Det känns som ett mirakel!

Jag har varit så eländig sen den där hemska sommarförkylningen jag hade i augusti.

Fick plötsligt så ont i axlar, armar och nacke men även i höftpartiet. I den vevan skrev @stenhagenbettan om att hon hade muskelreumatism och jag kände så igen mig. Läste naturligtvis på och ja det kändes som om det var det jag också hade. Så ont framförallt på natten, så stel på morgonen, lite småfrusen, trött och eländig och inte på så gott humör. Gnällig tyckte nog mannen. Men sen drog det ändå ut på tiden innan jag fick läkartid och innan jag började med kortisonbehandling.

I onsdag tog jag första dosen och redan morgonen efter kände jag hur stelheten gav med sig. Nu har jag tagit tabletterna i 5 dagar och har bara lite rörelsesmärta i en axel! Känns så fantastiskt!

Imorgon ringer hon dr B så då får jag höra hur man fortsätter medicinera och sen sakta trappa ner och till slut ta bort helt. Men det tar vanligtvis ett par år.

  • 229 visningar

Gillar

Kommentarer

survivan
survivan,
Vilken tur att det finns bot
nouw.com/survivan
passionärsliv
passionärsliv,
Ja att det finns bot för smärtan, själva sjukdomen måste ha sin tid att läka ut.
nouw.com/passionärsliv
Sandrasjoberg
Sandrasjoberg,
barbamammagratis
barbamammagratis,
Min mamma har muskelreumatism, hon får dock inte äta kortisontabletter för att hon har diabetes och det höjer blodsockret. Hon fick ta en kortare kur på 5 dagar.
nouw.com/barbamammagratis
passionärsliv
passionärsliv,
Eländigt för din mamma. Ja det är många biverkningar av kortison. Jag kommer att få kolla blodtryck och glucosvärde regelbundet och äta kalcium förebyggande för benskörhet.
nouw.com/passionärsliv
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Plötsligt händer det, nu hör jag talas om detta titt som tätt.. Trotts att jag är sjuksköterska visste Jag inte att det fanns. Vi får kämpa tillsammans sida vid sida
nouw.com/stenhagenbettan
passionärsliv
passionärsliv,
Nä jag visste inte heller om det trots att jag ju också är syster och hade en mamma med svår reumatism, inte det samma förstås och en svägerska som hela livet jobbat på reumaten här i Lund och pratat om många diagnoser. Känns tuff med alla mediciner, har bara börjat med kortisonet men det blir ju mer i veckan. Men jag mår bra nu. Vi får kämpa på. Kram.
nouw.com/passionärsliv