När jag äter Ris a la Malta tänker jag alltid på pappa.

Det var det bästa han visste. Undrar om han tyckt om min? Tveksam, hans var det mycket mer grädde i och mycket vaniljsocker. Min är lite tamare och enligt mig godare. Till hans var det alltid  hemkokt jordgubbssylt, till min körsbärssås, köpt. Där kanske hans var bäst?
Finaste M åt min med mycket god aptit där i vår vardagsrumshörna och så fick han plocka till sig vad han ville ha i vår "barnbarnenflyttarhemifrånlåda". Han kände sig nöjd och glad när han körde för att hämta lillebror på skolan så de sen kunde ge sig ut i pulkabacken.

Pratade med dottern i telefon när hon vandrade genom staden hem från jobbet.
Hon berättade att hennes jobbkompisar var förvånade över att hon åkt pulka i helgen. Hade känts som om gamlingar åker väl inte pulka? Hon fyller 49 när månaden tar slut. Jag konstaterade att jag åker nog inte heller pulka, jo åka skulle jag kanske kunna men att kravla mig ur den som en klumpig elefant kanske får vara så. Men konstigt var det för vi hann bara prata klart så plingade det i telefonen och vi blev inbjudna till pulka och grillning för att fira svärdottern på söndag. Kanske, kanske blir det en tur i backen? En grillad korv blir det iaf!.

Favvo-J och svärsonen i pulkabacken i helgen.

  • 107 visningar

Gillar

Kommentarer

Ingajohansson
Ingajohansson,

Så gulligt minne

nouw.com/ingajohansson
Susann,

Jag har mycket grädde I min ris ala Malta fast inget vaniljsocker.

zinnie.se
StenhagenBettan
StenhagenBettan,

Jag tänkte åka pulka i helgen

nouw.com/stenhagenbettan
passionärsliv
passionärsliv,

Ja du är ju en tuffing så det tror jag säkert. Får se om jag kastar mig ut för backen jag oxå.

nouw.com/passionärsliv