Matlagning och bakning för att bjuda trevliga gäster.

Min trevlige svåger hade en middag tillgodo sedan han var superhjälten när jag körde punka. Se mitt inlägg "Punka"  från den 26 februari.
Bjuder naturligtvis gärna honom och hans lika trevliga fru på middag ändå!
Hade igår stor planer på bullarna och brödet jag skulle baka men i morse fanns inget av det kvar så jag körde till affären. Eller rättare sagt först till stora affären som inte är stor. Vi är ju på landsbygden. Sen till lilla affären och den är liten. Det fanns verkligen inget bröd på något av ställena som kunde ha till soppa och bjuda gäster på. Djup suck!
Hem och baka du gamla tjinoda!

Det blev muffins med jordnötssmör och björnbärssylt. Ja det blev en jättegod kombo. De intogs till kaffet före vår promenad som var skön men blåsig.

Det blev linfröbullar till nässelsoppan. Receptet finns i senaste numret av tidnigen Hembakat.

Gott var det och allt slukades och näää det  är inte falukorv i vita skålen. Det är kokt lax!   Till sist blev det Tarte tatin med vaniljvisp och sen blev det inget mer som tur var!

  • 233 visningar

Gillar

Kommentarer

survivan
survivan,
Vilket skrovmål 😋
nouw.com/survivan
passionärsliv
LivetsGuldkant
LivetsGuldkant,
Ser supergott ut. Är det spenatsoppa? Jag brukar plocka nässlor på våren, förvälla och frysa in. Bjöd sen på nässelsoppa på Allhelgona....gästerna var imponerade och tyckte det var kul. Hur som........båda sopporna med tillbehör tillhör favoriterna här.
nouw.com/livetsguldkant
passionärsliv
passionärsliv,
Nej nouw.com/livetsguldkant det är nässelsoppa och den var jättegod.
nouw.com/passionärsliv
Maria,
Vilken lyx med både fika och din goda tarte tartin! Kan man alltså fortfarande plocka nässlor till soppa. Jag trodde att de började bli för stora nu.
www.bakodyssen.se
passionärsliv
passionärsliv,
Ja det var lyxigt och mkt trevligt. Går utmärkt att plocka nällor än. Skall försöka ta en vända till och sen frysa in dem. Finns ju säkert här i stan också.
nouw.com/passionärsliv