Skogspromenad i höstskrud

Efter morgon kaffet tog Ossi o jag en promenad i skogen. Utan solens närvaro, den smög sig fram när vi kommit hem istället. Älskar höstens alla skiftande färger. Att vara ute i naturen, vare sig det är en promenad i skog & mark eller bara sitta på klipporna & njuta av havet, det ger mig ett inre lugn och själen mår bra.

När magen skriker efter mat så är det extra gött att kunna värma leftovers från gårdagens bolognese. Strax är det nedsläpp i Tegera Arena och idag möter vi Djurgården.

Men först tänkte jag dela med mig av ett recept på Roy Fares Nutella cupcakes. Receptet är hämtat från bakboken "United States of Cakes" (Bonnier Fakta).

Dessa cupcakes är dom absolut godaste jag någonsin har bakat. Frostingen byter jag ibland ut mot hallon eller apesin frosting. Helt beroende på vad man är sugen på.

12 cupcakes

Ingredienser:

120 g vetemjöl (2 dl)
130 g strösocker (1 1/2 dl)
30 g kakao (¾ dl)
9 g bakpulver (1 ½ tsk)
4 g maizena majsstärkelse (1 tsk)
3 g salt (½ tsk)
10 g vaniljsocker (1 msk)
55 g ägg (1)
75 g mjölk, 3% (¾ dl)
45 g vegetabilisk olja (½ dl)
50 g varmt kaffe eller kokande vatten (½ dl)

Nutellafrosting:

150 g mörk choklad, 70%
250 g rumstempererat osaltat smör
150 g florsocker (2 ½ dl)
10 g vaniljsocker (1 msk)
2 g salt (¼ tsk)
100 g nutella (1 dl)

Gör så här:

Cupcakes: Sätt ugnen på 170 grader. Sikta ner de torra ingredienserna i en bunke. Vispa samman ägg, mjölk och olja lite lätt med en handvisp i en annan bunke. Vänd ner de torra ingredienserna med en slickepott och blanda till en slät och fin smet. Tillsätt lite i taget av kaffet och blanda tills det blir en tunn och fin smet. Lägg cupcakeformar i en cupcakeplåt, fyll formarna till knappt ¾ med smet och grädda mitt i ugnen i 17–18 minuter. Känn efter med sticka att muffinsen är genomgräddade. Låt svalna helt.

Nutellafrosting: Hacka chokladen och smält försiktigt i ett vattenbad eller i mikron. Låt svalna till ljummen temperatur. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och salt fluffigt i en bunke. Tillsätt nutella samt choklad vispa ordentligt. Om frostingen känns för lös kan den stå i kylen i 10 minuter och stelna till lite.

Spritsa frosting på varje cupcake och strö eventuellt över strössel.

Längtar till ikväll, ska träffa tjejjerna och mysa lite. Det är evigheter sen vi sågs sist & njöt av varandras sällskap. ❤

Nu är det dock nedsläpp hemma i Tegera Arena. Önskar Er en fortsatt trevlig lördag. Kram Lotta

Gillar

Kommentarer