Så är potatissalladen fixad och jag kom att tänka på en annan student.

Klart jag kan hjälpa till att göra lite potatissallad sa jag när äldstesonen frågade. Det är snabbt och enkelt fixat. Nu står det 5 skålar i kylen. Så snabbt och lätt att slänga ihop 50 portioner är det ju inte. Bra att man glömmer mellan varven annas hade jag ju sagt nä . Fast säga nä är jag inte så bra på. Det är ju ändå ganska roligt. När det är klart iaf.

Den där andra studenten jag kom att tänka på var när sonnummertvå tog studenten, för 25 år sen. Jag hade börjat ett nytt jobb några veckor tidigare och var inbokad på ett viktigt möte med socialchefen i en av kommunerna jag skulle jobba med och kände att jag inte kunde ändra det. Mötet slutade kl 12 och hur vi fick ihop det minns jag inte. Mannen var ledig hela dagen och fixade. Massor måste vi ju ha förberett väldigt noga innan.  Det jag minns mest är att smörgåstårtorna tog slut. Det kom massor av hungriga fotbollskillar som åt och åt så vi fick ta fram bröd, smör och ost till dem så att alla andra fick en smakbit av smörgåstårtan. Killarna stannade länge och i den fantastiska juninatten. De var för unga för att komma in på uteställen i stan och blev kvar i vår trädgård. Det är ett trevligt minne.

Det var länge sedan jag gjorde smörgåstårta nu. Denna är inte en av studenttårtorna men de såg gissningsvis ut nått liknande.

  • 96 visningar

Gillar

Kommentarer

Enitalienareisverige
Enitalienareisverige,
Du är så duktig och snäll ❤
nouw.com/enitalienareisverige
Ingajohansson
Ingajohansson,

Klart hjälper till om man kan 💕 ser väldigt gott ut

nouw.com/ingajohansson
passionärsliv
passionärsliv,
Ja det är klart man gör!❤
nouw.com/passionärsliv
StenhagenBettan
StenhagenBettan,

Det där med att hjälpa till, en mammas oskickliga plikt och vilja

nouw.com/stenhagenbettan
passionärsliv
passionärsliv,

Ja och det är ju mysigt att vara behövd.

nouw.com/passionärsliv
Susann,

Att hjälpa till är ju självklart 👍🏾

zinnie.se
christelovergaard
christelovergaard,

Visst är det så roligt att vara till hjälp. Sedan glömmer iallafall jag lätt, hur lång tid det tar att göra till 50-60 personer särskilt om det ska skäras en massa. Fint gjort av dig

nouw.com/christelovergaard
passionärsliv
passionärsliv,

Tack! Ja fick som tur var en del hjälp av mannen.

nouw.com/passionärsliv