Mördarsniglar och andra odjur!

Har alltid trott att jag var immun mot mördarsniglar. Ja jag och jag, bättre uttryckt att i MINA trädgårdar kommer det minsann inga mördarsniglar. När vi hade trädgård i Dalby hade "alla" i byn mördarsniglar i sina trädgårdar och hade det ena tricket värre än det andra för att få bort dem. Detta var för ganska många år sen då dessa odjur nyss var upptäckta i detta landet. De fulingar fanns på gångstigen som gränsande till vår trädgård men inga kom in! Tror faktiskt inte där finns några nu heller. Det är ju älstesonfamiljens trädgård nu och jag har inte hört om några.
Nu har vi ju sedan ett antal år trädgård på annat håll och det är det samma här. Inga sniglar här inte. Jo runtomkring. Men inte i MIN trädgård! Tills igår! Då hittade jag först en och sen flera. De tycker också salladen är fin och god! Tänk att jag kunde ha så fel!!

Inte nog med det. Upptäckte sen nått konstigt på vår lilla björk som jag och pojkarna drivit upp. Ett pojkvecksprojekt för två års sen. Många blad plockades bort och kastades i soptunnan. Vad det är för kryp har jag inte lyckats utröna. Nån som vet?

Nu börjar det skymma nu skall jag ta fram stora spaden och gå på mördar jakt.
  • 96 visningar

Gillar

Kommentarer