Vaknade till en mulen morgon!

Det kändes konstigt! Solen har ju skinit nu så många dagar och det har varit så varmt så jag blev helt förvånad när jag slog upp mina blå! Som ju inte är blå!
Putsa fönster passar ju bra när solen inte skiner men fy vad det är trist. Blev bara några, ny tid kommer ju så resten hinns med på sikt.

Sen i tisdags har vi varit i stan och jag har bl.a varit hos frissan. Vilken fröjd att bli av med 5 cm sommarrisigt hår.
Bokträff har vi haft och vi var bara fyra och vädret fantastiskt så vi satt ute. Det kändes bra, jag är och vill vara försiktig med kontakter. Men så kul att träffas var det.

Promenader har det såklart blivit.

Massor av svamp i lilla skogen. Någon som vet vad det är för sort? Ser ut som champinjoner men har aldrig sett dem växa så och i sådana mängder.

Oxelbär, vad gör man av dem. Läste saft men de smakar ju inget. Nä de får sitta där de sitter.

Plommon, de vet jag vad man gör med! Stoppar i munnen! Så goda var dessa gula, de röda på trädet bredvid var smaklösa. De vet jag också vad man gör med. Spottar ut!

En tur till dotterns kolonian är alltid kul och givande. Det är så mysigt där. Glömde fotografera fikonträdet, det är så mycket stora fina fikon på det nu. Det är verkligen en extra lyx att kunna plocka.

Kvällens promenad  blev till vårt närmsta koloniområde. Så tyst och fridfullt och så mycket frukt och bär. Det kliade i fingrarna och jag tänkte men människor kom hit och plocka alla era hallon.

Detta fantastiska spaljeäppleträd finns där eller rättare det finns två där på samma kolonilott. Området är sedan 1943 och gissningsvis har dessa fått växa och tuktats många år.

Jag höll på att glömma att berätta om att jag kokt in päron. Aldrig gjort det förr och inte smakat dem än. Päronen kom från dotterns koloni så klart. Hon skall få en lite burk i morgon men berätta det inte för henne.😄

  • 0 visningar

Gillar

Kommentarer