Recept på mina lussekatter


Antar att dom flesta recept är ganska likvärdiga varandra men här är mitt recept, kanske är det något som skiljer sig från ert recept.


150 gr smör

50 gr röd jäst

2.5 dl grädde+2.5 dl mjölk

1.75 dl socker

0.75 tsk salt

2 ägg

2 pkt saffran

0.750-1 kg vetemjöl

russin


Gör så här:

Smula ner jästen i en stor bunke. Häll över sockret och saltet på jästen, låt stå tills dess att vätskan är förberedd och klar.


Värm upp grädde+mjölk fingervarmt, lägg i saffran och smöret. Vispa tills dess att smöret har smält. Värm upp till fingervarmt igen, ställ åt sidan och vispa ner ett ägg i taget.


Rör runt i jäst och socker/saltet, allt ska nu ha smält (kedjereaktion 😜)


Häll i gräddmjölken och rör runt ordentligt. Tillsätt mjöl till lagom konsistens. Jag brukar alltid ha en lite lösare deg, (tycker att katterna blir så saftiga då) också mjölar jag kanterna innan jäsningen. Låt degen jäsa ca 45-60 min.


Häll ut degen på ett lite mjölat bakbord. Arbeta till en lång korv och dela i ca 30-34 bitar.


Forma till lussebullar, tryck i russin om så önskas och låt jäsa i ca 30 min. Pensla ordentligt med ägg, grädde i 225 'C mitten av ugnen ca 7-10 min tills dom är gyllenbruna. Låt bullarna svalna under bakduk och frys in direkt när dom svalnat.



Gillar

Kommentarer

Densaknadefamiljen
Densaknadefamiljen,
Mums s�� goda de ser ut 😋❤❤
nouw.com/densaknadefamiljen
Passionbagareokock
Passionbagareokock,

Dom kommer att bakas fler gånger 🥰

nouw.com/passionbagareokock
christelovergaard
christelovergaard,

Det receptet ska jag prova, brukar inte ha grädde i min deg, tack

nouw.com/christelovergaard
Passionbagareokock
Passionbagareokock,

Ett hittepå recept, provade gräddmjölk ist för mjölk, för herrans många år sen av en olyckshändelse, men det blev en hit så gräddmjölk fortsätter jag med och dom blir saftigare tycker jag. Hade jag haft Kesella då hade jag tagit en burk sånt.

nouw.com/passionbagareokock
MariasVardag
MariasVardag,

Detta receptet verkar så mkt bättre än det jag gick tag på i år 🙈😅 tack 😘

nouw.com/mariasvardag
Passionbagareokock
Passionbagareokock,

Ja prova vännen Om du har dö tid någon dag 😍 dom är to die for. Men glöm inte bort att ta det lugnt med mjölet. När degen är kladdig inför jäsningen då blir det 😜 mumsfillibabba

nouw.com/passionbagareokock
Enitalienareisverige
Enitalienareisverige,

Tack snälla för receptet, jag visste inte om grädde ! Därför dina ser så fina och saftiga ut ❤

nouw.com/enitalienareisverige
Passionbagareokock
Passionbagareokock,

Egen gräddmjölk är det bästa tycker jag och en kletig deg 😍😜

nouw.com/passionbagareokock
Passionbagareokock
Passionbagareokock,

Dom två äggen gör nog sitt dom me

nouw.com/passionbagareokock
Enitalienareisverige
Enitalienareisverige,

Tack snälla, det blir kul nu att att prova i helgen

nouw.com/enitalienareisverige
Ingajohansson
Ingajohansson,
Tack för du delar med dig
nouw.com/ingajohansson
Passionbagareokock
Passionbagareokock,

Roligt att få dela med mig

nouw.com/passionbagareokock
Evaeliasson
Evaeliasson,
Tack för det goa receptet ❤️
nouw.com/evaeliasson
Passionbagareokock
Passionbagareokock,

❤😍 alltid något som skiljer recepten åt

nouw.com/passionbagareokock
Susann,

Kul att du delar med dig, jag har aldrig haft grädde i min deg.

zinnie.se
Passionbagareokock
Passionbagareokock,

Roligt att bjuda med mig, kanske fler tycker om dom som jag

nouw.com/passionbagareokock