hade lektion igår så hade jag varit helt deckad igår oxå, (enda gången ni hör/löser att jag går till lektionen även om jag är magsjuk!! Hade jag blivit magsjuk senare inpå terminen så hade jag definitivt inte gått till lektionerna.)

Men idag, torsdag så mår jag äntligen bra igen. Nu är det bara lite rinnig näsa och hosta som inte vill ge sig. Men det kan jag gott å väl ta!

Så med det sagt, så kanske ni förstår varför det inte blev ett till blogginlägg tidigare i veckan....för att jag sov och hade mig...

Nu är jag hungrig..... så jag ska nog ta å gå å göra lite baconlindad banan, för det är allt jag har hemma just nu, och jag har varken lust eller råd att beställa hem mat just nu heller....

Ha det bra sålänge!

Kramar

Likes

Comments

Hallå alla där ute som är inne å läser min underbara blogg, som inte har uppdaterats på några månader. (Schhh, don't tell anyone but I've been home in Sweden)

Ja, som ni precis läste så har jag varit hemma under sommaren. SÅ SKÖNT! Nu undrar ni säkert "varför har hon inte skrivit om att hon är hemma?" Enklare svar får ni nog inte nu, jag har inte velat att nån egentligen skulle veta att jag kom hem, utom de närmsta vänner och familj.

Under lovet har jag försökt att plugga för att jag skulle tenta av en mattekurs.... det gick som det gick och jag gav upp ganska totalt för två veckor sen. Så jag får helt enkelt ta den kursen oxå... utöver pluggandet så har jag jobbat som brevbärare på PostNord, vilket va ganska roligt vettja! Så mycket roligare än jag väntat mig! Underbara kollegor och arbetet kräver att man kan arbeta självständigt. (perfekt för mig!) sen har jag även försökt att träffa alla som jag har velat träffa, både familj, släkt och vänner.

I torsdags slutade jag jobbet och i fredags åkte jag tbx till USA, idag var det move in day. Så under hela dagen har jag flyttat in och organiserat rummet. (FYI, att blogga på telefonen är nog inte det smartaste drag jag har gjort. Tangenterna är så små..) nu är klockan bara halv nio på kvällen och jag har lagt mig ner för att sova... jetlag är inte det roligaste som finns. Så jag gör som så att imorgon så uppdaterar jag bloggen lite mer utförligt om min nya rumskompis för just nu kan jag inte säga nånting om henne.

Så jag säger godnatt, eller god morgon för er där hemma i Sverige :-)

Vi hörs imorgon!

Likes

Comments

Hallå där,

Nu är det inte många veckor kvar innan jag har sommarlov, eller ska jag säga dagar? Denna termin har gått så fort, det känns som att skolan började för nån månad sen bara, men i själva verket börjar Finals nästa vecka. Jag har mitt första finals på torsdag, tror jag, i Spanska. Summa summarum utav den kursen kan jag säga att den har varit rolig, då jag har en helt underbar lärare. Å andra sidan så har kursen varit svår, även om jag läste spanska i grundskolan så hinner man glömma allt om man inte underhåller det. och nu på detta college så har läser man bara en kurs under en termin. CLARIFICATION: Denna termin har jag läst totalt 4 kurser, varav en var tennis så den räknar jag inte som en lektion. De andra tre är ju som sagt Spanska, Matte, och Engelska. Hemma i Sverige läser man ett x antal kurser på ett läsår, men här gör man det på en termin. Därmed är tempot högre än hemma. Jag vet oxå att på UC Davis så läser man kurser under en halv termin istället för en hel, så egentligen kan tempot vara mycket högre än det är för mig just nu.

Tillbaka till finals;
Självklart har jag finals i matte och engelska oxå. Matte finals är uppdelad i 3(!) olika delar, ena är ett individuellt projekt, andra är ett grupp projekt medan det tredje är ett vanligt skriftligt prov. Det individuella projektet kan man välja vad som helst, jag funderar lite på om jag ska välja något som har med mitt intresse att göra, nämligen el. Jag kommer nog göra lite ritningar över nån nybyggnad där elen ska vara dragen. Typ. Räkna fram hur mycket som ska dras från elskåpet osv. Det ska bli roligt!
När det gäller engelskan så kommer Finals vara baserad på en bok som vi läser just nu, In My Father's House, den boken verkar vara riktigt bra. Kan berätta lite närmare om den i ett annat inlägg, men den boken är en stark rekommendation från min sida!

Hur som helst, även om terminen har gått otroligt fort kan jag verkligen inte ljuga om att jag vill hem.....NU..... Bara några veckor kvar, HÅLL UT!! Men ju närmare hemgång jag kommer desto mer inser jag att jag har det otroligt bra här, jag har faktiskt hittat hem. Å andra sidan, hemma kommer alltid vara i Sverige.

Tennisen är över för denna säsong, det innebär att det inte är några mer träningar förrän nästa termin... Det är väldigt tråkigt, för nu har jag äntligen hittat tillbaka till tennisen, så just nu sitter jag och längtar efter att få spela. Så i sommar kommer jag spela mycket tennis, och golf.

Detta inlägg blir inte så sammanhängande för fem öre, men det är okej. Jag är väldigt trött och klockan är bara halv åtta på kvällen, så jag kommer nog äta lite lätt middag och sen gå och sova. Jag kan plugga imorgon, har fredagar helt off, så det är skönt.

Ja juste, innan jag avslutar för denna gång så kan jag nu säga att jag har ett körkort i Sverige och ett körkort i Kalifornien. Jag klarade uppskrivningen på andra försöket och uppkörningen på första försöket. I de nästkommande inläggen kommer jag prata lite om hur mitt Freshmen Year har varit på Sierra College. Det känns om att jag har varit här i minst två år, men det det har bara gått ett år.... Ibland går tiden sakta men ibland går tiden så otroligt fort, jag har knappt tid att blinka eller äta. Och ni som känner mig vet hur mycket jag älskar mat!!

Nä nu ska jag äta och sen sova.
Godnatt folket

Likes

Comments