Beställde äntligen glasögon!

Hade ju sån beslutångest när jag varit på synkontroll då för 1 1/2 månad sen. Behöver ju nya läsglasögon för de jag har inte är bra och så tyckte optikern jag skulle prova progressiva igen. Tur att jag den dagen inte hann prova ut och att vi sen reste till kungens stad och där såklart blev smittade med superförkylning av Småttigaste och ja sen blev det inte av att beställa.

Innan jul då vi varit i Domkyrkan på skolavslutning tog jag mannen med för att beställa men då blev det ett presentkort istället för det gav 25% extra att köpa för om man väntade till i januari. Jag hade ju inte haft bråttom så vänta två veckor till var ju ingen fara.
I lördags var då första januaridagen med öppet hos optiker och nu hade jag ju hunnit tänka till. Två par läsglasögon får det bli. Trodde jag tills jag pratat med den trevliga optikerassistenten som kollade upp att jag nog behövde glasögon för att se på håll också. Hmm kanske därför handbollstjejerna var så suddiga häromdagen? Hädanefter skall jag kunna se dem mer klarsynt!

Till råga på allt var det nu rea på de riktigt snygga dyra bågarna så nu räckte pengarna och det blev över!!! Dilemma igen, man kan ju inte bara låta bli att använda upp dem och de skulle användas upp i januari och de kunde inte ge nytt presentkort eftersom det var de där extra 25 %. Fick akut ringa svärdottern och höra vilken sorts linsvätska hon och sonnummertvå använder! Pengarna räckte till tre flaskor linsvätska, en flaska glasögonrengöring och ett efterlängtat senilsnöre!

Väntar nu med spänning på om de lyckas få till brillorna innan vår långa resa men annars vilar de väl tryggt i en låda där mitt i stan tills jag är hemma igen och kan hämta dem.
Men vore ju inte så dumt att se världen med andra, klarare ögon! 😊

  • 82 visningar

Gillar

Kommentarer