Sveriges sjukförsäkring är helt Outstanding..


– Min uppfattning är att ny lagstiftning behövs för att stärka sjukförsäkringens legitimitet. Kraven på omställning till annat arbete måste bli mer rimliga, rehabiliteringen måste stärkas, ärenden behöver utredas bättre och besluten behöver göras mer begripliga för den försäkrade. Kraven på omställning kan heller inte vara samma för äldre som för yngre förvärvsarbetande, säger utredaren Claes Jansson.


– Sverige ska ha en sjukförsäkring som är trygg och begriplig med högt förtroende i befolkningen. När man är sjuk och inte kan jobba ska försäkringen ge människor stöd och trygghet att komma tillbaka till jobbet. Jag välkomnar den här utredningen, säger socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi.


Utredningen föreslår bland annat följande:

• Bedömningen av arbetsförmågan mot en bredare arbetsmarknad ska göras mot angivet normalt förekommande arbete.

• Personer som är mellan 62 och 65 år ska alltid få sin arbetsförmåga bedömd mot arbete hos arbetsgivaren, oavsett hur länge de har haft nedsatt arbetsförmåga.

• Undantagen från att arbetsförmågan ska bedömas mot en bredare arbetsmarknad utvidgas.

• Det ska bli lättare att beviljas rehabiliteringsersättning för att delta i arbetslivsinriktad rehabilitering.

Utredningen ska lämna sitt slutbetänkande senast den 30 april 2020.Tänker på alla Oss som har stort behov av ett fungerande system när man drabbas av en sjukdom och specifikt i den situationen när man äntligen har börjat en rehabilitering och sakteligen återfår den där känslan som Alla friska har nämligen känslan av välbehag. Känslan av att man mha av rehabiliteringen kan minimera sin smärta eller att ha smärta under kontrollerade omständigheter.


Kan tyvärr inte säga mycket mer än "Se till att Hålla er friska och om ni mot förmodan skulle drabbas av en sjukdom, se då för fan till att ha 100% energi till att agera egen sekreterare för att hävda er rätt till att kunna få en fair chans till att kunna rehabilitera er i lugn och ro"


Att agera egen sekreterare och få såna här käftsmällar tar energi 💔


Önskar inte ens min värsta fiende detta ❤


Hade tänkt dela med er av glädjande nyheter nu i eftermiddag, något som verkligen gett livet en extra krydda och en nytändning. Ja vatten rehabiliteringen varje onsdag är Det bästa och skönaste jag varit med om sen september 2019, men det finns faktiskt en sak till som bidragit till välmåendet dom senaste veckorna.. Men jag tar det en annan gång.


Idag fick tyvärr mitt inre en påminnelse om hur skör man faktiskt är av Inre stress som påtvingas av yttre faktorer, så nu för resten av dagen så sluter sig kräftan in i sitt skal och försöker få iordning på tankar, känslor & laddar batterierna för imorgon bitti.


Hoppas att ni mår bra och ta hand om Er ❤


Gillar