Välbehövlig städning av kylen och jag slänger ingen mat!

Ja det är ju så jag säger. Vi slänger ingen mat. Vi tar tillvara allt. Fast idag när jag fick ett sånt där söndagsryck och allt från kylen togs ut i ljuset för granskning så var det faktiskt några slattar både ketchup, senap och något till som var "övermoget" och åkte i soporna. Ja i matåtervinningen, eller vad det nu heter det som läggs i bruna papperspåsen, så klart.

I grönsakslådan fanns diverse av både det ena och det andra och det fick bli pytt. Sista egna paprikan, lite mjuk och skrumpen, en konstig torkad chili, de sista små tomaterna som legat inne och nästan mognat och var mjuka och inte så pigga och så lite annat. En halv paket av den billiga baconen och från frysen två skivor chevre. En rödbeta från då när de var så billiga fanns också. Den kokte jag, skalade och skivade. Hällde sen på ett par msk balisamico som de fick ligga i en timmes tid. Gott att ha till.

Det vackert gula är matpumpa från dotterns odling.

Till kvällsfika blir det mannens farsdagspresent från dottern, hon Årets hembakare ni vet, alias @bakodyssėn

  • 312 visningar

Gillar

Kommentarer

survivan
survivan,
Vad med godis 😋
nouw.com/survivan
passionärsliv
passionärsliv,
Ja nyttigt godis!
nouw.com/passionärsliv
passionärsliv
passionärsliv,
Enitalienareisverige
Enitalienareisverige,
Jag göra exakt samma, jag slänger ignen mat! Maten kostar mycket pengar och om jag tänker på dem som inte har mat alls, jag skäms om jag slänger.
nouw.com/enitalienareisverige