Så var det fredagkväll igen!

Man undrar ju var denna veckan tog vägen!

Måndag
var vi ju kvar i stan. Tvättade massor av sommarenärsluttvätt. 8 maskiner med mest lakan och handdukar. Bilen behövde en översyn och vi behövde handla mat.

Tisdag
var vi tillbaka längstnerilandet och det regnade hela dagen utom den timmen vi tog en promenad på 5 km. Yngstesonen kom på em och det var trevligt med lite sällskap.

Onsdag
blåste det så in i bänken men ner till havet och en sväng ut på landet gick vi ändå. Efter lunch åkte han, yngstesonen hem och vi gjorde ingenting.

Torsdag
körde vi en tur till Ystad för att titta på golv till uterummet men vi kom inte riktigt överens  om vad vi skulle ha eller rättare smaken var förskillig. Jaja nån gång hittar vi väl ett?
Det blev nya huvudkudden istället!

Vi åt tre rätters middag på rester. Äggakaga, fiskgratäng och äppelkaka.

De små paprikorna som finns i mängder börjar mogna. En avsmakades till middagen. Så god, längtar efter när det finns egna, köper aldrig för det finns aldrig ekologiska.
Snart, snart finns det mogna physalis också och eternellplantorna har växt till sig blommar verkligen fint nu.
På kvällskvisten gick jag och plockade lite med betoning på lite salmbär. Såg bären för ett tag sen men glömde bort dem och nu fanns det inte så många men kokte sylt på de lilla jag hittade.

Fredag
Idag alltså, blev det städa som ett nödvändigt ont. Läsa en stund i solen, gräva ner bokhasi, plocka björnbär här i trädgården, ta upp vitlöken och sen grilla.
Vi är urdåliga grillare och när det blir av så blir det på gasolgrillen. Igår var vi inom i en matbutik och hittade en stor bit picanha. Vi visste inte vad det var, fick googla. Ja att det var nått nötkött såg vi förstås men hade aldrig hört eller sett det för. Men vi köpte en bit. 1,4 kg så det det blir mat mer än till idag. Det grillade vi ikväll i kolgrillen och det blev så gott. Mer smak än filé men inte riktigt lika mört.
Det var ett äventyr att få tänt grillen. Vi har en sån där elektrisk värmare elle vad den kallas som man lägger bland kolen för att tända med. Den var ju inte använd de senaste åren så när det började ryka löste jordfelsbrytare ut. Jaha hann jag tänka, då blir det gasolen idag också men mannen hade en liten gasolbrännare som han fick jobba med en stund men sen det blev fin glöd och köttet blev grillat.

Nu håller vi kväll, mätt och nöjda.

Inte så många, inte så stora men mina egenodlade!

Gillar