Vårt nästan bonsaiträd hemma i stan....

...fick sig en duvning med saxen idag. Den får inte bli större än så här denna björk. Den måste hålla sig hos oss, inte växa upp till grannen och helst inte spränga krukan.

Idag när jag skulle till adionomen var jag i så god tid att jag tog en promenad genom stan. Katedralskolan hade studentutsläpp idag. Alltid Vipan på måndagen, Polhem tisdag, Katedralskolan onsdag och Spyken torsdag. Ja så finns det ju en drös friskolor men dem har jag ingen koll på. På fredag är det sen skolavslutning för alla, grundskola och gymnasium. Så härligt för dem.

Men alla sjungande, vislande och skrålande studenter var så söta och glada och kamades som om de inte setts på månader. Och de hade de säkert inte heller. En del av dem iaf. Det såg lite sorgligt ut på skolgården, där stod en anhörig till varje elev och alla måste ha lämnat gården innan nästa klass släpptes ut.

Jag gick sen en tur i Nöden, där det verkligen inte är nån nöd nu för tiden. Det är där alla rosor blommar. Ännu mer idag än förra veckan. Där finns också ett hus med detta häftiga nr. På mammas gata sa Favvo-J när han var liten. Mariagatan.

Nu är vi i Paradiset igen och har ätit upp pizzaresterna. Till lunch blev det Lunnaknake.

Åttisexan går mot kväll!


  • 90 visningar

Gillar

Kommentarer

Enitalienareisverige
Enitalienareisverige,
Så fin, jag ska också ha ett träd som ska vara bonsai sedan
nouw.com/enitalienareisverige
passionärsliv
passionärsliv,
Ja detta var ett frö som grott ute i rabatten som bara stod där som en liten planta. De växer snabbt när de kommer i kruka.
nouw.com/passionärsliv
Enitalienareisverige
Enitalienareisverige,
Ingajohansson
Ingajohansson,
Mycket fint, och ännu roligare att det är ett ifrån ett frö
nouw.com/ingajohansson