Mysig jullista 🎄🌟


Jag blev taggad av fina @mariasvardag att svara på denna mysiga jullista och jag ska göra så gott jag kan 😍

Här kommer mina svar!


1. Är du en som älskar julen eller tycker du det är en jobbig högtid? Jag är en person som Älskar allt som har med juletid att göra. Julen för mig betyder familjen, frid, kärlek, mysig tid i både kök och hem, ljusbelysningar som höjer stämningen och då helst med ett underbart vindstilla vinterlandskap -5'C kallt.


2. Hur ska du fira jul?

Dagen före julafton tillbringar vi tillsammans med dottern och bonus vovven Leo, julaftons kväll tillsammans med minstingen. All tid däremellan är det kärleken, Ossi och jag. Vi hoppas att vi alla mår bra så att detta kan genomföras. Äldsta sonen med familj har just nu som plan att fira julen hemma hos sig. Ingenting är hugget i sten och vi är flexibla, huvudsaken är att familjen mår bra och alla får en glädjefull jul, vart vi än befinner oss ❤


3. Kommer något se annorlunda ut denna julen tillskillnad från förra året? Nej egentligen inte, vår tidigare "fira varannan jul med T's syster" las på hyllan då barnbarnen kom till för 2 år sen. Nu firar vi jul med våra egna familjer och julen firas dom dagar som passar familjen bäst. Annorlunda för iår är att vi Inte kramas, det ligger oss väldigt varmt om hjärtat att krama alla våra nära och kära.

4. Är det något du är besviken över hittills?
Inget jag kan komma på. Kom på en sak i efterhand, jo jag saknar julmarknaden i Bohuslän som vi brukar besöka och ha julstök med familjen.


5. Vad tycker du om årets julkalender?
I år har jag inte sett ett enda avsnitt av julkalendern, vet ej varför det inte blivit av 🤔


6. Tycker du det är roligt att slå in julklappar eller är det en pina?
Det är mysigt att slå in julklappar och vi brukar lyssna på julmusik, dricka glögg, julmust och tända ljus för våra avlidna nära och kära.


7. Vad dricker du helst till julmaten?
Julmust, öl och rött vin! En liten jul nubbe efter T's fars tradition, nubbe har jag aldrig föredragit. Vi skålar och önskar God jul till T's föräldrar ❤


8. Du får välja två temafärger att inreda julen med, vilka färger blir det?
Helt omöjligt att välja 2 färger då vår jul alltid har 3 färger genomgående, till dukning mm. Rött, vitt och silver/grönt "eukalyptus färg"


9. Vad blir årets juloutfit?
Julklänning 🥰


10. Vilken doft påminner dig mest om julen?
Pepparkakor, glögg, julskinkan, min mammas lanttulaatikko (kålrotslåda en finsk tradtion), julköttbullarna efter Jan Boris Möller och mina egna med kryddpeppar.


11. Vad är din favorit på julbordet och vad hade du helst sluppit äta?
Vi har bara det som familjen/ släkten tycker om 😂


12. Vad har du önskat dig i julklapp?
Jag har inte önskat mig någonting, vill bara att vi ska hålla oss friska ❤


13. Är du nöjd med dina julklappsinköp, och vilket är din favorit?
Vi vuxna köper inte så mycket julklappar till varandra längre, blir bara några små saker men väl genomtänkta sådana. Barnbarnet skämmer vi bort desto mer 😍


14. Har du snö där du bor?
Oooh Nej, verkligen trist.


15. Äkta eller plast-gran?
Kungsgran lyser alltid upp vår lilla vrå, dels för att den är så himla Vacker och ståtlig, dessutom är jag allergisk mot de vanliga. Tänk att det skulle ta så många år innan mor kom på varför jag hade feber och andnöd var jul 🤣


16. Vad är det bästa med julen?
Att få umgås med de finaste i mitt liv ♥️


Tack för denna mysiga jullista @mariasvardag den var trevlig att svara på 🥰


Gillar