Tillbaka till där mina rötter finns!

I morse när jag läste Sydsvenskan fanns där ett reportage om en kvinna som odlade många olika sorters chili och hon visade sin odling denna helg tillsammans med andra ekoodlare/uppfödare. Lät så spännande och en lagom utflykt i väder med regntyngda skyar. In på nätet och kolla på Ekotur och då fanns det mest otroliga där!
Bosarps gård, där jag växt upp, gården som i många år fanns i vår släkt och nu är den omtalade gården med Bosarpskyckling fanns också med och kunde besökas. Det tog mindre än 10 sekunder att bestämma att dit skulle vi idag.

Favvo-J ville följa med och väl där blev vi guidade runt av trevliga Johanna som bor på Bosarp med sin familj och driver detta fina företag tillsammans med sin man.

Kycklingarna hade det bra och kunde gå ute under sitt korta liv. Det känns betryggande för mig som inte kan tänka mig att helt avstå från att äta kött. Favvo-J som ju inte äter kött kunde hålla med om detta att de iaf hade det bra under sina 10 levnadsveckor.

Även om mycket har ändrats på Bosarp sen jag som då i samma ålder som Favvo-J är idag, flyttade där ifrån för 54 år sen så var ändå mycket sig likt.

Känner mig så glad och nöjd med denna dags utflykt!

  • 172 visningar

Gillar

Kommentarer

survivan
survivan,
Vad spännande att du vuxit upp där 😊
nouw.com/survivan
passionärsliv
passionärsliv,
Ja det är en sån lycka att ha gjort det.
nouw.com/passionärsliv
Maria,
Favvo-J var mycket nöjd när han kom hem efter turen och hans mamma är lite avundsjuk över att hon inte hade tid att följa med.
www.bakodyssen.se
passionärsliv
passionärsliv,
Så glad att han var med. Jag hade ju då nån att peka ut och berätta för. Far din har ju hört förr.
nouw.com/passionärsliv