Ålafestivalen blev det!

I julklapp av älstesonfamiljen fick vi ett "presentkort" på att göra något tillsammans. Teater/revy var nog tanken men det är inte lätt att hitta tider och biljetter som passar så nu blev det mitt i sommaren något helt annat.
Telefonsamtal torsdag kväll: Kom till Åhus i morgon och stanna till söndag så går vi på Ålafestivalen på lördag och mossan du skall bli uppassad! Oh vad glad jag kände mig!
God trerätters på fredagen tillsammans med hela den familjen. Lördag med solig morgon och frukost ute och sen loppis- runda innan vi med bil vid 14-tiden tog oss två mil söderut till Friseboda och kokt ål med senapssås.


1 km promenad till Tvillingaboden för luad ål och traktor och vagn tillbaka till bilen för färd hem till huset för en stunds vila innan vi cyklade några km till Nilsaboden för stekt ål med potatismos med sirapshåla och sist till Revhakssboden där det serverades rökt ål med äggröra.(bild 3)
Då var man mätt men värdfolket vill bjuda på nått mer så det blev cykeltur till hamnen och den lilla glyttiga båten över kanalen och kaffedrink på HB. Jodå den gick också ner och var god!Medvind på cykelturen hem satt bra sen bara satt vi och däste innan sängen intogs. Mannen hade ålavandring på natten men jag mådde gott. Kanske för att han åt de ålabitar jag inte orkade?

  • 84 visningar

Gillar

Kommentarer