Smidig shopping och hörapparatsproblem!

Innehåller reklam för nämnda företag.

Behövde några saker, bl.a en rulle tejp! Tittade på Biltemas hemsida och det jag behövde fanns där. Beställde, betalade och kunde hämta inom en timme. Utburet och inlagt i bagaget av en man från butiken.

Vänster hörapparat laddar inte som den skall. Att höra dåligt är skit skall ni veta men något bättre blir det ju om apparaterna fungerar. Har nu lämnat in den och det tar nog 6 veckor innan den kommer tillbaka. Det går väl det också!? Vi får väl använda teckenspråk i jul.

Det har regnat nästan hela dagen och i tristessen kom jag på att @Ingajohansson igår skrev om sin fina julkrubba och jag då tänkte att min skall få komma fram idag. Den är också från mitt föräldrahem. Det mesta iaf. Lite nytt har tillkommit men lilla familjen, de vise männen och några djur har nog bortåt 70 år på nacken. Och stallet förstås. Jesusbarnet är så liten och ynklig. Han är nog prematur och ett år höll svärsonen på att äta upp honom då en lustigkurre till son la honom på hans tallrik.

I några av mina lådor med jultextil som i bland kommer fram till ju finns så mycket fint gammalt handarbete som kommer framför allt från min farmor. Milde tider vad det vävdes och syddes i släkten på hennes tid. Ja och innan dess också.
Nu tar jag ju fram något av det men vad händer med det sen?
Hittade även några små saker jag själv vävt. Trodde väl i ungdomligt enfald att jag skulle  föra den textila skånska handarbetstraditionen vidare! Blev inte så mycket av det men ganska kul medan det varade. Sen blev det krukmakeri och oljemålning och till sist som i saga... det bidde inget. Men fyra fantastiska barn blev det och det är väl gott nog.

Den här nedersta är jag mest nöjd med.Det är vår familj när vi bara var fyra. Vävd efter en teckning dottern gjort. Hon är kanske tre år, storebror sju. Det är hon i röd tröja!

  • 98 visningar

Gillar