Misslyckad bakning x 2.

Som jag skrev i förra inlägget så blev det ett misslyckat bak i måndags. Tänkte snabbt och enkelt svänga ihop ett gäng kladdkakor att ha på Stora festen i slutet av månaden. Mer om den kommer då den gått av stapeln. Tillbaka till baket. Blandade smet parallellt efter ett traditionellt recept i två skålar, hällde dem i smorda, bröade formar. In i ugnen och kom då på...fan jag skulle haft bakplåtspapper i formarna för de skall ju frysas utan form. Lyckades iaf få en hel ur formen och en som blev helkvaddad. Gjorde två nya satser och hade då hittat en lite större pajform så i den blev det
1 1/2 sats vilket gjorde att den inte var klar då jag tog ut den och den fick åka in igen och sen delade den sig när jag tog den ur formen.

Sista omgången hade iaf fått bakplåtspapper i formarna. I frysen hamnade alltså två bra och en halvkass kaka och jag bestämde mig för att det får bli till att köpa några färdiga.
Sen bakade jag ändå en till igår. En vegansk glutenfri. Den ser fin ut och smeten var delikat. Mandelmjöl, majsmjöl, bovetemjöl, mjölkfritt margarin och sojagrädde. Ja socker, kakao och vaniljsocker också förstås.

Sen den stora katastrofen. Vegan glutenfria bullar på bovetemjöl. Bara konsistensen på degen sa sitt.


De ser på bild fina ut men är det inte i verkligheten och smakar riktigt illa. Vi tog en tugga var mannen och jag och nä vi spottade inte men de åkte ut till fåglarna.
Har nu en plan att kanske göra något med rabarber och havregryn mm som kan vara till den här som inte tål gluten och dem som valt den miljövänliga vägen att vara veganer.
Lite suck känns det men man lär då länge man lever och ändå kan jag inte ens baka vanliga kladdkakor!!!
😡
  • 103 visningar

Gillar

Kommentarer